Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mennyire van jelen még az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire van jelen még az igény a nőkben hogy a család melegét " biztosítsák" ?

Figyelt kérdés

Manapság egyre inkább karrieristábbak és ridegebbek a nők. Lassan derogál nekik otthon bármit csinálni vagy főzni a párjuknak vagy épp a gyerekről gondoskodni mert hogy ő nehogy már kiszolgálja a férfit.

Úgy gondolom elvész a lágyság kedvesség és nőiesség a mai nőkből.

Pedig nyilván vmiféle odaadást jelent ha főzök a páromnak vagy viszem a háztartást többet törődöm a gyerekkel ( és ez az érzés belülről jön)..

Ugyanakkor nyilván ha segít a férfi az nem baj de ha sok a munkája és nem tud annyit akkor se tolerálják ..( mert nyilván ellenben tobb pénzt ad haza )

Szóval egyre inkább kevésbé érzodik hogy a két nem kiegészítené egymást vagy szükségük lenne egymásra.

2020. aug. 6. 09:07
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
98%

Én erre remek példa vagyok. Évekig habzott a szám ismerkedéskor, hogy én nem vagyok cseléd, főzzön neki az anyja.

Most közel egy éve van pasim, aki sosem várta el, hogy főzzek vagy süssek, viszont nagyon hálás, ha megteszem, és érezteti velem, hogy ez nem alap.

A hozzáállás a különbség az eddigiekhez képest, akik hőbörögtek, hogyha azt mondtam, nem csinálom, de alapnak vették, ha volt. Arról nem beszélve, hogy ők mit (nem) nyújtottak.

Ha sggfej követelőző a másik,és cserébe semmilyen gesztust nem kapok, belőlem sem jön ki a gondoskodó nő.

Ez nem alap, ez egy plusz. Ezt kellene észben tartani.

2020. aug. 6. 13:33
 22/51 anonim ***** válasza:
75%

Tetszik, hogy itt mindenkinek alap a kocsi meg a ház, én panelban élek autó nélkül, tehát a logikád szerint semmi dolga nem lenne a pasinak.

Meg miért kéne megint képzelt nemeket társítani a feladatoknak? Nők nem tudnak füvet nyírni?

Azt nem érted, hogy azért más a kapcsolat meg egy szolgáltatás, mert a szolgáltatásnál előre meg van beszélve, hogy mit kapok cserébe. Ez szolgáltatásoknál a pénz. Családon belül nyilván nem, de ha olyan munkát kellene csinálnom, amit gyűlölök, és minden egyes perce szenvedés, (nekem ez a főzés), akkor igenis elvárnék valamit cserébe. Nem pénzt, bár viszketsz, hogy qrvázhass. De akkor sem tudom nem egy alárendelt droidnak érezni magam, ha el van várva, hogy egy gyűlölt dolgot csináljak. A páromtól sem várok el semmit, amit gyűlöl csinálni, mert nem akarom, hogy szenvedjen. Én sem akarok szenvedni.

Meg nem akarok meleg otthont biztosítani, mert akkor nekem nem biztosít senki meleg otthont. Arról tudok csak gondoskodni, aki rólam is gondoskodik, és nem úgy, hogy lebssza az asztalra a pénzt. Nekem erről teljesen a kiszolgáló személyzet jut eszembe a régi korokban játszódó filmekből, hogy azok a névtelen, néma emberek ott sürögnek, hogy az úrnak minden kényelmes legyen.

2020. aug. 6. 14:33
 23/51 anonim ***** válasza:
69%

"De a kérdést megint félrevittétek. Nem arról van szó, hogy "márpedig a nőnek a konyhában a helye" "

És mégis arról beszélgetünk 3 oldal óta, hogy "az otthon melegét" a nő teremti meg, hogy ő legyen "gondoskodó", a férfi meg esetleg "besegít" a házimunkába.

Hol van itt akkor az "ellenszolgáltatás"? Mert az hogy évi 2x elsöpri a havat meg havi 1x lemossa/kitakarítja az autót (ami egyébként nem is értem miért lett most férfi munka) nagyon nem azonos az állandó házimunka végzéssel.

