Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
FÉRFIAKTÓL KÉRDEZNÉM! Létezik párkapcsolat szex nélkül?
Olvastam itt egy kérdést ahol kisebb vita alakult ki.
A sztori: Egy illető azt mondta szex nélkül nincs kapcsolat, erre többen belekötöttek, hogy ez nem igaz és hogy a szex nem fontos stb. Szerintük ha szerelem van akkor nem fontos a testiség.
Számomra ez furcsa, mert én azon az állásponton vagyok, hogy a szex igenis fontos. Egy kapcsolat így teljes!
Jó, persze tudok várni, de mindennek van határa.
Ti képesek vagytok olyan párkapcsolatban élni (hosszútávon) ahol nincs szex? Pl. a lány/nő hónapokig várat, mert ő még nem akarja vagy egyszerűen nem érdekli a szex, sosincs hozzá kedve...
Most nem arra gondolok, amikor valakik x éve házasok akkor nyilván más, mert a szeretet összetartja őket akkor is ha kevesebb a szex.
Ti hogy vélekedtek a témáról?
Komolyan nem fontos a szex ha szívből szeretitek egymást vagy ez is csak egyes nők téves meggyőződése?
"Ha valakivel randiztok miért nem szexeltek azonnal? Mi van, ha rossz és ez csak pár hónap után derül ki vagy csak keveset tud egy héten szeretkezni? Kivágjátok, mert nektek a nemi bizsergés fontosabb, mint a lángoló szerelem? Ahogy olvaslak titeket simán..."
Nem, mert a szerelem egy olyan érzés, ami teljesen logikátlan. Nem ésszerű döntéseken alapul. De a szerelem egyszer elmúlik, és akkor normális esetben megmarad a szeretet. Amiben pedig ésszerű döntéseket hozunk, és ebben már ugyanolyan fontos a tökéletes szexualitás. Ha ezt nem érted meg, annak egyetlen egy oka van: gyerek vagy, és még az életben nem volt egy komoly, hosszú párkapcsolatod.
Tehát az a baj, hogy ha valaki lemeri írni, hogy a szex egy párkapcsolat alapja, akkor ti mindjárt hőzöngetek, hogy miylen primitív dolog ez. Csak rohadtul nem próbáljátok végigondolni, hogy miértm ondja ezt az ember, mert alapból nem illik bele a ti cukormázas világképetekbe. Senki nem azt mondja, hogy a párkapcsolat csak a szextől jó. Arra kell építeni (bár ezt ,ár tízszer elmondták, láthatóan feleslegesen). Ha bármelyikőtök tanulni fog a jövőben esetleg felsőbb biológiát, vagy psziochológiát, az tudja, hogy az ember igenis ösztönlény, és tudatalatt minden tettónket a szex hajtja. És azért mondjam indenki, hogy a szex a legfontosabb, mert ha ez a primitív ösztön kielégül, csak akkor lehet felépíteni egy tökéletes kapcoslatot, felsőbbrendű érzelmekkel. (Itt szögezzük le: a szerelem nem az. De ehhez jó lenne utánanézni, hogy mit is jelent tulajdonképpen.)
SZerintem majd akkor gyertek vissza csevegni erről a témáról, ha volt valaha egy nagyjából három évnél hosszabb párkapcsolatotok, és elmúltatok 21 évesek. (Ugyanis eddig a korig az emberek többsége olyan hősszerelmes korszakát éli, amikor olyan szinten álszentek a gondolatai, hogy még magát is sikerül átvernie.)
De utdjátok mit. Ha majd együtt lesztek vlakivel, akivel nem tudtok annyit és úgy szexelni, ahogy akarjátok, de "nagyon szeretitek", és nyolc év után már gyakorlatilag beleőrültök a szexuális fezsültsége, és a másik minden ki szarsága idegesítani fog, meg párterápiárak ell járnotok, akkor meg emlékezzetek vissza erre. Mert a kapcsolatok többségében minden probléma a szexualitásra vezethető vissza. Mind az emberi biológiával foglalkozók, midn a psziochológusok között. És ezek szerintem olyan tudományágak, amiknek az alapjait nálatok jóval bölcsebb és okosabb emberek tették le. Attól, hogy ti nem vagytok még tisztában a saját működésetekkel, semmivel sem vagytok nemesebb emberek. Csak egyszerűen éretlenek.
na ezt azért kikérem magamnak h gyerek vagyok. 02.17 és 02.24-es vagyok. 24 éves vagyok és komoly párkapcsolatban élek. de tudjátok mi a legviccesebb? hogy én fiatalon, 16-17-18-19 évesen gondolkoztam úgy, ahogyan most ti gondolkoztok. h a szex mindenekfelett. és mostanra, 20as éveim utánra változott ez a nézőpontom, amióta komoly kapcsolatban élek. és igen, van szex köztünk. és igen, van hogy egynap többször is.
na szerintem nektek kéne felnőnötök ahhoz h végre ne így lássátok ezt az egészet, hogy a szexre alapul minden. mert ez egy baromság, és én aztmondom h majd ti fogtok rájönni erre, majd később, ha érettebbek lesztek és szerelmesek...
Igen, jól gondoltam. Még mindig nem sikerült felfognod, amit írok. De még a szerelemmel kapcsolatban sem. Sebaj. Végülis csak akkor kell ezzel foglalkoznod, akkor éreznéd a fonztosságat, ha nem működne jól. Szóval az nem próbléma, hogy fogalmad sincs a dolog pszichológiai és biológiai hátteréről, de basszus, minek szólsz hozzá, ha egyszer fogalmad nicns a dologról?
Mert az, hogy idehozol ilyeneket, hogy "majd ha szerelmesek leszünk...", pont az bizonyítja, hogy egyáltalán nem sikerült felfognod egy fikarcnyit sem, hogy miről beszélek.
És akkor megitn elmondom, ha így áll a helyzet, akkor nem tudom minek próbálsz vitatkozni. Mert csak az alapvető vitakultúrád hiányosságáról teszel tanúbizonyságot újra meg újra. És ez az, amin a leginkább látszik, hogy mennyire gyerek vagy.
"és igen, van szex köztünk. és igen, van hogy egynap többször is."
azért az felmerült bennem, ha neked minden a legnagyobb rendben van a szexuális életeddel, akkor mégis honnan tudnád, hogy az nem fontos? erre komolyan tök kíváncsi vagyok. =O
szóval nekem úgy tűnik, hogy nincs igazán számottevő vitaalapo ebben a helyzetben, de mindegy. én igyekszem kimaradni, csak ezt a kérdést fel kellett tennem..
ja, látom itt miközben gépeltem ezt a pár sort, páran írtk közbe. :D
akkor én inkább tényleg kimaradok most ebből.
Én kibírnék hónapokat gond nélkül azért, mert szeretek valakit. DE a szerelembe a szeretkezés is beletartozik, nekem enélkül nem teljes a kapcsolat. Hosszú távon biztosan nem működni. Ez van...
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!