Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nők az erőforrást szeretik nem a férfit?
Mindegy mit szolgáltat a férfi, legyen az pénz, pozíció, hatalom vagy szépség, nem a férfit szeretik (magát az embert), hanem az erőt ami belőle árad és amiből részesülhetnek. Az erőforrások ahhoz kellenek hogy életben tudjunk maradni vagy jobb legyen az életminőségünk. De általában az erőforrásokat kapni szoktuk nem adni. Az adás a szeretet minősége. De mi a helyzet olyankor, amikor az erőforrás elapad, megbetegszik, elgyengül, ellehetetlenül a partner? Már nem áramlik az erő! Olyankor szokott következni a jó öreg magyar szlogen hogy "KUKA"! Hol van ilyenkor a szeretet? Hol van az ember? A másik megbecsülése? Tényleg a férfit szerettük vagy csak az erőforrásait? Az erőforrásai nélkül is tudjuk őt szeretni? Egyáltalán szerettük őt valaha is? Egyáltalán tudunk szeretni?
(Tisztelet a kivételnek!)
70 akkor Andival a büdös életben nem találkozik, mert a mosogató lány még mindig nem párja a hercegnek.
De, tegyük fel, hogy Andi is csak egy bolti eladó. Igen, könnyen lehet, hogy összejönnek. Nem tudhatod.
"Ha valami már nem jó, azt el kell tudni engedni."
Lefordítom: ha már nem felel meg az érdekeimnek, akkor ki kell dobni az illetőt."
Állandóan változik mindenki egyéni szinten. Sokszor nem egyformán és nem egy irányba. Nagy szerencse, ha valakivel együtt fejlődsz.
"Hát örökké azért nem mert meghalunk? Az alapot értem."
Pontosan érted, hogy mire írtam. Ha elég ideig él mindkét fél, akkor előbb felőrli a kapcsolatot az, ha az egyik mindig csak ad, mint, hogy meghalnak. Így megfelel a megfogalmazás?
Ezek az álnaiv kérdések se túl kedvesek, ha én bunkó vagyok.
Nézzük meg a társkeresést. Hogyan működik? Keresek az elvárásaimnak megfelelő férfit vagy nőt.
Aki nem felel meg az elvárásaimnak, az felé nem leszek nyitott a szeretet és szerelem szempontjából.
Volt egy olyan gyerekkori barátom, aki olyan férfivá vált, hogy a nők 90% - oda volt érte.
Ő mondta nekem egyszer, hogy bár nagyon élvezi, hogy ennyire sikeres a nők között, de mégis magányosnak érezte magát, mert az volt benne, hogy nem saját magáért szeretik, hanem azért, mert szép kidolgozott felsőteste van, határozott, férfias fellépésű stb, és hogy csak ezért szeretik.
"Ha valaki kizárólag a pofid miatt van veled, arra hamar rá fogsz jönni. Abban viszont semmi sértő nincs, ha nem csak a belső tulajdonságaidat tartja vonzónak. Sőt. Legalábbis, én nem látom hol van ebben a probléma."
Ezzel tulajdonképpen azt mondod hogy a külsőségek is legyenek meg.
Elhangzott már az hogy megöregedünk, a testünkkel is bármiféle baj történhet. Ismerősömnek autóbalesete volt.
Menjünk vissza az arcmegégős példára. Mondjuk hogy semmi vonzó nem marad belőled, de az idő összekovácsolt titeket 20-30 éve. Maradnak a belső tulajdonságok. Olyankor mi van?
"Állandóan változik mindenki egyéni szinten. Sokszor nem egyformán és nem egy irányba. Nagy szerencse, ha valakivel együtt fejlődsz."
Ezek megint csak kifogások. Egy valódi kapcsolatban nincsenek ilyenek.
Szerencsére láttam példát.
75, 20-30 évnél már messze nem a test adja a vonzalmat. Vagy szerinted egy 20 éves ugyanolyan szexi, mint egy 50es?
Itt jönne a sok év alatt kiépített kapcsolat, amiről korábban írtam. De, az se varázsütésre, vagy lottó nyeremény mellé jár. Azért kell tenni az előző 20-30 évben.
"Pontosan érted, hogy mire írtam. Ha elég ideig él mindkét fél, akkor előbb felőrli a kapcsolatot az, ha az egyik mindig csak ad, mint, hogy meghalnak. Így megfelel a megfogalmazás?"
Nem felel meg mert túlbonyolítod.
"Ezek az álnaiv kérdések se túl kedvesek, ha én bunkó vagyok."
Nem álnaiv hanem költői, evidens kérdés.
"Ő mondta nekem egyszer, hogy bár nagyon élvezi, hogy ennyire sikeres a nők között, de mégis magányosnak érezte magát, mert az volt benne, hogy nem saját magáért szeretik, hanem azért, mert szép kidolgozott felsőteste van, határozott, férfias fellépésű stb, és hogy csak ezért szeretik."
Ezt meg kell emésztenie, vagy egyedül marad. Nőként ugyanebben a cipőben járok. Kövérként láthatatlan voltam, és a fogyásom egyik legnehezebb része volt feldolgozni azt, hogy rájöttem, mennyire felszínes a világ. Addig is tudtam, hogy valamennyire felszínes, de ezen végigmenni... én nem hiszek a szerelemben.
"Ő mondta nekem egyszer, hogy bár nagyon élvezi, hogy ennyire sikeres a nők között, de mégis magányosnak érezte magát, mert az volt benne, hogy nem saját magáért szeretik, hanem azért, mert szép kidolgozott felsőteste van, határozott, férfias fellépésű stb, és hogy csak ezért szeretik."
Teljesen jogosan érzi! De nőknél is így van! Hallottam már egy-két panaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!