Facebook csoport ellenünk vagy nekünk dolgozik? Ti mit csinálnátok a helyünkben? Részletek lenn.
A vállalkozás kisállatoknak szerez családot: azokat a kisállatokat helyezzük el szerető családoknál, akik nemkívánatos helyre születtek.
Még a vállalkozásunk előtt - amikor a vállalkozás ötlete meg se fordult a fejünkben - indítottunk egy Facebook csoportot, ingyen elvihető kisállatoknak. Látva, hogy egyesek fizetnének érte, elindítottuk a céget, ami jól megy, DE a csoport továbbra is életben maradt, és az adás-vétel nagyrésze ott bonyolódik - nyilván, ingyen.
Persze, hogy van más forrásunk is mind kisállatra, mind befogadókra, tehát nem csak a csoportból "táplálkozunk", de szerintetek mit csináljunk?
1. zárjuk be a csoportot (ennek az a veszélye, hogy akkor megcsinálja más, és akkor még az adminisztrátori kontroll-jogot is elveszítjük)
2. írjuk át a szabályzatot - de mire?
3. tegyük titkossá a csoportot, a jelenlegi tagokkal, hogy mások ne csatlakozzanak hozzá
4. hagyjuk így
Valaki, aki ebben az opensource, 21. századi mentalitásban jártas szakember, hozzászólna, megköszönném!
"Látva, hogy egyesek fizetnének érte, elindítottuk a céget, ami jól megy,"
Elindítottuk a céget, ami jól megy... Akkor mi a gond? Még több bevételt szeretnél? Nem valószínű, hogy bejön...
Szerintem - főleg a mai, nagy konkurrencia harcban szükség van ingyenes megoldásra is - már csak az állatok miatt is. Ráadásul a csoport hozott Neketek fizetőképes keresletet is.
Mondok egy példát: 12 éve járunk egy zenei táborba- kezdetben kis létszámú, megfizethető és nagyon jó volt :-)
Ma már egyre nagyobb, és egyre megfizethetetlenebb számunkra - már nem ugyanaz az érzés egy 600 fős csarnokban ücsörögni 1 hétig, mint anno egy kempingben.
A szervezők ugyan jól járnak, mert egyre inkább a fizetőképes kereslet kezd megjelenni, fiatalok, akiket a szülők "pénzelnek", de az évek alatt nagyon sok értékes ember lemorzsolódott, sajnálatunkra. Ráadásul olyanok, akiknek a leginkább szükségük lenne rá... (szegényebbek)
Marketing szempontból is fontos lenne az ingyenes csoportot megtartani - szerintem...
De mások biztosan mást fognak mondani... :-)
Mondok egy példát
Mondok egy
Bocs, benne maradt:
- Mondok egy példát
Mondok egy
1-est mindenképpen elvetném, 2,3,4 gondolkodásra átadva :-)
Aki állatot fogad be, az általában empatikus, megértő ember -> lehet az érzelmeire hatni. Időnként finoman célozzatok arra, hogy ezeknek az állatoknak a gondozása (oltások, esetleg ivartalanítás, egyéb állatorvosi ellátás, táp, amíg nálatok van) pénzbe kerül, ezért aki teheti, az támogassa azzal, hogy pénzért vesz tőletek állatot, ha megteheti. Én tudom, hogy megtenném, ha terveznék most állatot venni.
Esetleg ha biztosan tudni, hogy valamelyik fajra nagyobb a kereslet és lesz rá pénzes vevő, akkor őt nem hirdetni a facebook-csoportban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!