Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mennyire van jelen még az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire van jelen még az igény a nőkben hogy a család melegét " biztosítsák" ?

Figyelt kérdés

Manapság egyre inkább karrieristábbak és ridegebbek a nők. Lassan derogál nekik otthon bármit csinálni vagy főzni a párjuknak vagy épp a gyerekről gondoskodni mert hogy ő nehogy már kiszolgálja a férfit.

Úgy gondolom elvész a lágyság kedvesség és nőiesség a mai nőkből.

Pedig nyilván vmiféle odaadást jelent ha főzök a páromnak vagy viszem a háztartást többet törődöm a gyerekkel ( és ez az érzés belülről jön)..

Ugyanakkor nyilván ha segít a férfi az nem baj de ha sok a munkája és nem tud annyit akkor se tolerálják ..( mert nyilván ellenben tobb pénzt ad haza )

Szóval egyre inkább kevésbé érzodik hogy a két nem kiegészítené egymást vagy szükségük lenne egymásra.

2020. aug. 6. 09:07
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
83%
Jelen van, de néha ők is "pihennek" csak ezt a környezetük nehezen tolerálja, és olyankor jön a lázadás, de hát..:D Pedig csak annyi van, hogy 1-2 hétre "szabira" megy az illető nő.
2020. aug. 6. 09:10
 2/51 anonim ***** válasza:
85%
Pedig most egészítik ki egymást igazán. Közösen takarítanak, főznek, és végre rájöttek, hogy egy férfi nem "segít" otthon, hanem kiveszi a részét a dolgokból. Mivel a nő is dolgozik annyit, ha nem többet, mint ő. És a nő is akar pihenni a 8 óra munka után, nem csak a férfi. Ez így normális. Ha van gyerek, azt közösen nevelik, és apa is pelenkáz és etet. Hiszen a kettejük gyereke. Ne azon siránkozz, miért nem cselédkednek már a nők, amúgy sok helyütt még mindig úgy megy sajnos.
2020. aug. 6. 09:12
 3/51 anonim ***** válasza:
30%

#2: Korábban is kiegészítették egymást, csak máshogy. Egy mai átlagosan felszerelt háztartásban a főzés, mosás, takarítás már nem kíván teljes embert. Átlag napi 1-2 órás munka, amit mivel mindkét fél dolgozik, így megosztják egymás között.

Nem is azzal szokott lenni a probléma a kapcsolatokban, hogy a férfi "besegít", vagy "ki veszi a részét", hanem azzal, ha a nemi szerepek felborulnak. Ugyanis az, hogy a férfi a családfenntartó, a nő pedig a családi fészek melegének őrzője, nem civilizációs szokás, amit egy csettintésre meg lehet változtatni, hanem evolúciós. Így vagyunk kódolva genetikailag. Ha pedig a férfi és a nő nem tudja megélni a saját szerepét, akkor nem érzi jól magát a kapcsolatban. Talán meg sem tudja fogalmazni, hogy miért, csak azt érzi, hogy valami nincs rendben.

2020. aug. 6. 09:38
 4/51 anonim ***** válasza:
88%
A környezetemben minden nő szokott takarítani meg főzni...Attól,hogy 8 órát dolgozok (egyébként 10-et),még be tudok dobni a sütőbe egy mirelit pizzát.Ha szabadnapos vagyok,igyekszem valami egészségeset főzni,nem a párom miatt,hanem magunk miatt.Szoktam takarítani és szívesen veszek néha valami díszt vagy dekorációt a lakásba.Vagy mégis mit kellenne csinálni? Ma már minden gépiesített,van mosogatógép meg mirelit kaja,senki nem kézzel mos mint régen és senki se fog otthon tésztát gyúrni meg kenyeret sütni (max hobbiból).Innentől kezdve teljesen értelmetlen a kérdés.
2020. aug. 6. 09:41
 5/51 anonim ***** válasza:
79%

"Ha pedig a férfi és a nő nem tudja megélni a saját szerepét, akkor nem érzi jól magát a kapcsolatban. Talán meg sem tudja fogalmazni, hogy miért, csak azt érzi, hogy valami nincs rendben."

