Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek is a férfiak tesznek bele sokkal többet egy párkapcsolat kialakulásába?
8, na ja, a tökéletes az lenne, ha mindenki felesbe tenne bele mindig és mindezt önként (az elején a randiszervezésbe, időt, anyagiakat, érzelmeket, aztán az összeköltözésbe, házimunkába is az időt, energiàt, figyelmet, gyerek esetében is, felesbe menne a fizikai és érzelmi kielégítése, apa is elmenne táppénzre az esetek 50%-ában, meg a szülőikre, külön és kötelező programokra együtt mennének, felesbe hoznák, vinnék a gyereket...) valóban, az lenne az igazán szép.
Csak ugye szinte soha nem ez történik. Se az elején, se később, mert ez nem egy ideàlis vilàg.
10folyt
Egyébként én is így gondolkodom... Ha már a férfi az elején sem képes energiát belefektetni, akkor mire számíthatok később? Amikor majd nekem, nőként kell összetartani a családot, "feláldozni" a testemet a szülésnek, intézni a gyereket, háztartást, háttérbe szorítani a saját karriert, támogatni lelkileg a férfit, stb. És ehhez jön még, ha a munkában is helyt kell állnunk.
Ez az 50-50% szép gondolat, de soha semmi nem lesz egyenlő, ami jól működik. Legalábbis úgy nem, hogy pöcre pontosan ugyanannyi és ugyanaz van belefektetve egy kapcsolatba. Nyilván jó és működő esetben megvan az egyensúly, csak más dolgokban jön ki. Egy nagyon egyszerű példával egyikünk mosogat, másikunk füvet nyír.
Plusz a randizásnak a lelki oldala az, hogy mi nők sokkal sokkal ragaszkodóbbak vagyunk egy férfihoz, genetikailag "társfüggők" (ezt most jó értelemben) vagyunk, sokkal fontosabb számunkra a biztonság egy férfi mellett. Így fontos az, hogy a férfi egy kicsit jobban akarjon minket, mint mi őt. Mert ha belekeveredik már a szerelem, meg a hormonok, akkor nagyon nehéz kilépnünk, még egy rossz, esetleg bántalmazó kapcsolatból is (emiatt nézünk, hogy miért nem lép ki egy nő a kapcsolatból, mégha rossz is neki). Pláne, ha ott van még 1-2-3 gyerek is a vállunkon.
Ezzel nem azt mondom, hogy a férfiaknak könnyebb dolgok van! Hanem azt, hogy másabbul működünk, mások a szempontjaink.
Illetve személy szerint nekem nagyon jól esik, amikor egy férfi lovagias, nagylelkű, kezdeményező. Úgyhogy olyat keresek, aki amúgy élvezi ezt a szerepet, nem megterhelő neki, nem húzza a száját. Ha ez megvan, akkor remélhetőleg én is viszonzom neki másban, amivel ő is elégedett tud lenni. :)
Háát durva kommentek vannak nekem van rá példám milyen egy olyan kapcsolat ahol mindkét fél egyenlően tesz bele és a férfi tag is olyan, hogy más vele egy idős nők biztos megirigyli.
Amúgy nekem is az lenne fontos, hogy közösen rakjunk energiát befektetést a kapcsolatba. De sajnálom, de én is szeretném ha nem nekem kellene kezdeményezni hanem még mindig a férfi kezdené, mint régen. Onnan már lehet terelgetni a dolgot. Nem kell, hogy minden randi arról szóljon, hogy a férfi győzköd vagy találja ki a programokat.
De azt sem szeretném ha ez kín lenne neki.
Szeresse azt, hogy ez az egész alakul és élvezzük együtt és ne csak a szexet várja... :P
A többieknek igaza van egy kapcsolathoz energia befektetés kell. Ha most nincs meg az akarat későbbiekben hol lesz ez meg. Nem arról szól egy párkapcsolat, hogy ehh kéne szex ha összejövök egy lánnyal akkor kapok mindig nem kéne mindig próbálkoznom és besülnöm(ami megértem hogy nem jó érzés) meg egy nő főzni is tud meg törődik velem úgy mint ahogy anya régen...
Hanem két félről szól a másikról és rólad és rólatok együtt
"Ez mind sokkal több bátorságot igényel mint az hogy a nők ilyenkor csak adják magukat ha tetszik nekik a férfi."
Nőktől meg az a sokkal több bátorság, hogy bizalmat adsz valakinek, aki mondjuk bántalmazó is lehet, vagy csak a szexre hajt.
És ugyanúgy megvan az nálunk is, hogy beleéled magad valamibe és a végén visszautasítanak...
16 igen de hogy valaki kezdeményezzen az 1lépés.
És nincs vagy ritka az olyan hogy a 2 fél egyszerre menjen oda a másikhoz, mint a filmekben.
De mindegy, hogy melyik kezdeményez mert ha kölcsönös akkor a másik más dologban kezdeményez, vagy fel sem tűnik, hogy ki mennyit tesz bele mert érzed, tapasztalod, hogy kölcsönös. Amikor számolgatod, hogy én írok többet, én hívom állandóan randira, én mondom, hogy először, hogy szeretlek vagy költözzünk össze akkor nyilván egyoldalú az egész. De ideális helyzetben ilyesmi nem fordulhat elő.
16 jo átolvastam ertem ami te is írsz. De nekem már nincs kedvem kezdeményezni. Annyiszor gondoltam, hogy jó lesz annyi jelet láttam a fiúktól aztán semmi futottam mint egy buta és közben nem is éreztek úgy. Vagy csak szex kellett nekik vagy elkezdtek bunkózni. Vagy félreértelmeztem mindent.
Nincs kedvem .
Leírtam, hogy tök mindegy melyik kezdeményez mert az a lényege az ismerkedésnek, hogy az érzések kétoldalúak legyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!