Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ti mit csinálnátok, ha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mit csinálnátok, ha a párotok covid-kontakttá válna?

Figyelt kérdés

Munkája révén került közvetlen kapcsolatba fertőzöttel. Ha igazolódik, holnaptól hatósági karantènba kerülünk.

Ti elkülönülnétek házon belül? Mennyire?

Van egy egyéves gyerekünk és első trimeszteri várandós vagyok (de így az UH is el fog maradni).

Vagy így is úgy is elkapjuk egymástól?

2020. ápr. 18. 17:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/79 anonim válasza:
88%
A válasz:amennyire csak lehetséges! Első trimeszteres vagy, semmilyen adat nem áll rendelkezésre, hogy okozhat - e fejlődési rendellenességet, ha elkapod! Minimum külön szoba és ne erintkezzetek 2 hétig egyáltalán. Férj marad a szobában egész nap, be adjátok neki a kaját, fürdő használat után domestoszozik, maszk kesztyűt hord a közös helyiségekben, de oda csak akkor megy ki ha muszáj. Mi ezt tennénk.
2020. ápr. 18. 18:35
 12/79 A kérdező kommentje:

Van 2 fürdő, még talán egy külön szobát is be tudunk rendezni, de nyilván konyha csak egy van. Több tanulmány van arról, hogy nem megy be a vírus a magzatvízbe. A láztól persze meghalhat az embrió, de mondjuk egy pár hetes embrió elete nem tétel, ha a páromé van ellenében, akinek nagyon is számíthat az ápolás, és nem akarok elveszteni közösen töltött időt, ha meghal esetleg.

Meg most egy hónapig rettegjünk? Így lehet, gyorsan elkapjuk, a gyerek meg én köhögünk kicsit es kész, a piciről döntenek Odafent.

A páromat iszonyúan féltem, kezdettől tudtuk, hogy csak idő kérdése a fertőzés.

2020. ápr. 18. 18:42
 13/79 anonim ***** válasza:
86%

"Így lehet, gyorsan elkapjuk, a gyerek meg én köhögünk kicsit es kész, a piciről döntenek Odafent."

Akkor mi a kérdés? Ha szerinted a világon semmi baja nem lehet se az egy évesnek, se neked, max elvetelsz, de hát az neked úgyse számít, akkor miért is tetted fel a kérdést?

2020. ápr. 18. 18:44
 14/79 anonim ***** válasza:
87%
Tanulmányok...nos, ez a fajta vírus így világszinten még sosem volt. Mit hallottál eleinte? Hogy áh, gyerekek el sem kapják, vagy abszolút tünetmentesek. Most meg mit hallasz? Magyarországon állítólag több, mint 10 gyerek van korona miatt kórházban. Szóval akkor miről beszélünk? Az én 9 éves fiamnak már van immunrendszere, én is csak 32 éves vagyok, a férjem is csak 36. Nem vagyok kismama. Szóval nálunk már talán annyira nem lenne gáz, ha éppen elkapnánk. Ennek ellenére nagyon vigyázunk. Viszont egy 1 éves gyereknek még nincs olyan erős immunrendszere, mint egy 9 évesnek. Sőt, egyáltalán nincs sok adat, vizsgálat arra, hogy hogyan hat egy terhes nőre. Egyébként nyugodtan keress rá a neten, hogy van koronavírusos kismama, aki lélegeztető gépre került. Szóval te tudod... Ne legyél szerintem ennyire ráintős. Ha meg tudjátok oldani a külön fürdőt, WC-t, külön szobát, akkor enni lehet a szobában is, nem kell a férjednek kimenni a konyhába. Jó, ne ez legyen az alap, de ez most belefér. Amúgy nem kell 2 hét a tünetek megjelenéséhez, a 2 hetet pont azért mondják, ha valaki éppen az utolsó pillanatban kapta el, akkor akár 2 hét is lehet mire előjön a tünet. De egyébként kevesebb, mint 2 hét alatt általában előjönnek a tünetek.
2020. ápr. 18. 18:51
 15/79 A kérdező kommentje:
Fú, ez nagyon empatikus lett ez a válaszod. Talán azért írtam ki, mert rágódom én is. Vagy Te olyan könnyen döntenél a beteg párod és az embriótok között?
2020. ápr. 18. 19:01
 16/79 A kérdező kommentje:

Általában előjönnek 2 héten belül, de néha nem. Ez olyan, mint hogy áltaban nem betegszenek meg gyerekek....

Amúgy a valószínűség nem mindegy. Nyilván semmire nem legyintek könnyen, gondolhatod.

2020. ápr. 18. 19:03
 17/79 anonim ***** válasza:
70%
Probaltam a te szinteden válaszolni. A kicsit köhögünk majd kicsapta a biztosítékot. Nem tudhatod, hogy kicsit köhögtök e majd, vagy mondjuk a párod helyett te kerülsz e lélegeztető gépre, vagy az 1 éves...
2020. ápr. 18. 19:04
 18/79 anonim ***** válasza:
100%
Te kezdtél el nagyon rossz irányba menni. Először felteszed a kérdést, mintha tényleg aggódnál a családodért, utána meg jössz azzal, hogy ó, hát mi nem számítunk, majd túl leszünk rajta kis tünetekkel és minden happy. Na ezek után éreztem úgy, hogy leírom a véleményemet. Hány éves a párod, hogy annyira aggódsz érte? 65 év feletti? Vagy netán krónikus beteg? Mert ha ezek egyike sem, akkor szerencsére nem kell komolyabban aggódni érte, mint magatokért. Szóval nem bántani akartalak, de valószínűleg kevésbé veszélyeztetett a férjed, mint ti magatok véleményem szerint az előző eseteket leszámítva.
2020. ápr. 18. 19:05
 19/79 anonim ***** válasza:
100%

Nem kaphattuk el, mert azóta nem találkoztunk.

Aha. TEhát van egy egy éves, terhes vagy, úgy, hogy a párod valahol máshol dolgozik, ha nem is találkoztatok mostanában.

NAgyon sok észre vall, ha eddig nem ment haza, most meg, hogy kiderült, gond lehet, megy.

2020. ápr. 18. 19:07
 20/79 anonim ***** válasza:
100%

Munkája révén került közvetlen kapcsolatba fertőzöttel. Ha igazolódik, holnaptól hatósági karantènba kerülünk.

Ha még nem igazolódott, akkor miért is fertőzött?

Nekem ez a kérdés kicsit fura... mintha nem lenne rendesen átgondolva :D

2020. ápr. 18. 19:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!