Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Anyagilag, mivel és hogyan biztosítod be magad és a gyermeked, ha egyedül kell majd nevelned őt?
TUDOM!
Csak én vagyok olyan csóró proli, hogy nem keresek milliókat havonta, meg nincsenek százmilliós befektetéseim.
De most, csak a kérdés kedvéért, tételezzük fel, hogy te is olyan helyzetben vagy, hogy egyedül élni, mellette gyereket nevelni, főleg ha hitel/albi díj is van, esetleg beteg szülő is, nagyon komoly anyagi krízisbe taszítana.
Mit tennél ellene? TUDOM! Elmennél informatikusnak, oké. Más tipp?
ESETLEG, ördögtől való lenne, ha a párodtól, ELŐRE kérnél X összeget, vagy a nevedre a legénylakását, a halála, lelépése, lesittelése esetére?
Különösen most, hogy az EU egységes, minden tagállam részére kötelező sorkatonaságot akar és bunkereket meg óvóhelyeket listáznak külföldön. [link]
Rengeteg opcio van.
1. Exemnek pl saját lakása van nekem alberlet(plusz fundamenta ami haloványan gyűlt csak). Családtervezés kapcsán én elmondtam neki higy jóformán én szívok vele mert ha olyan párom lenne akivel közösen veszunk házat, nem az lenne hogy nem lenne otthonom válásnál meg menjek utcára gyerekekkel. Ő meg elmondta erre hogy vesz velem közös ingatlant hogy anya es feleség létemre ne érezzem magam kvázi nála létbizonytalanságban és vendégként élnem. Hanem érezhessem hogy otthon vagyok.
(És fifti fifti gyűjtöttünk a közös házra és mikor meglett x millió, hirtelen neki uj kocsi kellett meg új nő, de még motorcsónak is..így lett ex..de szóval a terv az jó volt. Csak őkegyelme elszállt a pénztől..)
2.bnőmék úgy élnek a pasinál hogy a főkereső a pasi bnőmnek amolyan hol van hol nincs bevétele szerü kisvallalkozása van de jóformán a pasi tartja a családot. 2.a van a pasinak életbiztosítása, -2.b fizet nyugdíjmegtakarítást is a párjának, - 2.c a párjának kocait is vette beíratta vezetni is és a pasi fizeti a benzint mindent.
3. Fix hely nagyon fontos. Ha alberletben is vagy de pl ha van jónszülői kapcsolat és ház vészesetben mehetsz anyuhoz haza(csak sok anya inkább kiutálja a gyerekét ilyenkor)
4. Babakötvény (nem tudod feltörni kivenni), de mire 18 lesz a gyerek valamire jó lesz, pl jogsi egyetem külföldhöz vagy bármihez tőke, vagy beteheti magának lakásmegtakarításra is. Es 30 évesen nem egy szál bőrönddel indul el. (20 évesen nem adnék milliokat a kezébe mert ismerek huszonéveseket akik saját ingatlant elszórakoztak, vagy elzüllöttek drogoztak ugy hogy alájuk volt téve minden és 3p évesen nincstelenekké tették magukat abbol az anyagi biztonságból amiket a szüleik verejtékezve hoztak össze a gyereknek. 20 évesen még barmok. Ez nem az hogy a gyerek köcsög, életkori sajátosság sajnos. Ez amolyan hülye sötétkorszak. Lazadás önkeresés kora meg azt hiszik övék a világ meg hogy baj nem lehet. Csakhát de, lehet. Nem is kicsi..
5. Vagy lassan ne adj isten kihaló felmenőkkel lakásajándékozási szerződéskötés megosztva a többiekkel, hogy ne vigye el az adó a majdani örökséget. Aztán lakás elad es megint lesz x millio tőke.
6. Befektetni a gyerekbe. Pl ovodaskortol angolozni, vagy jobb lenne születéstöl, fejlesztések, sport, programozás alapjait van iskola ami már 6 éves kortól tanítja, barátaiba szocializációba kapcsolatteremtésekbe, (szulinapi zsúrok)stb., hogy minél több lábon tudjon majd állni minél életképesebb legyen. Minél szélesebb kapcsolatrendszerei legyenek mert gyakran a volt osszttálytárs protezsál be felnotten majd valahova, vagy az ment meg bajbol, vagy pont az lesz az orvosod, es a gyerekkori ill kamasz kapcsolatrendszerekbol lesznek az életreszólók is.
Legjobb sulikat (ahol jók vannak törekvők "eminens" az összetétel megcélozni.
7. Én bevezetném a kártérítést is amugy házassági szerzodésbe ha a másik lelép megcsal vagy direkt toxic, hogy nekem kelljen kidobnom. De ezt már körbejártam, Mo-n sajnos jogilag erre nincs semmi mert rengeteg visszaélésre kamukra adhatna alapot is.
Én nem vállalnék úgy gyereket, hogy nincs rá magamtól pénzem. Élősködni máson nem fogok és elvenni a tulajdonát, akkor sem, ha "jaj, hát nagggggyon szééépen megkértem" (ezen nem felnőtt fejjel kellene elkezdeni gondolkodni, hanem már kb 18 éves kor óta, sőta legjobb, ha már suliban, hogy úgy tanuljon és helyezkedjen az ember). Halálesetre az a legjobb bebiztosítása a dolognak, ha úgy nem vállalsz kölköt a kedvessel, hogy nem házasodtatok össze, mert házasság után halálesetkor rád öröklődik a lakás. A beteg szülő meg nem a gyerek felelőssége, akármilyen "csúnya" dolog ezt mondani. Arról a szülőnek magának kell gondoskodnia előre, vészhelyzet esetére.
De ha mindenképpen muszáj nulla saját vagyonra lefialni, ajánlom a mellékesen való sugardaddy tartást és az onlyfanst.
Úgy, hogy ha nincs meg a biztonság és olyan helyzetbe kerülsz, akkor megoldod, mert nincs más választásod.
2-3 munkahely, családi segítség, ismerősi segítség, minden elérhető támogatás igénybevétele, szigorú pénzbeosztás, küszködés, akarat.Így.
Egyedül nevelem őket, és kösz, megvagyunk. Az a titka, hogy nem a magyar éhbérből próbálunk eltengődni, hanem a hanyatló nyugaton. Itt meg egyszerűen el kell menni dolgozni.
Annyi volt a "beruházás", hogy már a gimiben is jól beszéltem németül, meg kicsit gagyogok angolul és franciául.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!