Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem veszi figyelembe senki, hogy a barátnőszerzés/csajozás erősen függ a környezettől, körülményektől is?
Többször előfordult már, hogy beszélgettem itt az oldalon "keményvonalasokkal", azaz olyan emberekkel, akiknek volt kapcsolatuk vagy bármikor könnyedén tudtak barátot/barátnőt/szexpartnert szerezni. Érdekeltek, mert tudni akartam, hogy mi rejtőzik egy-egy néven, stíluson, állásponton belül.
Volt, aki alapból jó adottságokkal rendelkezett, más küzdött is érte, egyvalami azonban közös volt bennük: jó környéken laktak, volt lehetőségük sok emberrel találkozni és a szerencse is mellettük állt. Az olvasottak után átgondoltam a leírtakat. meggyőződésem, hogy ha ezek az emberek kerültek volna bele mások helyzetébe, akkor ők sem muzsikáltak volna valami fényesen. Össze sem lehet hasonlítani pl. egy isten háta mögötti tanyán vagy faluban felnövő ember helyzetét egy olyanéval, aki egy milliós nagyvárosban nevelkedik. Ugyanúgy egy stabil családi, rokoni, ismerősi környezettel rendelkező embert sem lehet összemérni egy árván felnőtt vagy rendkívül zavaros/durva hátterű egyénnel. Szintúgy nem összemérhető az, aki olyan illetőkkel áll kapcsolatban, akik rengeteg nővel/lánnyal állnak kapcsolatban, pl.:modelliskola vezetője, szépségszalon-tulajdonos, fitnessedző, stb-stb...
Ha kicserélnénk az adott embereket, szinte biztos vagyok benne, hogy az életük is kicserélődne.
Ez senkinek nem jut eszébe, mielőtt ítélkezik mások felett?
"Nem akartam vájkálni az ismerőseid magánéletében, mindössze azért kérdeztem, mert ha az ember lát maga előtt pozitív példákat, akkor ez őrá is kedvezően hat. Ugyanúgy, mint amikor a gyengébb futónak adnak egy erősebb futópárt húzóembernek."
Természetesen minden könnyebb, ha van egy jó példa, nagyon sokat számít :D De enélkül sem lehetetlen. :) Én mindig úgy állok hozzá, hogy ha már megtudja csinálni én miért ne tudnám ? Ha már előttem több ezren letették ezt a kemény vizsgát valahogy, akkor én miért nem tudnám ?
"Azért írtam ki hangsúlyosan, hogy nagyon mocsokul bánt némelyikkel, mert azt a lányt, illetve ma már nőt ismerem személyesen. Nem az olcsó nő kategória, de anno hihetetlen dolgokat tűrt el tőle."
Megérdemli ennyi :) Nincs mit ezen ragozni, én személy szerint nem foglalkozom ezzel a társadalmi csoporttal, nem érdekel mi történik velük.
Amit az életedről írtál, arról a következőt szeretném mondani. Nem ismerem az életedet, ezért csak az elképzeléseimre hagyatkozhatok.Gondolom, a sulinak köszönhetően ismerted meg a barátaid egy részét, a többieket esetleg valamilyen egyéb foglalkozásról. Ha jó környezetben vagy, akkor 1 jó barát hoz másik hármat, akik szintén hoznak másik hármat és így felépül egy elég kiterjedt baráti-szociális köröd. Lány vagy és értelmesnek, intelligensnek jellemezted magadat, tehát valószínűleg mindig bővelkedtél jelentkezőkben, ezért ezen sem kellett stresszelned.
Ezek kifejezetten jó alapok, csak őrizned kell.
A tévedés joga persze fenntartva.
Na lássuk :D Köszönhetek barátokat a sulinak is, de a leghihetetlenebb helyeken is szereztem már életre szóló barátságokat is. Suliba járni, illetve más foglalkozásokra mindenkinek joga van, sőt az előbbi kötelesség, így mindenki előtt ott a lehetőség, hogy normális barátokat szerezzen, illetve művelődjön. De ha valami csoda folytán egy értelmes ember sincs a suliba(ami szerintem elképzelhetetlen)akkor is lehet normális emberekkel barátkozni. Mindenki maga választja meg a társaságát. Nyilván én a hozzám hasonló lányokkal-fiúkkal ápolok kapcsolatot, mert én ezt a közeget választottam magamnak, de dönthettem volna másként is.
" Lány vagy és értelmesnek, intelligensnek jellemezted magadat, tehát valószínűleg mindig bővelkedtél jelentkezőkben, ezért ezen sem kellett stresszelned."
