Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Ti mit csinálnátok a...

Szülők! Ti mit csinálnátok a helyünkben?

Figyelt kérdés

lányunk 18 éves, 12. osztályos.

Most ugye itthon tanul már egy ideje távoktatás miatt, mi itthon dolgozunk a férjemmel, csak boltba megyünk le azt is a lehető legritkábban mert a férjem 65 éves én pedig krónikus autoimmun beteg vagyok.

Ma előállt a lányom azzal, hogy már 1 hónapja nem látta a barátját, nagyon hiányzik neki és kitalálta hogy kéne találkozniuk:

vagy biciklivel átmegy hozzá( Budapest III. kerületből Kőbánya.. azért nem kicsi távolság)

vagy előállt egy olyan ötlettel amitől dobtunk egy hátast a férjemmel, hogy van a férjemnek egy régi, eléggé rossz állapotban lévő lakása itt 2 utcával arrébb amit műhelynek használt de már egy ideje raktárként/üresen áll.. mi lenne ha a fiú rezsi+ valamennyi bérleti díjért oda költözne és akkor nyugodtan találkozhatnának, anélkül, hogy megfertőződne

2020. ápr. 8. 11:12
 1/9 anonim ***** válasza:
96%
Hat figyelj, 18 eves es ha a srac ia rendes,normalis es fizetne rezsit+ berleti dijat akkor mi akadalya? A lanyod boldog lesz hogy talalkozhatnak a.sraccal es nektek is lesz egy kis plusz penzetek.
2020. ápr. 8. 11:16
 2/9 anonim ***** válasza:
95%
Én magam ajánlanám fel ilyen helyzetben ezt a lakás dolgot a fiúnak, ha komoly a dolog köztük.
2020. ápr. 8. 11:18
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Megoldható, de akkor a lányod is költözzön oda, ne találkozgasson veletek, mert ha netán fertőzött a srác, nem lesztek védettek.
2020. ápr. 8. 11:21
 4/9 A kérdező kommentje:

nekem személy szerint az a bajom azzal a lakással, hogy egy nagytakarítás minimum kell hogy lakható legyen + nincs vezetékes internet bevezetve és én abban sem vagyok biztos, hogy víz/gáz rendben van..

Férjem meg a gondolatnak nem örülne, hogy a gyerekünk fiúja ideköltözzön

2020. ápr. 8. 11:22
 5/9 anonim ***** válasza:
95%

"nekem személy szerint az a bajom azzal a lakással, hogy egy nagytakarítás minimum kell hogy lakható legyen + nincs vezetékes internet bevezetve és én abban sem vagyok biztos, hogy víz/gáz rendben van."

A lakást a lányod meg a barátja ki tudják takarítani, ha meg kell nekik internet, akkor megoldják saját maguk.

A víz/gáz részét nézesd át valakivel, a többi csak rájuk tartozik.

"Férjem meg a gondolatnak nem örülne, hogy a gyerekünk fiúja ideköltözzön"

Pedig jobb, ha megszokja, hogy a lánya felnött nö lassan, és van magánélete. Direkt keresztbe tenni neki azért, mert ezt nem tudja elfogadni, igencsak primitív dolog.

Ha a fiú rendesen fizeti a rezsit, akkor semmi akadálya, ha a lányod is odaköltözik - ami ilyen esetben a legokosabb megoldás -, akkor a lakbértöl el kellene tekinteni.

2020. ápr. 8. 11:27
 6/9 anonim ***** válasza:
93%
A költözés jó ötlet, legalább kicsit önállósodnak. Lehet takarítani stb intézni maguknak.
2020. ápr. 8. 12:47
 7/9 anonim ***** válasza:
88%

Neked kell tudni, hogy mennyire bízol meg a lányban, mennyire neveltél "rendes" lányt, akiről tudod (mered hinni), hogy "rendes" fiút választott.

Amennyiben tudod, hogy jó munkát végeztetek a férjeddel, akkor a létező legésszerűbb megoldás, hogy a srácnak kiadjátok.

Viszont kérdés, hogy mit csinál a srác, merre mozog, mit dolgozik, stb, mert a lány tőle ugyanúgy hazaviheti a betegséget, mintha a fiú otthon lakna és oda mászkálna el.

Lényegében felnőttek, majd rendbeteszik a lakást.

Az apját meg boldogítsa az a tudat, hogy legalább nem a szomszéd szobában történik, ami történik.

2020. ápr. 8. 14:55
 8/9 anonim ***** válasza:
17%

igen és tanulni mikor fog? most jön az éretségi meg minden más . bírja ki azt az egy két hónapot.

internetet honnan szerez? most van fontosabb dolog a pasizásnál meg az önnálósodásnél.

2020. ápr. 8. 21:14
 9/9 anonim ***** válasza:
78%
Tök jó ötlet. 18 évesen már amúgy is közeledik annak az ideje, hogy önálló lesz. Apuka is szokja meg, hogy nem kislány már. Ők meg helyrepofozzák a lakást maguknak. Ráadásul ha a fiú is rendesen fizeti a rezsit meg a többit, még jól is jártok. Hülyeség lenne nem kihasználni egy ilyen lehetőséget. Annak sincs értelme, hogy üresen álljon egy lakás, más már rég kiadta volna.
2020. ápr. 9. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!