Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ti mit csinálnátok, ha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mit csinálnátok, ha a párotok covid-kontakttá válna?

Figyelt kérdés

Munkája révén került közvetlen kapcsolatba fertőzöttel. Ha igazolódik, holnaptól hatósági karantènba kerülünk.

Ti elkülönülnétek házon belül? Mennyire?

Van egy egyéves gyerekünk és első trimeszteri várandós vagyok (de így az UH is el fog maradni).

Vagy így is úgy is elkapjuk egymástól?

2020. ápr. 18. 17:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/79 A kérdező kommentje:

Az meg kétélű érvelés, hogy az én fantáziám megszalad, amikor attól félek, hogy a párom súlyos beteg lesz*, de aki meg azzal érvvel, hogy az 1 éves meghal, annak nincs megszaladva a fantáziája.

Az előbbire nagyon-nagyon sokkal több ugyanis az esély.

*: ha a kontakt fertőzött, akkor szinte biztosan elkapta, de ha nem volt fertőzött, akkor holnap vagy holnapután fogja a következőtől.

Kösz, aki a kérdésre válaszolt, mindenkinek további szép napot, én ide nen reagálok már többet, mindent leírtam, amit gondolok.

2020. ápr. 19. 09:29
 52/79 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem egy opciot meg nem vettel szamitasba, ami veluk megtortent:

[link]

mi van ha apolod a ferjed, a legyengult immunrendszered miatt te is elkapod. Az egy evesed felneveli magat? Mert te ugy matekolsz h a ferjedet leteriti, de a baban es rajtad is lazan atmegy. Amit nem tudhatunk.

2020. ápr. 19. 09:41
 53/79 anonim ***** válasza:
91%

Itt van az útmutató a házi karanténra, én ez alapján járnék el:

[link]

2020. ápr. 19. 09:45
 54/79 anonim ***** válasza:
24%
Te katasztrofa vagy.a gyermekeid semmit nem számitanak. csak a párod helyezed elore. hogy beszélhetsz igy egy tervezet gyermekröl? hogy teheted meg hogy ennyire nem erdekel az 1 éves gyermeked? en a 4éves fiamat meg nagyszulokhez sem engedem, annyira féltem. eszed nincs tuti. ha gyenge tünetei leszek a ferjednek, elviseli magában is, ha peddig nehezebbek, hiába apolgatod te ott,oda korház kell es komolyabb segitség. ez ellenben nalatok nem tudjatok hogy fog kialakulni.
2020. ápr. 20. 07:08
 55/79 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom, én kórházban dolgozom, bár most gyeden vagyok, de a kollégáim közül már jópáron átment a covid, és még többen voltak kontaktok, a legtöbben családosok, mégsem pakolta ki az utcára senki a családtagjait. Ezt a tegnapi beteget is vagy tizen látták védőfelszerelés nélkül, és a párom egyik kollégaja előtt se zárták be az ajtót. Még kb mi voltunk a legradikálisabbak, hogy házon belül bezártam egy szobába.

Ha nincs is éppen covid, akkor tbc-st, agyhártyagyulladásost, minden antibiotikumra rezisztens bacit hordozó beteget, bármit is ugyanúgy látunk, ellátunk. Nekem még terhesen is volt nen egy fertőző betegem.

Most ilyen alapon minden ápoló, orvos, asszisztens, betegszállító egy állat, aki veszélyezteti a gyerekét?

Teljesen értem, mért veszélyes a covid, és mért kell a social distancing stb, én és a gyerekem se láttuk 5 hete a szüleimet, de attól még ez a betegség nem a démon, és az 1 éves korosztályában nagyon kis valószínűséggel okoz bajt. Persze, erre van most rákattanva a média, nyilván tele van az ilyen hírekkel.

Mindegy is, most itt úgyis én vagyok a gonosz szörnyeteg, remélem, legalabb jó érzés gyűlölködni.

2020. ápr. 20. 09:24
 56/79 anonim ***** válasza:
100%
Hat tudod, én meg arról olvasók cikkeket, hogy a covidos betegeket ellátó orvos hetek óta csak üvegen keresztül látja a családját, mert enm akarja veszélyeztetni őket.... De te tudod. A saját eleteddel úgy játszol, ahogy akarsz. A szomorú az, hogy ott van egy csecsemő is, akinek az életét is kockáztatod. Valóban, kevés az esély rá, hogy súlyos beteg legyen. Arra nagyobb, hogy árva vagy félárva. Ennyi.
2020. ápr. 20. 09:35
 57/79 A kérdező kommentje:

Biztos, ahol tömeges fertőzés van, és vki ilyen helyen dolgozik, ott ez indokolt.

De ez a vírus évekig itt fog maradni, előbb-utóbb az emberek nagy része elkapja. Vagy lesz ellene év végére vakcina vagy csak jövőre, vagy hatékony, vagy nem.

Gondolod, ahogy megnyitják az iskolákat, nem fog újra terjedni?

Ez nem úgy van, ahogy kêpzelitek, hogy bezárkózunk, és majd abbamarad.

És mint írtam, ennél egyedszinten veszélyesebb kórokozókkal is nem egyszer találkozunk.

Szerinted ha fél évig vagy évig nem látja a gyerek az apját, jobb? Minden műszakban látnak covid-gyanúsat és pl erről is csak informálisan tudunk, hogy gyanús. Ha a tesztje negatív valakinek, még simán lehet covidos, de akármelyik váltótársától akármikor is összeszedheti.

Ez ilyen játék, akkor vegyük úgy, hogy egész életemben folyamatosab veszélyeztetjük a gyerekünket, mert nem steril szobában tartjuk, de akkor az is veszèlyezteti, aki repülőre ülteti a saját nyaralása kedvéért, mert ugye azt aki lezuhan, nem vigasztalja, hogy ez nagyon ritka dolog.

Januárban a kislányomnak volt egy tüdőgyulladása (nem covid), vsz a játszócsoportban vagy ringatón kapta el. Veszélyeztetés, hogy odavittem? Nem hiszem.

Mindenre nem tudunk mindig 100%- ban bebiztosítva lenni.

2020. ápr. 20. 09:53
 58/79 anonim ***** válasza:
100%
Ők. Akkor még mindig nem értem mi a kérdésed. Ha mindent jobban tudsz, akkor nem kell kérdezni, azt csinálsz amit akarsz.
2020. ápr. 20. 09:55
 59/79 anonim ***** válasza:
87%
Amúgy meg tényleg idióta vagy ezzel a tüdőgyulladás példával. Kb olyan a két dolog hasonlata, mintha azt hasonlítanád össze, hoyg a gyerek elesik a lépcsőn, vagy te lelokod
2020. ápr. 20. 09:57
 60/79 anonim ***** válasza:
100%

Na jó, elég legyen a trollkodásból!

Kórházban dolgozol, de azért a gyakorira írsz ki kérdést erről, nem pedig bármelyik kollégádat kérdezed meg erről... Még a kórházi takarító is relevánsabb választ adna, mint a gyakori, de neked (ha ez nem lenne kamu), nyilván lenne orvos is aki segít....

2020. ápr. 20. 10:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!