Hogy mindig bővelkedtem az azért túlzás, a legtöbb srác gyorsan kapható és lehetőleg buta lányokat akar,az meg nem én voltam/vagyok, de ez engem nem zavar :)Soha nem stresszeltem emiatt, aminek jönnie kell, az jönni fog, illetve jött is :) Nehéz megfelelni az én kritériumaimnak ezt beismerem, emiatt a legtöbb jelentkező pasit ki is húztam a lehetséges jelöltek listájáról, de jól tettem :D
"Lehet a te szociális körödben az a legfontosabb, de ne általánosítsunk"
Az én szociális körömben?Hát ezen jót nevettem :D Ez mindenhol így megy,csak körül kell nézni a világban.Ha te nem vagy ilyen akkor nem értem miért zavar az általánosítás
"ezt kérlek majd legközelebb írd oda és ne kész tényként kezeld."
Pedig tényként kezelem,igaz túloztam mert vannak kivételek,de általában így szokott lenni
"Én nem párat ismerek, mindig mellettem álltak a bajban és én is mellettük -> ez hozzátartozik egy szoros emberi kapcsolathoz szerintem"
Milyen bajban álltak melleted?Adtak neked zsebkendőt amikor elfogyott a sajátod?Honnan tudod hogy ismered a valódi személyiségüket?Együtt laktok?
Már csak azért is kérdezem ezeket mert sokszor még a legjobb barátok is csalódnak egymásban te meg azt állítod hogy rengeteg értékes embert ismersz,szerintem nem élünk mi olyan jó világban hogy ez igaz legyen.Mindenki képes a jó oldalát mutatni holott valójában emberileg nem érnek semmit
"Hosszú éve velem vannak és " amíg vihogásra ültök össze hétvégeként nem kéne azt mondani hogy értékes emberek" köszönöm a lekezelésedet, ezzel saját magadat minősítetted nem engem."
Nem lekezelésnek szántam,csak egy példát mondtam,nem kéne ennyire komolyan venni mindent.A leminősítésért viszont köszönet jár neked
Ha kijárod az iskoláidat és dolgozol, akkor egyből lecsökken a lehetőségek száma. Ez az egész "ismerkedősdi" sok összetevőből áll és ennek egy része az emberek száma, akikkel találkozol, függ a körülvevő emberek stílusától, személyiségétől is. Azért írtam körül az életedet, mert találkoztam a fősulin rád emlékeztető stílusú lánnyal és ő szintén elég népszerű volt.
Azért is vetettem fel a kérdést, mert van sok olyan ember is, akiket a szokványostól eltérő stílusa miatt mások nehezen fogadnak el, nekik sokkal előnyösebb egy olyan hely, környezet, ahol több és többféle emberrel találkozhat.
"Az én szociális körömben?Hát ezen jót nevettem :D Ez mindenhol így megy,csak körül kell nézni a világban.Ha te nem vagy ilyen akkor nem értem miért zavar az általánosítás"
Pont ezért zavar.
"Pedig tényként kezelem,igaz túloztam mert vannak kivételek,de általában így szokott lenni" Döntsd el végre, hogy mit akarsz, az előbb azt írtad ez csak a te véleményed, erre most már tényként kezelnéd. Engem nem érdekel általában mi van, én nem ebben a közegben érzem jól magam.
"Milyen bajban álltak melleted?Adtak neked zsebkendőt amikor elfogyott a sajátod?Honnan tudod hogy ismered a valódi személyiségüket?Együtt laktok?" Az életem eddigi problémáit nem tárom fel előtted, de mint minden embernek nekem is jutott rossz. Adtak zsebkendőt, sőt lelkierőt és támogatást is. Ismerem őket, jó pár évem volt rá. Sőt van akivel együtt is lakom.
"Már csak azért is kérdezem ezeket mert sokszor még a legjobb barátok is csalódnak egymásban te meg azt állítod hogy rengeteg értékes embert ismersz,szerintem nem élünk mi olyan jó világban hogy ez igaz legyen.Mindenki képes a jó oldalát mutatni holott valójában emberileg nem érnek semmit"
Nem kell hinned nekem, én nem sértődök meg, ha úgy döntesz te nem akarod elfogadni, hogy én szeretem az értékes emberek társaságát vagy hogy mellettem ilyen emberek állnak. Csalódtam már sok emberben, de bennük nem, pedig lett volna lehetőségük megmutatni a rossz oldalukat ezalatt a jó sok év alatt :)
"Nem lekezelésnek szántam,csak egy példát mondtam,nem kéne ennyire komolyan venni mindent.A leminősítésért viszont köszönet jár neked" Próbálod nekem jó pár üzenete bebizonyítani, hogy már pedig az én barátaim nem értékesek, sőt majd cserben hagynak engem, igen emiatt leminősítettelek a szememben, de szerintem te emiatt nem fogsz rosszabbul aludni. Ez az én döntésem, véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!