Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ti mit csinálnátok, ha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mit csinálnátok, ha a párotok covid-kontakttá válna?

Figyelt kérdés

Munkája révén került közvetlen kapcsolatba fertőzöttel. Ha igazolódik, holnaptól hatósági karantènba kerülünk.

Ti elkülönülnétek házon belül? Mennyire?

Van egy egyéves gyerekünk és első trimeszteri várandós vagyok (de így az UH is el fog maradni).

Vagy így is úgy is elkapjuk egymástól?

2020. ápr. 18. 17:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/79 anonim ***** válasza:
68%
valóban eü dolgozóként szívesen rávilágítok, miért tudom, hogy hazudsz...
2020. ápr. 20. 12:36
 72/79 anonim ***** válasza:
75%
nem ügyelünk kétszer annyit a kismamák helyett, de ne zavarjon.
2020. ápr. 20. 12:36
 73/79 A kérdező kommentje:

71. Tedd meg, kérlek.

72. Örülj neki.

2020. ápr. 20. 12:40
 74/79 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy a szociális intézményekben hogy látnak el betegeket védőfelszerelés nélkül, teljesen más tészta, mint amit te saját magad a saját és a gyereked ill a férjedért megtehetsz.Nincs is összefüggés a te és az ottani helyzet között.Neked volna lehetőséged úgy dönteni, hogy a (még mindig nem derült ki, hogy covidos vagy sem párod) tüneteket nem mutató párod otthon hagyod és elmentek pár hétre, az ajánlott 2 hétre legalább.Ebben az esetben te tudsz menni uh-ra, biztos nem kapjátok el sem és senki se pusztul el.

Mi már megbeszéltük a külföldről hazaérkező párommal, hogy hogy csináljuk végig ezt a 2 hetet.Ő felköltözik szépen az emeletre, van külön fürdő,hálószoba és wc fent.A folyosóra szájmaszkba jön ki, sűrűn szellőztet a kaját pedig én fogom felvinni maszkban és leteszem az ajtó előtt aztán ha lejöttem kijön beviszi.Más ismerőseink ugyanígy csinálták végig bizonytalan ,nem tesztelt esetekbe.Senki sem volt beteg, meg elvileg nem is lett vagy csak túlestek rajta tünetmentesen.Nem parázzuk túl, de mi a gyerekkel ugyanúgy lehetünk tünetmentesen fertőzők, ahogy a párom.Szóval egymást védjük ezzel a 2 hetes plusz távolságtartással házon belül is.Úgy, hogy amúgy már 3 hónapja csak skypen meg telefonon tartottuk a kapcsolatot.Igen.Szeretjük egymást.Ezért vigyázunk egymásra és mivel a gyerekünket is szeretjük így próbálunk rá is vigyázni.Rossz lesz meg minden, de a párom attól is rosszul érezné magát ha lefertőzné a saját gyerekét és esetleg rajta durvábban jönnének ki a tünetek és attól ,hogy mondjuk kis eséllyel hal bele, nem akarja azt se hogy 2-3 -4 hétig kórházban legyen vagy gyógyszerrel tömjék, hogy valahogy rendbe jöjjön.

Szerintem mi csak felelősségtudóan gondolkodunk.Nem rettegünk, hanem óvjuk egymást.Kb ennyi.

2020. ápr. 20. 13:23
 75/79 A kérdező kommentje:

Ezt én értem, de 1 évig csináljuk ezt? Költözzek el 1 évre a páromtól? Ez nem az első, és nem is a második volt az elmúlt hetekben, csak ez volt a legijesztőbb eddig (nem írom le, hogy miért, és bocs, tudom, hogy ez nem segít a kamuszagon, de nem írhatom le).

Holnap megy dolgozni, jön a következő.

Ha Bergamo vagy New York vagy hasonló lenne, akkor nyilván szétköltöznénk a kritikus hetekre. De ez a járvány ilyen takaréklángon bármeddig is eltarthat.

Azt mondják, őszre lejjebb hagy, de a korlátozások csökkentésével majd megint több lesz a beteg.

Azt mondják vagy immunis lesz a már gyógyult ember vagy nem, de szinte biztos, hogy ha igen, akkor is csak pár évre. A vakcina is ugye csak akkor működik, ha a fertőzés immunitást vàlt ki, de akkor is csak addig, amíg nem mutálódik a vírus.

