Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Párom beszól, mert azt választ...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párom beszól, mert azt választottam ami nekem jó? Jövőben egészséges lesz ez a kapcsolat?

Figyelt kérdés

Párom rengeteget dolgozik, mondanom sem kell, testi tünete is van, stresszes, mert nem jut ideje kikapcsolódni sem. Ezzel szemben én 6 órás részmunkaidőben vagyok, pontosan azért, mert nekem fontos az egészségem.

Minap elszólta magát valami nézeteltérés kapcsán, hogy nekem mennyivel több az időm. Szerintem irigy és stresszes. Ő választotta ezt a fajta életvitelt, ne rám legyen mérges. Kapcsolat elején vagyunk. Szerintetek idővel ez rosszabb lesz? Mindig megkapom majd ezt tőle?

ma 08:32
1 2 3 4 5 6
 11/57 A kérdező kommentje:
Dehogynem tanult. Jó, és sok a kapcsolati rendszere. Szereti amit csinál. Azt utálja egyedül, hogy sokat kell dolgoznia. Céget vezet, nem teheti meg, hogy lepasszolja a dolgait.
ma 09:13
 12/57 anonim ***** válasza:
48%

". A házimunkát elvégzem. "

Nem. Ne végezd el egyedül. Ha a pénzetek nem közös, akkor az időtök sem. Nem azért választottad ezt ezt, hogy utána ganézz.

ma 09:20
 13/57 anonim ***** válasza:
23%
#12 de. Végezze el. Ez a dolga, ha nem dolgozik sokat. Max akkor kéne közösen csinálják, ha egyforma lenne a munkaidejük. De így, lazán megcsinálhassa.
ma 09:37
 14/57 anonim ***** válasza:
89%

"Jövőben egészséges lesz ez a kapcsolat?"

Most sem egészséges, hiszen "beszól".

ma 09:39
 15/57 anonim ***** válasza:
87%

13: "Max akkor kéne közösen csinálják"

Nem. Alap a közös házimunka végzés. És az akkor is közös, ha a kérdezőnek több asz ideje. A párjának a pénze több. Ha azt nem osztják meg, akkor ő se ossza meg az idejét.

ma 09:45
 16/57 anonim ***** válasza:
89%
Volt egy exem, aki kijelentette, hogy a nem fizikai munka aemmit nem ér, csak pasziánszozok a gépen egész nap és az ő munkája kevesebbet fizet, de legalább becsületesen megteszi, amit kell. Én ezután nem sokáig vártam és léptem. A férjemmel mindketten fehér galléros munkát végzünk, nagyon le tudja őt is fárasztani és eszében sincs leszólni engem, ha nekem éppen könnyebb. Ilyen egy egészséges kapcsolat. A kérdezőé nem lesz az.
ma 09:57
 17/57 anonim ***** válasza:
100%

Ez a kapcsolat már most sem egészséges véleményem szerint... :(

Ő már a kapcsolat elején is olyan hangnemet enged meg magának, ami szerintem nem indokolt. Semmi köze hozzá, hogy mennyit dolgozol, pláne ha ő anyagilag sem vonódik be a történetbe.

Nekem ez nagyon nem szimpatikus, hogy a másikat sértegetjük, lehúzzuk, beszólogatunk, irigykedünk. Egy olyan dolog miatt haragszik, amihez neked semmi közöd sincs, azaz hogy mennyi munkát és plusz terhet vállal magára.

Tapasztalatom szerint ez később csak eszkalálódni fog... Rengeteg olyan kérdés van itt a gyakorin is, ami azzal foglalkozik, hogy például a gyereknevelés kinek a dolga, meg a háztartás, aztán jön az "hogy te úgyse csinálsz semmit".

Még így a kapcsolat elején van némi esély arra, hogy tisztázd vele a határokat, ha leültök és megbeszélitek ezt. Ebben kőkemény lennék a helyedben, hogy többet az ilyen hangnem és szurkálódás fel se merüljön.

ma 10:04
 18/57 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy kérdező, manapság egy kapcsolat nem lesz egészséges. Mindenben a toxikusság benne van. Nekem se tetszene, ha én kidolgozom a belemet, a másik meg rajtam élősködik plusz még az is fel van hányva, hogy takarít a nap 18 orájában, ami szabad. Fizetsz te valamit a rezsibe és a lakbért plusz a kajába? Vagy köszönöd szépen, félreteszed a fizudat, mert hát az a tiéd.

Ha neked nem tetszik, hogy a párod nem egy lusta dög, ott is lehet hagyni akár. Majd kapsz egy magadhoz való embert. 6 órás munkaidőt max egy egyetemistáknak nézek el, akinek nincs másra ideje.

ma 10:06
 19/57 anonim ***** válasza:
100%

16

Igen, egyébként nekem is volt ilyen exem. Még fiatalok voltunk, én egyetemre jártam, ő nem. Nagyon nagy volt a támogatás a részéről az olyan kijelentésekkel, hogy "minek tanulok?", "minek ez nekem?", meg "ez csak egy papír lesz".

Nem jó olyannal lenni, aki a motiválás, inspirálás, lelki felemelés helyett kötekedik, lehúz, becsmérel.

ma 10:07
 20/57 A kérdező kommentje:

Persze hogy adok a közösbe. Rendszerint én megyek vásárolni. Hol én, hol ő fizet. Ha beülünk valahova, meet szerinte az gyorsabb, akkor ő fizet, mert azt en nem engedhetem meg magamnak. Évi 2 hetes nyaralást ő fizeti. Nyilván nem várja el az én kis pénzemből, hogy fizessem.

De én is fizetek, nem élősködöm rajta. A házimunkát átvállalom, mert ő azt mondta, hogy fizet takarítót. Mondom ide ne jöjjön idegen. Azért olykor ő is elmosogat, vagy bevásárol ha épp menstruálok vagy úgy adja a helyzet. Szerintem nem szándekosan szól be, egyszerűen frusztrált.

ma 10:23
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!