Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valóban gynocentrism van a mai világban?
A wikipedián a definíció magyar fordítása az így szól: "Gynocentrism a kizárólagos vagy domináns fókusz a nőkre elméletben, gyakorlatban, vagy ennek felbujtása." Egyszerűbben elmagyarázva, a szó a "nőközpontúság"-ra utal. (De akár lehet "pinaközpontúságnak" is nevezni.)
Egy gynocentrikus társadalomban (magyarosítva) olyan törvények és társadalmi nézetek társadalmi nézetek vannak jelen amelyek a nőket helyezi előnybe. A mai társadalomban ez sokkal feltűnőbb. Mivel hogy a jó öreg gynocentrikus ideológia, a 'lovagiasság' az még mindig él és virul. De ezen felül az egyetemek tesznek félre helyeket kifejezetten csak nőknek, könnyített fizikai vizsgák bizonyos szakmákban, enyhébb ítélet ugyanazért a bűnért, szabadon követhetnek el nemi erőszakot és szexuális zaklatást, stb. Más szavakkal, a gynocentrizmus arra utal hogy a nők különleges bánásmódot élvezhetnek.
21. Nem kepzettseg, hanem kepesseg az, amit irtam. A politika egy szakma. Mint minden szakmahoz, ehhez is kell legyen minimalis affinitasod, mert ha nincs, eselytelen vagy. Szamos no rendelkezik ezzel a kepesseggel, am a tobbseg nem. A politika vilaag brutalisan kemeny, ha tetszik ferfias vilag. Nez korbe az euban, a vezeto noi politikusok tobbsege RADIKALIS /le pen, Fauke/ illetve konzervativ part elen vannak /Merkel, May/, nagyon jol latszik, hogy szo sincs arrol, hogy nok ne tudnanak hatalom kozelebe jutni. Ahhoz van koze az aranyoknak, hogy extrem allokepessegu nok tudjak ezt csak abszolvalni. Ezert szeretne a tobbi no egy 'apro' konnyitest a kvotaval .
Az igazgatotanacs tagsagaval detto ugyanez a helyzet
Miért könnyebb nőként élni?
Számba lehetne venni azt, hogy mennyi erőfeszitést kell tennie egy férfinak és mennyit egy nőnek. Szerintem ég és föld. A nőnek alap esetben nem kell megfelelnie, mert hogy az a férfi dolga, igy nekik annyival könyebb ez az egész, mert nincs külön rajtuk ez a nyomás, másik meg hogy férfiként hajtani kell azért hogy legyen nő. Nőknél ez a dolog le van sz.rva ugyan is nekik nem kell semmit csinálni, férfi dolga, na meg tudják hogy bárhol találnak bárkit, mert felfigyelnek rájuk.S ugyanigy a férfinek meg kell felelnie, vagyis olyan ruhákba kell közlekedni, úgy kell magára költenie hogy megfeleljen a nőnek, kényelmi szempontból és esztétikailag. Ami mondanom sem kell rengeteg pénzt elvisz még. Nőknél nincs ilyen. Náluk nem elvárás hogy a másik nem miatt költsön a szépségére. Azért ez a dolog hagy kivánni valót maga után.. És akkor még nők jönnek hogy milyen férfi kell..
Kérdező, te tényleg nem tudom hol élsz.
A nőknek nem kell megfelelni? :D Áhh nem. Végülis csak legyen sportos, de ne túlságosan. Legyen mit fogni rajta, de azért legyen vékony. Sminkeljen mert az igényes, de inkább mégse, mert az mű. Ne fogyózzon, lehessen vele jókat enni, de legyen sovány. Öltözködése mindig legyen kifogástalan, de soha ne költsön ruhára. Természetesen a haján, a szemöldökén, és a szempilláján kívül soha ne legyen rajta sehol egy szőrszál. Azt kell egyáltalán említenem, hogy böfögni, fingani meg sz@rni SOHA ne akarjon? Mélytorok, anál, +1 csaj bevonása legyen mindennapos alap dolog. Legyen törődő, és nyalja a pasi talpát, de ha meg úgy van, akkor kopjon le a francba, és hagyjon "saját teret" a pasinak napokig. Legyen mindig patent tiszta a ház, friss vacsora az asztalon, gyerkőcökkel foglalkozzon, de mellette legyen ideje a férjurára is, különben már nem igazi nő és dobni kell. Lehetőleg ne menstruáljon. Mérgezze magát fogamzásgátlókkal, mert hát akar a franc gumit húzni. Legyen szabadelvű és nyitott szexuálisan, de úgy, hogy közben szűz.
