Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Valóban gynocentrism van a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valóban gynocentrism van a mai világban?

Figyelt kérdés

A wikipedián a definíció magyar fordítása az így szól: "Gynocentrism a kizárólagos vagy domináns fókusz a nőkre elméletben, gyakorlatban, vagy ennek felbujtása." Egyszerűbben elmagyarázva, a szó a "nőközpontúság"-ra utal. (De akár lehet "pinaközpontúságnak" is nevezni.)

Egy gynocentrikus társadalomban (magyarosítva) olyan törvények és társadalmi nézetek társadalmi nézetek vannak jelen amelyek a nőket helyezi előnybe. A mai társadalomban ez sokkal feltűnőbb. Mivel hogy a jó öreg gynocentrikus ideológia, a 'lovagiasság' az még mindig él és virul. De ezen felül az egyetemek tesznek félre helyeket kifejezetten csak nőknek, könnyített fizikai vizsgák bizonyos szakmákban, enyhébb ítélet ugyanazért a bűnért, szabadon követhetnek el nemi erőszakot és szexuális zaklatást, stb. Más szavakkal, a gynocentrizmus arra utal hogy a nők különleges bánásmódot élvezhetnek.

2017. jan. 17. 10:23
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
28, látod, erről dumálok...mondom én. Te tulajdonképpen bekerültél abba a versenybe, amiben a férfiak már évszázadok óta élnek. És alulmaradsz. Tehernek érzed, és rinyálsz, meg hisztizel, hogy ez milyen nehéz. Neked könnyétés kell, kvóta, meg szép beszéd, meg mittudomén mi. Mivel mégiscsak 50% a nő a nyuei társadalomnak, ezt a hisztit már sikerült átvernetek a médiában. Csak az a baj, hogy amott meg már ugy csapódik le az egész, mintha a férfiak valamiféle undorító férgek lennének, akik hobbiból rabszolgaként kezelik a nőket, és itt az ideje véget vetni ennek. Miközben arról van szó, hogy a nők nagyrésze egészen egyszerüen nem képes azt az iramot tartani, amit valóságnak hivnak.
2017. jan. 18. 21:17
 32/42 anonim ***** válasza:

Nem, nem előnyöket akarunk, hanem EGYENLŐ bánásmódot. Tudod, hogy ne nézzenek minket komplett idiótának a nemünk miatt, stb.

Kérdező, hát te aztán nagyon "rendes srác" vagy. :D Hol írtam, hogy NEKED vannak ilyen elvárásaid? Az átlagról beszéltem.

Amúgy nem azzal volt bajom, hogy nem ért velem egyet, szeretek kulturált keretek között vitázni, csak láttam, hogy meddő vita, ennyi.

2017. jan. 18. 22:13
 33/42 anonim ***** válasza:

"Nem, nem előnyöket akarunk, hanem EGYENLŐ bánásmódot. Tudod, hogy ne nézzenek minket komplett idiótának a nemünk miatt"

Kompett idiótának nem a nemük miatt néznek egyes nőket, hanem azért, mert egyesek komplett idióták. Nem azért nem kapod meg a vezető beosztást, mert nő vagy, hanem azért, mert van erre alkalmasabb ember nálad. Számos vezető beosztású nő van ugyanis Az a közröhej, hogy a politikai haszonszerzés miatt néhány futóbolond képes nemi alapon egymásnak ugrasztani embereket. És ahogy látszik is, eredményesen. (azért , ahogy irtam, 50% a a társadalomnak nő, elég sok szavazatról van szó)

2017. jan. 18. 22:20
 34/42 anonim ***** válasza:

Nem a nemük miatt? :D Hát az elmúlt pár évben nem egy megnyilvánulás volt a médiában, ami márpedig ide lyukad ki.

"Vetkőzz, Ági!", "Ki vigyáz a gyerekekre?" (parlamenti képviselők egy hölgy képviselő felszólalása alatt)

"Mit pofázol bele, kisanyám" (szintén parlamenti képviselő egy hölgy képviselőnek)

"Én nagy becsben és tiszteletben tartom kedves fiatal hölgyek aggódását a szociális ügyekért, csak a világ, egy önkormányzat működése, és a konkrét helyzet is bonyolultabb annál, minthogy egyébként roppant szimpatikus emberek, kedves hölgyek feltegyenek olyan kérdéseket, hogy mi lesz a szegény emberekkel. " (Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester egy meghallgatáson, válaszul egy felszólaló hölgynek)

"A nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak. Hanem a női princípiumot beteljesíteni nem? Hogy mondjuk valakihez tartozni, valakinek gyereket szülni. Anyának lenni." (Kovács Ákos énekes)

"ne tölthessen be vezető pozíciót az állami szférában az a nő, aki nem szül legalább három gyermeket" (KDNP ifjúsági szervezetének ötlete)

"Tehetsz róla, tehetsz ellene" (Magyar Rendőrség hozzáállása a nemi erőszakhoz - mellesleg az általuk képviselt nézet férfigyűlölő is, ami ugyanúgy felháborító)

Keressek még párat? Van bőven hasonló kaliberű megnyilvánulás az elmúlt 5 évből. A 21. században Magyarország még mindig itt tart.

Összefoglalva: a nők maradjanak otthon, ne csináljanak semmit a szülésen meg a főzésen kívül. Ne szórakozzanak, ne politizáljanak, ne dolgozzanak. Szerinted ez mi, ha nem lenézés?

