Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért hiszi mindenki azt, hogy ő "különleges"?
Mi ez az idióta beidegződés mindenkiben, hogy ő "más" mint a többi? Hogy Ő neki szerencséje lesz a szerelemben, ő boldog lesz (főleg nők)....
Ahogy egyre jobban megismerem a korosztályom, szinte mindenki azt gondolja hogy ő "különleges". Rá nem vonatkozik semmi úgy, ilyenek.
miért nem lehet elhinni hogy mindenki csak 1 a sok közül?! teljesen mindegy ki mit tesz lehet szerencséje pl egy kapcsolatban, vagy az életben, de egyáltalán nem biztos hogy az lesz!
Annyian el vannak az egójukkal, meg a flegmaság stb..a "ki ha én nem" meg a túlzott elfogadás
Mi a franc ez?!
Mindenki azt hiszi hogy ő több a másiktól, aztán mikor koppan, még ő van megsértődve, és sajnálni kell...hahhaha na persze..ez a VALÓ VILÁG, itt nem vagy senki, csak te hiszed, hogy más vagy...egy szám vagy pont mint a többi!
Nem vagyok sem gazdag, sőt, üzletileg tekintve, sem túl sikeres a munkámban. Párkapcsolatom épp nincs (és nem is keresek).
Mégis tudom, különleges vagyok.
Ez nem azt jelenti, hogy "jobb" lennék a cirka másik, 7 milliárd embernél..de basszus, mutass egyet még rajtam kívül, akinek pl. ugyanazok az emlékei, ugyanazok az ezek által kiváltott érzései, mint nekem, ugyanazokat a könyveket olvasta, ugyanaz a véleménye a világ "nagy" dolgairól?
Mutass egy másik olyan embert, nőt, bárkit, akinek az érdeklődése, világlátása éppen megegyezik az enyémmel. Akinek tudományos és irodalmi végzettsége is van, aki emellé hobbifestő de érdekli pl. a csillagászat is, aki imádja a kávét, de gyűlöli pl. az Oreo-t.
Biztos van még ezer hasonló, de a fentiek miatt ugyanolyan nem lesz, mint én.
"ő boldog lesz" .. Igen én az leszek, sőt, az vagyok. A boldogságom nem függ sem a párkapcsolatomtól vagy annak hiányától, sem attól, mennyit keresek. Ez nem függ senkitől, csak magamtól, attól, mennyire tudom elfogadni magam, mennyire vagyok tisztában a saját erényeimmel és hibáimmal.
Attól vagyok boldog, mert úgy tudok minden nap lefeküdni, hogy tudom, tettem valamit ( ha csak annyit is, hogy az egyik munkatársamnak vittem meglepi csokit névnapjára és örült neki) ami miatt egy picit jobb-szebb lett a világ.
Illetve attól, hogy reggel úgy kelek fel, hogy nincs gyomoridegem, hogy bakker, megint munkába kell menni ( ronda multis karrieremet dobtam kb. éhbéres, de nekem tetsző melóért).. satöbbi.
A számos hasonlatod viszont egész találó. Írd csak le egytől végtelenig őket.
Van két egyforma?
27,5N
Az utolsó szamuráj című filmben a szamuráj végig a verse befejező sorát kereste a virágokról. A halála pillanatában értette meg: mindegyik tökéletes.....
Ha több gyereked van, tudod, hogy egyik sem jobb a másiknál. Van sikeres vagy kevésbé sikeres gyerek, de mindegyik különleges és szeretetre méltó a maga módján. Isten gyermekei, az emberek is ilyenek....
Egészen elképesztő, hogy mennyire bekajálta mindenki ezt a "különleges vagyok" agymosást :DD
És ilyen bullshit dumákkal próbálják maguknak meg másoknak mindenáron bizonygatni xDD
Hát ide jutottunk a felvilágosodástól.. R.I.P. tudomány és racionalitás, újra itt van a vakhitű sötétség kora, csak most nem Istenben/Jézusban/Mohamedben kell hinni, az új vallási dogma az, hogy "én különleges vagyok" :D
Teljesen rosszul látod a dolgokat. Az, hogy valaki belátja magáról, hogy egy tök átlagos senki, nem oda vezet, hogy felakasztja magát az első fára.
Sőt, épp ellenkezőleg működnek az emberek.
A fejlődéshez, a jobbá, a valóban különlegessé váláshoz az első lépés a valóság felismerése.
Hogy igen, konstatálom magamban, hogy semmivel sem vagyok sem másabb sem jobb, mint az összes többi ember. Nem vagyok szupertehetséges orvos, van még rajtam kívül sok 100 ezer ilyen a világon. Nem vagyok szupertehetséges gitáros, van még rajtam kívül sok 100 ezer a világon. Nem vagyok különlegesen művelt, sem különlegesen izmos, sem semmi, rajtam kívül sok 100 ezren bírnak pont ugyanazokkal a jellemzőkkel, mint én.
Ebből a felismerésből fakad a motiváció, hogy változtatni akarok, ebből a felismerésből fakad a belső erő, hogy tegyek is érte. Jobb ember, jobb orvos, jobb gitáros, jobb programozó, jobb focista, jobb akármi akarok lenni, mint az összes többi, és ha tényleg megvan az istenadta tehetségem ahhoz az adott dologhoz, akkor a motiváció és belső erő által belefektetett rengeteg idő és energia egyszer majd eljuttat oda, hogy különlegessé váljak.
De ha valakinek a fejét folyamatosan azzal a hülyeséggel tömik, hogy különleges, meg egyedi, meg stb., akkor egy idő után el is hiszi ezt magától. És nem lesz motivációja, nem lesz cselekvő ereje, hogy bármiben is jobbá, különlegesebbé tegye magát a többieknél, mert azt képzeli, hogy ő már alapjáraton az.
És pont hogy ebből lesz majd az, hogy felakasztja magát az első fára, amikor szembesül vele, hogy a nagy lóf***szt különleges, pont ugyanolyan senki, mint mindenki más, és nem bírja elviselni ennek a tudatát, mert egész életében azt hazudták neki, hogy ő különleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!