Szülők! Ti mit csinálnátok a helyünkben?
lányunk 18 éves, 12. osztályos.
Most ugye itthon tanul már egy ideje távoktatás miatt, mi itthon dolgozunk a férjemmel, csak boltba megyünk le azt is a lehető legritkábban mert a férjem 65 éves én pedig krónikus autoimmun beteg vagyok.
Ma előállt a lányom azzal, hogy már 1 hónapja nem látta a barátját, nagyon hiányzik neki és kitalálta hogy kéne találkozniuk:
vagy biciklivel átmegy hozzá( Budapest III. kerületből Kőbánya.. azért nem kicsi távolság)
vagy előállt egy olyan ötlettel amitől dobtunk egy hátast a férjemmel, hogy van a férjemnek egy régi, eléggé rossz állapotban lévő lakása itt 2 utcával arrébb amit műhelynek használt de már egy ideje raktárként/üresen áll.. mi lenne ha a fiú rezsi+ valamennyi bérleti díjért oda költözne és akkor nyugodtan találkozhatnának, anélkül, hogy megfertőződne
nekem személy szerint az a bajom azzal a lakással, hogy egy nagytakarítás minimum kell hogy lakható legyen + nincs vezetékes internet bevezetve és én abban sem vagyok biztos, hogy víz/gáz rendben van..
Férjem meg a gondolatnak nem örülne, hogy a gyerekünk fiúja ideköltözzön
"nekem személy szerint az a bajom azzal a lakással, hogy egy nagytakarítás minimum kell hogy lakható legyen + nincs vezetékes internet bevezetve és én abban sem vagyok biztos, hogy víz/gáz rendben van."
A lakást a lányod meg a barátja ki tudják takarítani, ha meg kell nekik internet, akkor megoldják saját maguk.
A víz/gáz részét nézesd át valakivel, a többi csak rájuk tartozik.
"Férjem meg a gondolatnak nem örülne, hogy a gyerekünk fiúja ideköltözzön"
Pedig jobb, ha megszokja, hogy a lánya felnött nö lassan, és van magánélete. Direkt keresztbe tenni neki azért, mert ezt nem tudja elfogadni, igencsak primitív dolog.
Ha a fiú rendesen fizeti a rezsit, akkor semmi akadálya, ha a lányod is odaköltözik - ami ilyen esetben a legokosabb megoldás -, akkor a lakbértöl el kellene tekinteni.
Neked kell tudni, hogy mennyire bízol meg a lányban, mennyire neveltél "rendes" lányt, akiről tudod (mered hinni), hogy "rendes" fiút választott.
Amennyiben tudod, hogy jó munkát végeztetek a férjeddel, akkor a létező legésszerűbb megoldás, hogy a srácnak kiadjátok.
Viszont kérdés, hogy mit csinál a srác, merre mozog, mit dolgozik, stb, mert a lány tőle ugyanúgy hazaviheti a betegséget, mintha a fiú otthon lakna és oda mászkálna el.
Lényegében felnőttek, majd rendbeteszik a lakást.
Az apját meg boldogítsa az a tudat, hogy legalább nem a szomszéd szobában történik, ami történik.
igen és tanulni mikor fog? most jön az éretségi meg minden más . bírja ki azt az egy két hónapot.
internetet honnan szerez? most van fontosabb dolog a pasizásnál meg az önnálósodásnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!