2017. jan. 19. 12:16
 35/42 anonim ***** válasza:

Te figyelj már, elmagyaráztam, hogy ez lesz akkor, mikor a NŐK nem alapon kezdenek el politizálni. Ez a következménye. A nők elkezdenek férfizni, a férfiak elkezdenek "nőzni"

Ilyen a politika. Azt képzeled, hogy abban az esetben, ha egy női politikus felveti a kvóta ötletét, ami egyébként a férfiak számára KIREKESZTŐ majd nem fog rá választ kapni? Erre utaltam akkor, amikor aról beszéltem, hogy a politika nem "leányálom" ott állni kell bizony a sarat. Nézd meg orbánra x év alatt mit össze nem hordtak. kishitler, kisputyin, cigány, elmebeteg őrült, csaló, tolvaj, hazug, maffiafőnök, feudális kiskirály, "hogy néz má ki" (megjegyzem az index meg a 444 rendszeres poénkodik azon, hogy törpe, meg elhizott stb) Illetve nőelnyomo is természetesen. Ezért mondtam azt, hogy a nők nemi alapon próbálnak politizálni. (a női szavazatokra hajtva természetesen) aminek az a következménye, hogy nemi alapon megosztják a társadalmat. Tudod, ez olyan mint anno a marxi eszme. Fel kell ébreszteni a munkásosztályt, mert eddig el voltak nyomva. Mi lett a következménye? Foglalkozás, és termelési alapon megosztották a társadalmat. A lenini élcsapat felébresztette az alvó munkásokat, akik mihelyt felébredek, kicsinálták az "ingyenélő" értelmiség nagyrészét, egy raklap embert, tehetős tőkést( burzsoáziaÖ, gazdag parasztot(kulák), és létrehozták a munkások (szerintük az a "nép") köztársaságait, akik ezzel nem értettek egyet, imperialista, népellenes, ANTIDEMOKRATIKUS pusztulásra érdemes elemek. Nagyon szivesen hivatkoztak ők is a demokráciára (Német Demokratikus Köztársaság pl) Azért hoztam ezt a példát, mert a feminizmus is a marxizmusból nőtt ki. Ha jól figyelsz, akkro láthatod is, hogy ugyanz a módszer is. Az értelmiségi NŐK fel akarják ébreszteni az elnyomott nőket. Ti márpedig el vagytok nyomva. Szerencsére egynlőre inkább kevesebb, mint több sikerrel, de pl USÁban már elképesztű örület van ezen a téren, és hajszálon mulott, hogy ez még nagyobb örelétté nem vált.

Ezt érdemes megnézned:

https://www.youtube.com/watch?v=ttsrCxqKblc

2017. jan. 19. 18:46
 36/42 anonim ***** válasza:

Clinton-nál nincs az elnöki pozícióra alkalmasabb ember. Nem azért, mert nő, hanem mert tapasztalt.

Helyette itt a puncimarkolászó twitterbvzi majom. Éljen.

2017. jan. 19. 19:00
 37/42 A kérdező kommentje:

ma 19:00

Clinton mehet a levesbe..Mindig is előnyben volt a mai világban az aki felkavarja az álló vizet,lásd itt MO-n a celebeket.Lehetsz akármilyen aljas ember, belerúghatsz az elesettekbe vagy szeretheted kínozni a másikat, nem számít, ha megfelelően nézel ki. Nézd meg hány aljadék celeb van, aki a médiában szégyentelenkedik. Mind önálló, független és népszerű. Hiába szidja az értelmiség őket, a facebook oldalukon van többszászezer lájk. Ők jól megélnek.

2017. jan. 19. 19:07
 38/42 anonim ***** válasza:

Clinton az elmult évszadok legalkalmatlanabb elnpkjelölje volt. Ezt konkrétan ma már a demokraták többsége is elismeri. Sőt, még a magyarországi amerikai demokrata seggnyaló 444, meg index is (pedig előbbi meg is van támodatva valószinüsithetően a clinton alapitvány által) többször leirta, hogy rossz jelölt. Rengeteg korrupciós ugye volt (pedig csak külügyminiszter volt) több amerikai katona, és egy nagykövet halála szárad a lekén mert a telefonjáról küldözgetett top secret üzeneteket, és az ellenség lenyulta(benghazi) , illetve rajta keresztül törtek be az oroszok hekkerek is.

Minednesetre az a kitételed, hogy egy puncimarkolászó lett az elnök, alátámasztja azt, amit irtam. Az usában már örületes mértéket öltött a pc, feminista dili. Erre reakcióként (persze nem ez volt az egyetlen ok, de az egyik nyomós mindenképpen) választották meg azt az embert, aki ezzel SZÖGES ELLENTÉTES karakter. Ez is egyébként a "szokásos" politikai folyamatok egyike. Radikális baromságba minden esetben radikális (reakciós) válasz fog érkezni a másik oldalról.

Ha a videót megnézted, akkor érted miről beszélek. Nem lehet megtiltani azt, hogy az emberek kommunikáljanak. Márpedig, ha különböző szavak használatát megtiltod, akkor megakadályozod a problémák leirásának a lehetőségét is. Ezt egyébként orwell már leírta, miylen meglepő, hogy szintén a baloldali diktatúrák módszerére utalva...(ujbeszél)

2017. jan. 19. 19:12
 39/42 anonim ***** válasza:
Amúgy kérdező, én még mindig várom a forrásokat/statisztikákat azokról a dolgokról, amiket a kérdésben állítottál.
2017. jan. 19. 19:31
 40/42 anonim ***** válasza:

Szóval azért utálja mindenki Orbánt, meg azért cikizik, mert férfi. Véletlenül se azért, mert egy gennyedék :D

Valós.

Amúgy az említett példákban pl ki "férfizett"?

2017. jan. 19. 19:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!