2022-ig is becsülik a korlátozásokat. Most 2022-ig költözzünk szét, mikózben az egészséges kisgyerekek körében alig van súlyos eset. Tudom, lehet az enyém is az, és akkor mindegy, de ilyen alapon lehet a súlyos szövődményes bárányhimlős vagy bármi is (tudom, van oltás, de már előtte is járnak közösségbe a gyerekek, MMR-t pedig még csak most fog kapni, pedig a mumpsznak is vannak súlyos szövődményei).

Nem fognak hónapokig maradni a mostani korlátozások, megnyílnak az óvik, sulik, és akkor bárki bárhol talàlkozhat beteggel.

Nyilván ha valamelyikünk tünetes beteg lesz, azt el fogjuk különíteni a gyerektől, illetve ha belobban a járvány és minden 2.beteg covidos lesz, és nem lesz szabad lélegeztetőgép, akkor szét fogunk költözni, ennyit tudunk tenni.

Én örülök annak, aki normálisan elmondta a véleményét, akkor is ha mást tenne vagy tett, mint én aktuálisan gondolok, ezzel nincs is baj, ezek a vélemények nekem hasznosak voltak.

2020. ápr. 20. 13:42
 76/79 anonim ***** válasza:
100%
Valószínű amennyire lehet kerülnénk egymást. Külön szobában alvás, nem puszoszkodás, max ölelés és sok takarítás. Mi egyébként is így járunk el, ha valamelyikünk beteg. Eddig bejött, nem igazán szoktuk elkapni egymástólna betegségeket.
2020. ápr. 20. 22:15
 77/79 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Napok óta figyelem a vergődésedet és nem akartam hozzászólni. Eddig nem féltem a vírustól, de most elkezdtem attól félni, ha esetleg mégis kórházba kerülnék(kis eséllyel), ilyen minden logikát nélkülöző emberekre lennék utalva.

Leírtad először, hogy a férjed, LEHET, hogy elkapta egy LEHET, hogy fertőzött személytől. Aztán előadtad, hogy mennyire veszélyes lenne rá a 45 évével.(Persze ez igaz lehet, ha valami súlyos, krónikus betegsége van, ezt nem tudtuk meg.) Aztán leírtad, hogyha ápolásra szorulna, TE ápolnád, nem hagynád magára. A kérdés, hogy elkülönítsd-e házon belül. Összefoglalom neked: A férjed jelenleg vagy koronás, vagy nem. Ha koronás, akkor, ugye SZERINTED rá nagyon veszélyes, tehát vagy kórházba kerülne, vagy ápolásra szorulna otthon. Utóbbit ugye elég nehezen tudnál ellátni, ha szobakaranténban van, kivéve, ha te is beköltözöl hozzá, akkor viszont az egyéves gyereketek majd a ház többi részében nevelgetheti magát. Tehát erre nem megoldás. Ha nem koronás, akkor szintén fölösleges elkülöníteni. Mikor van tehát értelme? Ha elkapta, és tünetmentesen vészeli át, amire a leírás alapján a legkisebb esély van.

Következő hozzászólásod szerint 1.a vírus még baromi sokáig jelen lehet. 2.Ha most nem kapja el, akkor majd elkaphatja holnap mástól. Mindkettővel egyetértek. Akkor mi a terv? Legközelebb akkor engeded ki, ha megérkezett a védőoltás? Amennyiben nem, tök fölöslegesen "zártad be", mert 2 hét múlva ugyanúgy mehetne vissza.

2020. ápr. 20. 23:22
 78/79 anonim ***** válasza:
75%

de mondjuk egy pár hetes embrió elete nem tétel

Igazi anya.

2020. ápr. 21. 06:28
 79/79 A kérdező kommentje:

77. Azért milyen tájékozozottan hülyézel le, imponáló. Egyrészt nincs vergődés, mert másnap délutánra megoldódott, és döntöttünk a hasonló helyzetekről.

Másrészt az elkülönítésnek az az egyik értelme, hogy ne köhögjön rá tárgyakra, ne fogdosson össze tárgyakat pl az ebédlőasztalt.

Még ha be is megy vki ápolni, akkor is elkülöníthet erre a célra ruhát, amit utána kimos, akár a haját takaró kendőt, maszkot, papucsot.

Sokkal kisebba fertőzésveszély, mintha a nappaliban ücsörög, főleg ha egy mindenbe belemászó kisgyerek is van a háznál.

Ezenkívül meg minden korosztályban nagyobb az enyhe, mint a súlyos fertőzés esélye.

Tehát számára is nem ez a legkisebb, de nem megnyugtatóan magas esély.

78. Gratulálok, így kell kontextusukból kiragadott félmondatokkal hatást kelteni.

2020. ápr. 21. 08:38
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!