Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mekkora az a fizetés amitől egy átlagos nő “hanyatt esik”?
A kérdésem arra irányul, hogy mekkora az a havi jövedelem egy férfi esetében amire egy átlagos helyzetű magyar nő felfigyel.
Tudom, hogy nem (csak) ez a szempont párválasztásnál, de valamennyit számít.
A konkrét kérdés ma fogalmazódott meg bennem. Egy népszerűbb plázában jártam, az egyik drágább sminkes boltból kijött egy fiatal pár (huszonéves kor eleje). A lány nagyon szép arcú, fekete hajú, jó alakú. Tipikusan jó csaj, hirtelen azt hittem ismerős egy műsorból, de csak hasonló volt. A srác egy fejjel magasabb nála, vékony, görnyedt testalkatú. Úgy értelmesnek tűnt, de például jóképűtől nagyon messze volt. Egyszóval nem csak a lányhoz képest nem nézett ki jól, hanem az átlag férfihoz képest sem.
A lány mégis olyan csillogó szemekkel nézett a srácra, mint ha egy félisten lenne.
Nem mondom, hogy ennél a párnál konkrétan a pénz lenne a lényeg, de akár lehet is.
A kérdés, hogy mennyi pénz/jövedelem kell ahhoz, hogy egy átlagos helyzetű nő elcsodálkozzon rajta.
Körülbelül lehet ezt csak megmondani, de mennyi lehet az alsó határa ennek? (Felső határ fizetésben nem igazán van ilyen szempontból). Nettó 200 nyilván nem elég, mert relatív sokan keresnek ennyit. 4-500? Esetleg több?
És mégegyszer, nem szeretnék általánosítani, tudom, hogy ez sokaknál nem mérvadó. Légyszíves olyan válaszokat ne is írjatok, hogy “engem egyáltalán nem érdekel mennyit keres”.
De egy Victoria's Secret modell maga is milliókat keres, nagyokos. Szóval ha milliomost keres maga mellé, akkor gyakorlatilag egyenrangú társat keres magának, nem eltartót.
A kérdésben szereplő történet meg semmiféle kapcsolatban nem áll a kérdés témájával, ugyanis csak te gondolod azt Kérdező, hogy a nő a pasi pénzéért volt vele. Azt írtad, hogy csillogó szemekkel nézett a srácra. Na, ha csak a lóvéjáért lenne oda, akkor csak a kapott cuccokra nézett volna csillogó szemekkel és nem a pasira.
Nem mellesleg nincs olyan összeg, amitől egy átlag (nem aranyásó) nő hanyatt vágná magát. Ha annyit keresel, mint ő, vagy többet, akkor elkönyveli, hogy el tudod tartani magad. Ha sokkal többet/kevesebbet keresel nála, akkor meg felmerül benne, hogy nem mozogtok egy szinten és lehet leépít. Ne innen akard megközelíteni a párkeresést. Tudd eltartani magad és biztosítani magadnak egy normál életszínvonalat, és az anyagi részét már le is tudtad a dolognak.
Tehát akkor szerinted a szép lányok érdemelnek pénzes pasit. Mert te most csak a csinos, szép nőkről beszélsz. Tehát te is erősíted azt a sztereotípiát, hogy szép nőnek pénzes pasi jár.
Nekem mondjuk van olyan barátnőm, aki nem túl szép, és duci is, de a férje 800 ezret keres, és egy 400 nm-es házban élnek.
"Talán ha beérnéd olyan nővel, aki csak alapszinten igényes, akkor nem kellene eltartanod."
Hát persze, ha nincs ló, jó a szamár elv.
Ez elég szar válasz.
#19 senki nem mondta, hogy ilyen nőt keresek. Sőt azt se mondtam, hogy engem zavarna az ha nekem kell többet keresni.
Engem az érdekel, hogy mennyit kell keresni egy ilyen kapcsolat/élet fenntartásához.
Mi az amire egy átlagos helyzetű de csinosabb nőnek felcsillan a szeme.
Én nem állítom, hogy csak a jó kinézetű nőknek “jár” pénzes pasi.
Sőt néha látok egészen rossz külsejű nőket is olyan autókban ülni a férjük mellett, hogy a szavam eláll.
És mint mondtam is, igények terén nincs olyan nagy különbség nő és nő között mint külső terén.
Tehát amíg a 10/9 külsejű nőnek 10/8 az igényszintje (anyagiak terén), addig a 10/5 külsejű nőnek 10/7 az igénye.
Oké. Akkor nesze: átlagos külsővel rendelkezem, havi 300-360 nettó között keresek. 500 ezer forintra azt mondom, hogy "de jó neked", 700-800 ezerre "hú b.meg, de jó neked", 1 millióra meg "ezt meg hogy csináltad?"
De hátast akkor sem fogok dobni, ha havi 1 milliót keres, mert PONT LESZAROM. A saját fizetésemből el tudom tartani magam. Ha legalább annyit megkeres ő is, hogy magát eltartsa, meg egy kicsit tud félrerakni a kettőnk jövőjéhez, az pont elég.
"Hát persze, ha nincs ló, jó a szamár elv."
Elég szégyen az, hogy manapság az az alap elvárás, hogy a nő minden héten a fodrásznál, manikűrösnél meg kozmetikusnál ücsörögjön. De ha valakinek ez kell, hát fizesse meg. Ugyanis egy műköröm nem két forint ám.
Érdekes módon az értelmesebb férfipéldányoknak elég, ha egy nő normálisan fel tud öltözni, nem hízik vágósúlyra, rendszeresen mossa a haját, a fogait és jó illata van. Ezt pedig egy normálisan dolgozó, céltudatos nő is tudja teljesíteni, nem kell hozzá a pasi milliós keresete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!