Soroljam még, vagy elég ennyi is? :D
24 szerintem a kerdezo arra gondol, hogy a nok MAXIMUM a kulsejuk tekinteteben talalkoznak elvarasokkal, raadasul ezt is serelmezik. A feminista mozgalom epp azon rugozik, hogy ez a csunya-csunya ferfiuralom termelte ki a barbie babakat, ami miatt testkepzavara van n+1 szamu nonek. Magyarul, meg ezen is fennakadnak, es megy a hiszteria, mikozben a ferfinak kuss a neve. A ferfi nem mondhatja, hogy milyen nyomas nehezedik ra akkor, amikor a mai ferfiideal a 190 centis izmos, gazdag sarmos vaganycsavo, aki persze fozni is tud, meg tokeletes csaladapa. Ha megis megpenditi, teszem azt itt a gykn, hogy kedves csajok, a magyar atlag valosaga nem ez, hanem a havi 170ks atlagber, meg 30evesen a 40m2 es alberlet, akkor pofanrohogik a nok, hogy 'ha' akkor mit akarsz hulyegyerek" es akkor is kuss a neved, ha a huszonotodik ilyen valasz utan tele lesz a toke egy ferfinak, esetleg erzekenyebb, es teszem azt lelki seruleseket szenved. Utobbi kulonosen mokas, hiszen addig, amig egy no eseteben a pszichologushoz jaras kb olyan presztizs, mint a szolarium, meg a fitnesszterem, egy hapsit elbol kirohognek, ha esetleg szakembere van szuksege /ugye orult, elmebeteg, gyenge/ .
Ez az egesz azert van, ahogy irtam is korabban, mert a modern vilagban a nok kieroszakoltak--ha ugy tetszik kisirtak---hogy mar nem csak a jogszabalyok huzzanak felejuk, hanem a nyilvanossag is, konkretan nyelvi szemantikai tabuk leteznek a mainstreem mediaban, a nok kulsejere semilyen megjegyzest nem lehet tenni /ugye nem az hatarozza meg a not/ ha megteszed, szexista vagy, hovatovabb szexualis eroszaktevo /errol van egy brutalis video youtubon, az usabol, de epp par honapja jaratta le tobb orszagos online medium a szegedi hok egyik tagjat, mert bikinis, sapkas csajokkal promotalta a sitabort../
Forditott esezben mindezokrol ne pusztan szo sincsen, hanem ha kiserletet teszel ra, hogy felhivd erre a brutalis kettossegre a figyelmet ferfikent, elve eltemetnek, leirnak, lesajnalnak a nok Ezert irtam azt korabban, hogy a nok manapsag a ferfitol elvarjak a patrialhalis viselkedesi formak szamukra elonyos formait, am ezzel egyutt sajat magukra nezve a kotelezettseget semmisnek, elnyonak, szexistanak, eroszakosnak titulaljak. Az a legszomorubb, hogy europaban ez meg csak par eve kezdodott el, szoval ennel csak durvabb lesz. Csak ra kell nezni a gykra. Itt egy ferfit a markans velemenyevel 0ra pontoznak. Ha be akarod loni a gykn valakinek a nemet, pusztan a % alapjan, biztos lehetsz benne, hogy a 60% alattiak ketharmada ferfi, az afelettiek ketharmada meg no...