Nő vagyok, mosolygós, kedves, nőies nő, nem karrierista, nem rideg. Ha valakire főznöm kell, olyan undor fog el, hogy nem tudom elmondani. A főzéssel magával semmi bajom, a másra főzéstől olyan... idegen érzés fog el, hogy nem akarok ez az ember lenni, aki másokat gondoz, etet.

Utálom, ha valakinek ilyen alantas dolgokban van rám szüksége, mint etetés. Inkább legyen rám szüksége, mert beszélgetni akar, mert meg akar tudni valamit, de hogy az életem az legyen, hogy egy másik ember életét rendezgetem, mint egy háziszemélyzet... nagyon rossz érzés.

Te lusta vagy a szarodat elpakolni, ezért védekezel a "genetikailag kódolt" hülyeségeiddel. Őszintén? Ha pasi lennék, lehet én is ezt mondanám, hogy nyalják a fenekem.

2020. aug. 6. 09:53
 6/51 A kérdező kommentje:
Szerintem meg sok nőben ott a gőg ezzel a kérdéssel kapcsolatban hogy nehogy már én csináljam nem vagyok cseléd; hiányzik az odaadás a nőkből. A 2.válaszolóval túlnyomó részt egyetértek.
2020. aug. 6. 09:58
 7/51 A kérdező kommentje:
Bocsánat a 3assal értek egyet főként
2020. aug. 6. 09:59
 8/51 anonim ***** válasza:
78%

Azért mert te így gondolkodsz és nem tudod elképzelni, hogy mások meg nem :-) Nézd, sok helyütt a nő keres többet, tehát ő a családfenntartó. Szerinted ettől ők boldogtalanok? Nem hinném. Ismerek olyan házaspárt, ahol mindketten jogászok, otthon pedig munkamegosztás van, a férj főz, mert ő tud és szeret, a nő porszívózik meg vasal. A két gyönyörű gyereküket teljes egyenlőségben nevelték fel, és jó munkát végeztek.

Két olyan párt is ismerek, ahol a férfi akarta jobban a gyereket és ők maradtak otthon gyesen. Mai napig a nő hajtja a karrierjét és a férj dolgozik úgy, hogy tudjon menni a gyerekekért. Ők sem boldogtalanok mert így jó nekik. De ezen a hozzád hasonlók csak bosszankodni tudnak, hogy miért karrierista a nő. Én meg azt mondom, miért, csak a férfi lehet az? Nincs itt semmiféle genetikai kártya, mert az ember már meghaladott mindent amit lehetett. Ami két embernek jó és boldoggá teszi őket, az működik. Szerencsére nem erőltet már a társadalom semmiféle modellt le a torkunkon.

2020. aug. 6. 10:04
 9/51 anonim ***** válasza:
83%

Milyen család? Az nem család, hogy valami kani a nyakamba akaszkodik, nálam lakik, mossák, főzzek, takarítsak rá, és cserébe nagyítóval nézi, hogy nem-e vagyok gold digger, aki majd jól a nyakára ellik és kisemmizi egy válással.

Pedig azt látom, hogy ma a kapcsolatok nagyobbik része ilyen. A nő lemegy kutyába, kiteszi a lelkét, ő a fő kereső, viszi a háztartást, és egyedül neveli a közös gyereket. Persze ezek mellett legyen fittness cica és szexjátékszer is. És cserébe talán, mondom talán, kiérdemli, hogy élete kani a ne dugjon meg mindent, ami mozog, a nőket kétszer. Házasságot, hűséget, de legtöbb esetben gyereket se akarjon. Igazából egy szál virágot se, mert egyből gold digger ribi.

Ilyen feltételek mellett melengesse a kis otthonotokat a gázkonvektor, én maradok a karriernél. Nem fogok felrúgni mindent pár hét boldogságért, pár hónap szerelemért, és sok évi szenvedésért. Ebben a sorrendben.

2020. aug. 6. 10:07
 10/51 anonim ***** válasza:
81%
Nem besegiteni kell, mert a ferfi feladata is. Ha eltart a pasi, mert csak o dolgozik az mas, viszont abba epeszu no nem megy bele.
2020. aug. 6. 10:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!