Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Segítség! Teherbe este és még csak 18 vagyok, szerintetek ha elvetetném az gyilkosság?
Bírom hogy te csak oltogatni jársz ide. Nem sikerül sajnálattal közlöm. Ha fejenlövöd magad mennyit érzel? Kb semmit mert egyből meghalsz. Na valami ilyesmi az abortusz is. Nem vagyok erkölcsileg nulla csak nem viszem túlzásba mint egyesek (igen rád gondolok).
Ezt a népességszabályozás meg nem feltétlenül azért van. Persze az is közrejátszhat de azokat akik ténylegesen gereket szeretnének nem fogja megakadályozni a szülésben. Más módszerek is vannak a népességszabályozásra, kétlem hogy az abortuszt csak ezért engedélyezik
A liberális család- és embermodelltől egyenes út vezet a gátlástalan önzéshez. Felnövekszik egy nemzedék, mely elé soha nem állítottak példaképnek nagy ideálokat, mely nem képes már rajongani eszmék iránt, elveszti a képességet, hogy az erkölcsi, szellemi nagyságban rejlő szépség gyönyörködtesse, nem alkalmas meglátni és felismerni a jót, megkülönböztetni azt a rossztól, ezáltal természetszerűleg képtelen is felvenni a harcot a rossz ellen.
"Szórakozz!", "fogyassz!", "élvezz!", "érezd jól magad!". Erre nevelik ma gyermekeinket, és nem csak gyermekeinket, de európai emberek, felnőttek százmillióit is.
A "valósítsd meg önmagad!", "érvényesülj!", "te megérdemled!", "légy sikeres!" jelszavak korszakában élünk.
És mi a siker? Természetesen az, ha minél több fölösleges dolgot össze tudsz vásárolni. Vegyél új mobiltelefont, házimozit, televíziót, autót, hiszen ez boldoggá tesz! Nézd, milyen boldogok ezek az emberek, akiknek már van! (Láthatjuk a reklámokban.) És ha nincs elegendő pénzed, egy percig se aggódj, mert, elvégre mire való a hitel?!
Ez a torz világkép - a kamatrabszolgaságon túl - a határtalan önzés egy olyan fokára sodorta az emberiség "fejlettebb" részét, melyben teljesen elfogadottá vált, hogy abban az esetben, ha valaki mindezeket az anyagi célokat, szerzési vágyának kielégítését veszélyeztetve látja, saját - még meg nem született - gyermeke által, minden további nélkül dönthessen annak életéről, pontosabban haláláról, meggyilkolásáról. Nem másért teszik ezt nagyon sokan, hanem anyagi megfontolásokból. Ehhez persze hozzátartozik egy olyan - nem nevezném elhibázottnak, mert félő, hogy nagyon is tudatos - családpolitika, ami sokszor valóban szinte elviselhetetlen terheket ró a családokra több, vagy akár már csak egyetlen gyermek vállalása esetén.
Ez eredményezhette, hogy 1956 óta Magyarországon 6,5 millió abortuszt hajtottak végre. Egészen elképesztő számadat ez, ha belegondolunk abba, hogy a csonka-ország teljes lakossága tízmillió körül mozog. Nem más ez, mint egy szabályos népirtás, nemzetirtás.
És ez jól is van így valamilyen szinten. Most komolyan az embernek egy élete van. Logikus hogy alapesetben arra törekszik mindenki hogy jó élete legyen és hogy minél többet legyen boldog és minél többször érezze magát jól. Szerinted ez miért nincs rendben? Ez ne mfeltétlenül jelenti azt hogy emiatt minden mást kizár és leszar mindent ami nem vele történik. Persze vannak ilyenek is de ez csak kivétel. És ki akarna nyomorban szomorúságban szenvedésben élni, ha van lehetősége arra hogy ezeknek pont az ellenkezőjét sikerüljön elérnie? Szerintem senki.
Ha meglenne mindenkinek a lehetősége arra hogy állandóan azt tegye amit szeretne és úgy éljen hogy semmin sem kell stresszelnie, akkor mindenki élne a lehetőséggel és ez így természetes és normális. Azért mert sok sok embernek nincs erre lehetősége ezért nem kell leszólni vagy lenézni azokat akiknek van és élnek vele.
Nem tudom miről beszélsz. És te magad sem érted. Hiába mondom még itt más emberekel, hogy a fekete az fekete te csak azt hajtod fehér. Szociálisan torzult jellem magának és gyerekének fog ártani, nem nekem és a gyerekemnek. Illetve nem a kérdezőnek.
Magán ügyed hogy az abortuszra mint jogilag legális gyilkosság természetes megoldásként tekintesz, sajt tudatlanságod, szemellenzős világnézeted miatt. Viszont ha másokat is erre bíztatsz, már nem csak hogy nem helyes, erősen kifogásolható. Minden hozzászólásban amit idelöktél nyomatékosan írtad, a te életed...nem az övé, enyém másé..a tiéd! És a te példád rávetíted másokra, anélkül, hogy fogalmad lene róla milyen szociális háttérel rendelkezik, milyen ember is valójában.
Momentán nem csak a te embertípusod létezik a világon.
Szerencsére.
Viszont jó példa vagy az abortusz mellet. Jobb lett volna ha meg se születsz...Nem kifogásolhatod, hiszen azt állítod neked az ugyse fájna. Ellentmondás hiszen itt kapálózol azon menyire szeretnél még élni és szórakozni...
Mástól ezt a lehetőséget megvonnád, ami önmagadnak kijár? Önző valaki vagy.
"De akkor is helyrehozhatom a hibát mert van rá lehetőségem"
Ez nem a hiba (a TE HIBÁD) helyrehozása...ha mondjuk én saját hülyeségből hibázom és utána, hogy nekem 'könnyebb' legyen kikaparnálak az életből, az 'megoldás' lenne...? Hány éves vagy, ismét kérdem. 12?
"Most komolyan az embernek egy élete van. Logikus hogy alapesetben arra törekszik mindenki hogy jó élete legyen és hogy minél többet legyen boldog és minél többször érezze magát jól. Szerinted ez miért nincs rendben? "
Ennyi erővel én nem mentem volna orvosira, mert az nem 'jó érzés', sokat kell tanulni, sokkal jobban érzem magam a fotelban laptopozva, meg ha bulizhatok, YOLO. De ennyi erővel belövöm magam heroinnal, akkor aztán marha jól fogom magam érezni. Hány éves vagy, 10?
"ki akarna nyomorban szomorúságban szenvedésben élni, ha van lehetősége arra hogy ezeknek pont az ellenkezőjét sikerüljön elérnie? "
A nehézség nem egyenlő a 'nyomorúsággal', meg a 'szenvedéssel'. Nagyon szép szavakat böfögsz fel a semmibe, de az, hogy esetleg nem marad annyi időd a karrieredre, vagy magadra, marhára nincs még sehol a nyomorúsághoz képest...ennyi fogalmad van az 'életről'...
"jó példa vagy az abortusz mellet. Jobb lett volna ha meg se születsz...Nem kifogásolhatod, hiszen azt állítod neked az ugyse fájna. Ellentmondás hiszen itt kapálózol azon menyire szeretnél még élni és szórakozni... "
+1
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!