Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Nárcisztikus emberbe beleszere...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nárcisztikus emberbe beleszeretni aztán kigyógyulni hogyan lehet?

Figyelt kérdés

Nárcisztikus emberbe vagyok szerelmes, de nagyon. Bánt hogy nem tudom kezelni őt, és tőle megszabadulni sem tudok, mert annyira szeretem.

Minden napom kínlódás és szenvedés, ha nélküle vagyok nem bírom lelkileg, de ha vele vagyok és előtérbe kerül a nárcisztikus énje, akkor meg azt nem bírom.

Ha nincs ez a nárcisztikus énje ami időnként bukkan elő, akkor semmi gond.

Napi szinten görcsbe áll mindenem ettől, nélküle nem bírom.

2019. nov. 10. 10:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

"Ha nincs ez a nárcisztikus énje"

De van. Ezzel nem tudsz mit kezdeni.

Szakítsd meg a legtöbb kapcsolatot vele.

2019. nov. 10. 10:42
 2/12 A kérdező kommentje:
Tökéletes vele minden, ilyen jó kapcsolatom még soha nem volt. Problémák velem is vannak bőven, sokszor nagyszájú, flegma, bunkó tudok lenni ha a helyzet úgy adja, főleg de leginkább akkor amikor kiborulok és valami nem tetszik. Minden kiül a P*fámra ha nem tetszik valami, hiába próbálom rejteni. Kitartott mellettem mindig a legnehezebb pillanatokban, én viszont aljasnak érzem magam amiért én ezt neki nem adom meg. Úgy érzem cserben hagytam őt.
2019. nov. 10. 10:48
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Kigyógyulni úgy tudsz belőle, ha megszakítasz vele minden kapcsolatot. Amíg nem teszed, addig manipulálni fog, hogy még inkább rajongj érte és ne tudd elengedni. Valószínűleg most még nem is akarod, mert azt hiszed, valami csoda folytán megváltozik. Nem fog. Egy nárcisztikus személyiségzavaros ember nem is fogja bevallani ezt, nem hogy terápiára járjon. Egy biztos, ha vele maradsz, ki fog csinálni lelkileg, addig nyúz érzelmileg amíg van benned szufla és amíg van mit kivenni belőled, amire neki szüksége van az egója hizlalásához.
2019. nov. 10. 10:48
 4/12 anonim ***** válasza:
Mindkettotokre raferne egy szakember
2019. nov. 10. 11:00
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

"Kitartott mellettem mindig a legnehezebb pillanatokban"

Egy nárcisztikus soha nem engedi el az áldozatát! Szó nincs arról, hogy kitart melletted... neki nagyobb szüksége van rád, mint neked rá. Még ha eldöntöd, hogy megszabadulsz tőle, akkor sem enged el könnyen, mert neki joga van birtokolni téged (ő így éli meg).

2019. nov. 10. 11:02
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

A nárcisztikus embert messziről kerülni kell. Barátnőmnek volt dolga ilyen pasival. Soha nem láttam még olyan rossz passzban, mint abban a két évben. Minden egyes találkozásunkkor csak panaszkodott rá, szomorú volt miatta, ideges volt miatta, a pasi folyton alázta, lekicsinyelte.

Barátnőm pszichoterápiára járt és a terápia hatására tudott szakítani a pasival. Nem volt egyszerű menet, mert persze a pasi hirtelen nagyon cuki, meg rendes lett. De az ilyen mindig csak ideiglenes, amint ismét nyeregben érzi magát, visszatér a megszokott birtolkó, önző viselkedéséhez.

Én a helyedben amúgy mindenképpen pszichológusoz mennék. Barátnőmet az apja lelkileg bántalmazta gyerekkorában és ebben a kapcsolatban ezt élte újra, ezt a helyzetet kereste. Gondolj vissza, milyen gyerekkori trauma miatt vagy egy ilyen emberrel.

2019. nov. 10. 12:22
 7/12 A kérdező kommentje:
Hasonló gyermekkorom volt, járok is terápiára a múltam miatt, meg hogy könnyen kikészülök.
2019. nov. 10. 14:02
 8/12 A kérdező kommentje:
Ő tudja magáról hogy nárcisztikus, de terápiát nem akar.
2019. nov. 10. 14:03
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
# 8: Nárcisztikusok nem is alkalmasak terápiára. Még ha bele is vágnak, hamar kiszállnak belőle, mert hiányzik belőlük a belátás képessége. Ez a személyiségzavar jelenleg nem orvosolható, az "áldozatnak" kell kilépni és feldolgozni.
2019. nov. 10. 14:19
 10/12 anonim ***** válasza:

"Napi szinten görcsbe áll mindenem ettől, nélküle nem bírom."

"Tökéletes vele minden, ilyen jó kapcsolatom még soha nem volt."

Na akkor melyik kedves kérdező? Mindkettőt te írtad.

2019. nov. 10. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!