Én nagyon gondoskodó tudok lenni gyerekekkel, (ez is a hivatásom) és állatokkal, mert ez a két csoport rászorul. A felnőtt férfi a társam, nem a gyerekem.

Olyan párt keresek, akinek alap, hogy együtt végezzük a házimunkát és együtt teremtünk a házból otthont. Akinek ez nem egyértelmű az igenis házi cselédet keres. Vannak nők akiket ez a szerep boldoggá tesz, én nem ilyen vagyok.

2020. aug. 6. 14:53
 24/51 A kérdező kommentje:

Nyilván átvitt értelemben nem lehet a szolgáltatással összehasonlítani.

Régen amit én kérdeztem ösztönösen " jött" a nőkből. Mára a törékenység lágyság ami vonzó szerintem teljesen eltűnt.

Érdekes pl de ha van mondjuk egy verekedés akkor a nők elvárják hogy a pasi védje meg őket vagy engedje előre stb. Ilyenkor bezzeg én nő vagyok akkor már előkerül ez. Amúgy meg más vonatkozásban miért kéne ezt vagy azt csinálnom vagy kiszolgálnom!?

Akkor férfi oldalról miért is kéne előre engedni a nőt vagy mondjuk megvédeni; ha a pasi legyen annyira önálló h ne kelljen tenni érte vlmit akkor a nő is oldja meg a szitut h megvédi magát meg nem bunkózza le s férfit ha nem engedi előre. ( itt most az illem nem lényeges)

2020. aug. 6. 15:41
 25/51 anonim ***** válasza:
74%

Hát már bocs, de ha nem akarsz férfiként viselkedni, miért fáj, ha a nők sem viselkednek nőként? Illetve mi a nőies és a férfias? Te szerinted azért mert előre engeded az ajtóban, neki kell vinnie az egész háztartást?

Elárulom neked, ha igazán férfias vagy és férfiként tudsz viselkedni, kihozod a nőt belőle. De ezek csak viselkedés minták. Az, hogy a házimunka közös, meg alap, ugyanis mindketten egyformán dolgoztok.

2020. aug. 6. 15:45
 26/51 anonim ***** válasza:
81%

Ez van. Alapból rideg személyiség vagyok, a páromon kívül másokkal utálok még ölelkezni, puszival köszönni is.

Örülök, hogy a 21. században már nem kell meghazudtolnom magam, és felvenni egy olyan szerepet, ami nem én vagyok.

2020. aug. 6. 15:47
 27/51 anonim ***** válasza:
65%

"Régen amit én kérdeztem ösztönösen " jött" a nőkből."

Inkább úgy fogalmazok, hogy gyerekkortól beléjük verték és/vagy nem nagyon volt más opció.

"ha van mondjuk egy verekedés akkor a nők elvárják hogy a pasi védje meg őket vagy engedje előre stb"

Mi nem élünk ilyen tömegverekedős helyen, de én nem "várnám el" hogy megvédjen amíg én ájuldozok. Együtt megpróbálunk távozni a helyszínről mielőbb, ha meg valaki nekimegy a páromnak, akkor nekem is van pár körmöm amit bele tudok irányozni az illető arcába, nem probléma. :)

Az előre engedéshez se igazán ragaszkodok, én ha egy férfi társaságában megyek valahova akkor általában azt preferálom, hogy az megy be előbb az ajtón, aki előbb ért oda és kész.

Én inkább abban hiszek, hogy az emberek képességeik és affinitásuk alapján csináljanak dolgokat, ne azért, mert x vagy y dolog van a lábuk között.

¯\_(ツ)_/¯

2020. aug. 6. 15:48
 28/51 anonim ***** válasza:
74%

Amúgy rám rendszeresen megharagudnak az irodaházban a férfiak, mert mikor intenek, hogy menjek a liftbe, intek, hogy menjenek ők előre. Engem ne passzírozzanak be a hátsó falhoz.

De azért érdekes a példád. Tehát veszélyben van a párod élete, rátámad valaki az utcán, te meg félreállsz, és végignézed, hogy elverik, mert nem főzött neked vacsorát, tehát megérdemli.

