Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csajok! Ti járnátok füves sráccal? írjatok kort is
Szerintem nincs olyan eset feljegyezve, hogy a marihuánától bárki infarktust kapott volna közvetlenül. Egy pohár kávé ilyen szempontból veszélyesebb. A zsír szövetekben valóban elraktározódik, de még hirtelen fogyásnál sem tud olyan mennyiségben felszabadulni, hogy annak bármilyen hatása legyen a szervezetre. Soha sehol nem hallottam még, hogy az immunrendszerre bármilyen hatással lenne. Mivel nem is hat rá, ezért nem is értem hogy lenne. Ha csak nem azért mert valóban ellustul az ember. Az utóbbi húsz évben meg már orvosilag elismert, hogy a magzatra semmilyen hatással sincs. Sőt, Jamaicaban, ahol a terhes nők többsége szív, a újszülöttek a világ átlagnál jóval egészségesebbek.
RÖVID TÁVÚ HATÁS
Általában cigarettaként szívják (joint), de pipába töltve is fogyasztlák. Már perceken belül is érzik a hatást: szívverés felgyorsul, szívinfarktus kockázata nő, mozgászavarok, álomszerű állapot, torzul a látás és hallás, a szemek kivörösödnek, az étvágy fokozódik. Fél óra alatt elérik a csúcspontjukat, 2-3 óra alatt elmúlik a hatás és álmosnak, lehangoltnak érzi magát a használó.
HOSSZÚTÁVÚ HATÁS:
A zsír szöveteiben elraktározódik, így a használó állandóan a kábítószer hatása alatt áll. Tönkreteszi az immunrendszert, így csökken a fertőzésekkel szembeni ellenállás, tanulási nehézségek, álmosság, a motiváció hiánya jellemzi. Még kis mennyiség is átmeneti nemzőképtelenséget okoz, nőknél megzavarja a menstruációs ciklust.Terhességben nagy az esélye a koraszülésnek, a születendő gyermek IQ-ja 30-40-el kevesebb, mint a nem fogyasztók gyermekeinél.
Én most biztos szörnyen elítélendő vagyok a szemetekben, de kéthavonta egyszer kapok a férjemtől kimenőt, amikor éjszakázik a gyerekkel ( ő dolgozik én gyesen vagyok). Olyankor átmegyek a barátnőmékhez, meg jönnek még páran és füvezünk. Nem vagyok függő, jól érzem magam, kényelmesen vagyok ( nem vágyom diszkóra stb) és nincs másnaposság sem.
Én még nem láttam agresszív füvest.
Nem olvastam el a válaszokat, de az én válaszom egyértelmű nem.
A füvesek a saját köreikben biztosan menők, de az enyémben hanyagolandóak.
Bocsánat, de úgy érzem ha valami alapján nem szemétség szelektálni, akkor az a kábítószer fogyasztás.
Kedves 20:13-as kommentelő?
Igénytelen? Minden pénzét erre a sz@rságra költi?
Figyelj csak, én még nem láttam igénytelen "hobbifüvest". Ez alatt azt értem, ha valaki nem napi szinten űzi, és nem ekörül forog minden gondolata. Én nem vagyok igénytelen, de még a párom sem. És nem, nem költjük minden pénzünket erre a sz@rságra, csak egy viszonylag kis összeget. Vannak terveink, céljaink, végezzük a dolgainkat, én sportolok is, vidám vagyok, jókedvű, ő is, imádjuk egymást, vannak emberi kapcsolataink, szóval nem vagyunk beszűkült zombik. De tudom, szerinted azok vagyunk. :-) Páromat már egyébként "pályafutása" alatt többször kínálták kemény droggal, és képzeld: mindannyiszor nemet mondott, és ez így is marad. A füvön kívül - MÉRTÉKKEL FOGYASZTVA! - minden illegális drogot gyűlölünk mindketten, és nincs az az isten, hogy kipróbáljunk!
Miért? Az engem nem érdekel, hogy a te csőrödet ez mennyire b*ssza, nem bírnék egy légtérben lenni kábítószerfogyasztókkal.
Egy pohár bor vagy egy kávé pedig nem marihuána. Egy pohár bortól részeg sem vagy, azért iszod, mert egészséges és mert ízlik. Mutass nekem egy olyan kábszerest, aki nem a hatásáért szívja.
Azt pedig nem mondtam, hogy utálom őket, de kapcsolatot soha nem kezdenék velük. Akivel kapcsolatban vagyok, azt akár a gyerekeim apjának is el tudnám képzelni, nem asztalom a futó kaland, a gyerekeim apjának pedig ilyen téren is illene példát mutatni.
Na tessék most kaptam egy nesze semmi fogd meg jól választ :)
Ha képtelen vagy értelmezni, akkor mi a francokat pofázok én itt neked?
A pálinkát is az ízéért isszák legtöbben. Mivel lerészegedéshez nem olcsó mulatság. Amúgy meg finom.
Ha pedig valaki az ízért akar vízipipázni, annak nincs szüksége fűre, tehát ez így alapból baromság volt.
Az pedig,hogy a bor nem marihuána az a te válaszodra volt a reakció, nem hiszem el, hogy nem esett le. Pusztán a kettő közötti különbség ecsetelésének bevezetéséül szolgált.
21:03-as vagyok.
Tetro, te egyre szimpatikusabb vagy nekem!!!
Szerintem amúgy az a baj, hogy a legtöbb ember túlmisztifikálja a marihuána kérdését, egybemossák más drogokkal, főleg a keményekkel.
Az én szememben az alkalmankénti füves nem rossz ember, de tény, nem szívesen állnék le mondjuk egy heroinistával traccspartizni.
Ja, és még az is érdekes kérdés, hogy vajon miért a marihuána az egyetlen illegális szer a világon, aminek a legalizálását oly sokan szeretnék elérni, rengeteg filmben, rajzfilmben, zeneszámban előkerül. Hol lehet látni kezdeményezést pl. a kokain vagy a speed legalizálásáért? Sehol! Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a fű ártalmatlan, hanem azt, hogy erős túlzásokba esnek egyesek ezzel kapcsolatban; a többség ráadásul úgy, hogy azt se tudja, milyen az. Nem csupán tapasztalatból nem tudja, hanem elég információja sincs róla, hogy megfelelően tudjon véleményt formálni. Van olyan ország, ahol pl. az alkohol illegális. De ebből kiindulva az is valami ördögi szer, és vesszen, aki pl. sört iszik?
Azt vajon hányan tudjátok, hogy pl. Amerikában létezik az úgynevezett orvosi marihuána fogalma? Ez azt jelenti, hogy bizonyos betegségek esetén (pl. rák, anorexia) felírhatják az embernek, mivel ellazulsz, jobb kedved lesz tőle, és még az étvágyadat is meghozza, és pl. mindkét fent említett betegségnél segít az étvágytalanság leküzdésében.
Vagyis továbbra is csak annyit tudok mondani, hogy nem kell feltétlenül kipróbálni, ha véleményt akarsz róla mondani, de olvass utána, szerezz információkat, és akkor talán kevesebb lesz a csúsztatás, ami úgy állítja be a marihuánát, mint valami legutolsó mocskot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!