Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért akarnak a nők házasodni?
A barátnőm egyre jobban utalgat az eljegyzésre.6 éve vagyunk együtt.
Olvasgattam is is kérdéseket erről miért nem kéri már meg a párja a nőt stb....
De én nem akarom és azt se szeretném,hogy egyszer kicsússzon a számon:Nem akarlak eljegyezni.
Ördögi kör.
Miért jó ez?Miért nem lehet csak úgy élni?
F26-L24
Hadd tippeljek: neha eszedbe jut,hogy talan tul koran talalkoztatok,es meg nem hoditottal,kalandoztal,"eltel" eleget,ha pedig meghazasodnal,meg az eselyerol is lemondanal ennek.
Amugy emberileg ez ertheto,kb. egy eve meg en is igy gondolkodtam. Ha a merleg egyik serpenyojeben a "szabad elet",amikor barhova mehetek,barkit dughatok,a masik serpenyoben meg az orok huseg,en is ugy gondoltam,ugyan miert eri meg?
De utana eljutottam oda,hogy kattant bennem valami,es rajottem,hogy ez a nagy "szabadsag" csak az egorol szol. Mit erek vele,ha megfektetek 10,20,50 not? Jobb leszek? Magammal viszem ezt barhova is? Nem. Szep volt,tan igaz sem volt emlek,es kesz.
Ezzel szembem az utobbi idoben az,hogy valakivel egy legyek,joban-rosszban,egyutt tervezve,orulve,hogy csaladi tuzhelyem legyen,amely valodi otthon,hogy egy eletee sinre keruljek,hogy ugy erezzem,nem kell mas- egyre inkabb vonzo lehetosegnek tunik.
Igen megfordul a fejemben.
Viszont vele ébredek.Látni ahogy a szemembe néz,mosolyog.Ezek a pillanatok felbecsülhetetlenek.Az a melegség ami árad az öleléseből.A csók amit ad munkába menet.
Olyan sokat ad,olyan sokat jelent.
Ezt más nem tudná megadni.
Értem amit mondasz, csak szerintem ott van a bukfenc, hogy ugye a házasságnál nem lehet "jobban összeházasodni", vagyis, akkor itt is megállsz egy szinten.
Ha pedig az számít további fejlődésnek, hogy gyerek, unoka, akkor ehhez szerintem semmi szükség a házasságra.
El van hitetve az emberrel, hogy romantikus, stb, de valójában ez egy cécó, amin pár ember sokat keres. Szerintem kettesben valahol távol a világtól a szemébe mondani, hogy örökre vele leszel, százszor többet ér, ennél a műromantikázásnál.
Mondtam, hogy társadalmi sztereotípiák tehetnek róla. Én például a párommal beszéltem erről és ha eljön az ideje, eljegyzés lesz, de házasságot nem a szokványos módon fogunk kötni, nem egy vallási szertartás szerint, nem pap által, templom meg papíron, hanem egy saját "rituálé" szerint amivel meglepem.
Amúgy látom a környezetembe micsoda felemelő pillanat sok pár számára. Jó részük már előtte fél éven át tiszta ideg, ide oda rohangál, kapkod, hitelt vesz fel, kölcsön kér, egy olyan ceremónia miatt, ami szép, ha azt akarják, de aztán az, hogy bizonyos szempontból ezért "nyögnek" utána egy ideig (és még van hogy nem is minden klappol azon a napon) simán gajra vágja azt ami addig jól működött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!