Basszus, idegen emberek is közbe szoktak avatkozni, ha valakit bántanak.

"Régen amit én kérdeztem ösztönösen " jött" a nőkből."

Elárulom, hogy nem jött ösztönösen, el volt tőlük várva. De amúgy qrva nagy red flag, hogy egy olyan kort sírsz vissza, amikor a popsid ki lett volna nyalva. Szar felnőttnek lenni, de akkor is ez van, ha kukac van a lábaid közt.

2020. aug. 6. 15:52
 29/51 anonim ***** válasza:
26%

"És mégis arról beszélgetünk 3 oldal óta, hogy "az otthon melegét" a nő teremti meg, hogy ő legyen "gondoskodó", a férfi meg esetleg "besegít" a házimunkába."

És megint ott tartunk, hogy a kérdést félreviszitek. Az az otthon, aminek a "melegét a nő biztosítja", nem csak úgy keletkezik a semmiből. Persze tudom, itt mindegyikőtöknél a nő öröksége, vagy 20 éves korára saját erőből vette, a férfi csak odament élősködni. Esetleg szigorúan fele-fele arányban közösen fizetik a törlesztőt a párjukkal, de a GyK-n kívüli életben ez nem így van. Ha örökölt vagy használtan vásárolt ház (az esetek döntő többsége ilyen), akkor azt fel is kell újítani. Ezeket a munkálatokat, a munkák koordinálását, illetve a szakemberek keresését a férfiak végzik, legtöbbször munka mellett. De gondolom ez nem ér meg annyit, hogy estére mire hazaér, 2 szelet rántott hússal meg 1 zacskó gyorsrizzsel többet készíts, mert az milyen megalázó már, hogy neked kell róla gondoskodni? Nagyfiú, megtudja csinálni magának.

Erre mondhatod, hogy az építkezés/felújítás egy viszonylag rövid, max. 1-2 éves folyamat és ez igaz is. De utána még ott az 5-10-20 milliós hitel, amit valahogy vissza kellene fizetni, ami a magyar átlagfizetéseket figyelembe véve nem 1-2 év lesz. És igen, a nő közben jó esetben szülni is fog, így a bevétel-kiadás arány megváltozik. Na ki fog elmenni túlórázni, esetleg új állást keresni, hogy a kiesett bevételt pótolják?

2020. aug. 6. 16:09
 30/51 anonim ***** válasza:
69%

#29 Egyfelől a legtöbben lakásban laknak szerintem azok közül, akik itt válaszolnak. De tegyük fel, hogy házat veszünk. Akkor is ritka már hogy építkezzünk. Vannak kész házak. Amúgy a felújításokat is együtt szoktuk csinálni lakásban is. Mi a férjemmel anno együtt festettünk, tapétáztunk, csempéztünk. Amúgy meg senki nem állítja, hogy ha az egyik félnek megnövekszik a munkáján kívüli tevékenysége, a másiknak nem, akkor ne vállalna át a másik még feladatokat attól, akinek többletmunkája lett. Itt most arról volt szó, hogy ha mindketten 8 óráztok, akkor feles a házimunka. Ezt próbáljátok kimagyarázni, hogy nem így van, pedig így van. Ha pedig a nő elmegy szülni, ez azért történik, mert gyereket akarnak. Mindketten. Ilyenkor ő egész nap pelenkázik, etet 3 óránként, suttyomban takarít amíg a baba alszik stb. Ugyanúgy egész nap dolgozik, de mivel otthon van, az esetek többségében ő főz és ő "teremti meg az otthon melegét." És tisztelet annak a férfinak aki utána hazamegy és nem csak a tv előtt döglik, hanem este átveszi egy kicsit a gyereket mert onnantól a nőnek egy darabig 0/24 fizetetlen munkája van. És a gyereknek az apja is kell.

Ja, még valami. Nálunk például én túlóráztam, mert nyelvtanárként több pénzt tudtam így megkeresni. Rendhagyó mi?

2020. aug. 6. 16:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!