Hát nem tudom, nekem az összes, nagyságrendileg korombeli (huszonéves) férfi ismerősöm max 200k-t keres, nem egy közülük járt pszichológushoz/pszichiáterhez, SENKI nem sportol úgy külön (max némelyiknek fizikai munkája van, neki akkor minden nap van "edzés"), jóképűség terén igen változatos a helyzet, persze vannak olyan haverjaim, akik általános nézet szerint jól néznek ki, vannak, akik nem igazán (sőt..), van köztük egyetemista/diplomás, van érettségivel evickélő "életművész", van szakmunkás, van klasszikus zenét kedvelő "sznob", van kivarrt metálos, fővárosi, falusi, szóval elég tág az ismerettségi köröm, és elég sok "rétegből" vannak férfi haverjaim és barátaim.... egy közös van bennük: MIND áldják az eget, hogy pasinak születtek. :D Mind azt mondják, hogy már rég a Dunába ugrottak volna, ha nőnek születnek.
(Apropó pszichológus: én, ha megvalósítható lenne, simán kötelezővé tenném az időnkénti beszélgetést egy pszichológussal mindenkinek. Sose értettem, hogy ez miért "gáz". Van egy jó barátom, aki jár, sőt, pszichiáterhez is, szedett gyógyszereket is, volt öngyilkossági kísérlete, soha senki nem cikizte őt emiatt, az összes családtagja és ismerőse támogatta a nehéz időszakában.
Mindeközben ha egy nőnek vannak mentális/lelki problémái, akkor ráaggatják, hogy "drama queen", csak hisztizik, nem tud mihez kezdeni magával jó dolgában, stb.
Mint írtam, a nőktől ezerszer többet várnak el (nem csak külső terén).. ugyanahhoz az álláshoz sokkal jobban oda kell tennünk magunkat, hogy felvegyenek, de komoly kihívás egyáltalán azt elérni, hogy emberszámba vegyenek, ne egy dugható valaminek nézzenek, vagy egy tenyészkancának, vagy egy ovis értelmi szintjén levő alsóbbrendű létformának (hidd el, ez napi szintű jelenség) családi/háztartási feladatokban általában miénk a feladatok nagyobb hányada (munkaidő meg nagyjából azonos a pasiéval), bármi rosszat teszünk, sokkal jobban elítél a társadalom (pl mint írtam, sok emberrel lefeküdni... elhagyni a családot... alkoholt fogyasztani... önként szingliként élni... ezekért mind-mind ezerszer jobban elítél minket a társadalom, míg egy férfinak a többség elnézi ezeket..)
Szóval én pl a fél karom adnám érte, ha férfivá változhatnék :D Na jó, igazából nem, de csak azért, mert van egy csodálatos párom, és ő erre azt mondta, hogy nem igazán szeretne meleg lenni, és úgy csak barátok lehetnénk :D Kb csak miatta nem bánom, hogy nő vagyok.
Amikor azt irod, hogy sokkal jobban oda kell tenned magad itt meg ott, akkor az konkrétan nem igaz. Erről dumálok épp. Hogy a férfinak is éppen igy oda kell tennie magát, ám nem panaszkodik, sőt hovatovább nem is PANASZKODHAT, mert puhapcs lesz. Ti meg minden szaért rinyáltok, és elnyomásként élitek meg, miközben a férfiak zokszó nélkül élik ugyanazt az életet. Az is ökörség, hogy a nőket jobban elitélik a félrekflésért meg egyebekért mint a férfiakat Épp ugyanigy litélik mindkettőt. És még sorolhatnám. Amugy meg, az, hogy a rokonai támogatták a srácot az öngyilkossági kisérlete után, tiszta sor. Próbáljon becsajozni a gyerek ugy, hogy mindezt tudják róla...
Illetve, attól, hogy én ezt látom magam körül, ugyancsak boldog vagyok, hogy férfinak születtem, és nem nőnek. A kettő között nincsen öszefüggés ugyanis.
Eddig úgy tűnt, hogy értelmes vagy és megéri vitázni, de most látom hogy fölösleges koptatnom a billentyűzetem. :D Nem tudom, milyen álomvilágban élsz, ahol ilyen szipi-szupi nőnek lenni, de nagyon szeretnék odaköltözni.
(Öngyilkossági kísérletes ismerősömnek meg volt, és van is barátnője, aki tud a dologról :D )
21:46
te fogyatékos vagy,ilyen elvárásaim nekem nincsenek..
ma 21:01
"Eddig úgy tűnt, hogy értelmes vagy"
persze mindenki hülye,aki nem azt irja amit hallani szeretnél
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!