Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A nők az erőforrást szeretik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nők az erőforrást szeretik nem a férfit?

Figyelt kérdés

Mindegy mit szolgáltat a férfi, legyen az pénz, pozíció, hatalom vagy szépség, nem a férfit szeretik (magát az embert), hanem az erőt ami belőle árad és amiből részesülhetnek. Az erőforrások ahhoz kellenek hogy életben tudjunk maradni vagy jobb legyen az életminőségünk. De általában az erőforrásokat kapni szoktuk nem adni. Az adás a szeretet minősége. De mi a helyzet olyankor, amikor az erőforrás elapad, megbetegszik, elgyengül, ellehetetlenül a partner? Már nem áramlik az erő! Olyankor szokott következni a jó öreg magyar szlogen hogy "KUKA"! Hol van ilyenkor a szeretet? Hol van az ember? A másik megbecsülése? Tényleg a férfit szerettük vagy csak az erőforrásait? Az erőforrásai nélkül is tudjuk őt szeretni? Egyáltalán szerettük őt valaha is? Egyáltalán tudunk szeretni?

(Tisztelet a kivételnek!)

2024. febr. 26. 22:23
 51/97 anonim ***** válasza:
Tehát akkor végül is minden párkapcsolat érdekkapcsolat, nem valódi szereteten alapul, hanem azon ösztönszerű késztetések hatására "szeretünk" bele valakibe vagy lesz számunkra vonzó valaki, hogy mennyire alkalmas a másik az érdekeinknek ( gyerekvállalásra alkalmasság, genetika-szépség) megfelelni.
2024. febr. 27. 01:32
 52/97 A kérdező kommentje:

"Abban hiszek, hogy az adott pillanatban, az adott személyt képesek vagyunk nagyon, akár őszintén szeretni. De, egy másik "pillanatban", gondolok itt arra, hogy akár évekkel később, már nem feltétlen. Mert se én, se ő, nem vagyunk már ugyanazok. Ha pedig eltávolodtunk, ha nem sikerült együtt, egy irányba változni, akkor vége."

Akkor nem szeretted tisztán, őszintén, ezért lett vége.

Ha már indokok kellenek, az már rég nem tiszta kapcsolat.

"nem hiszek az igaz szeretetben."

Látod ezt elhiszem. Pontosan ezért történik.

"Hanem az idő, a figyelem, a szeretet, a türelem, amik igazi értékek egy kapcsolatban, csak, hamar kifújnak általában."

Ha kifújnak, akkor soha nem is szerették egymást igazán.

2024. febr. 27. 01:38
 53/97 anonim ***** válasza:

49

"Abban hiszek, hogy az adott pillanatban, az adott személyt képesek vagyunk nagyon, akár őszintén szeretni"

Ha megfelel az érdekeinknek? De ha ügye nem, akkor nem szeretnénk. Tehát hogy lehet itt őszinte szeretetről beszélni?

Egy adott pillanatban valaki megfelel az érdekeinknek, akkor nyitottak leszünk arra, hogy szeretet kapcsolatot alakítsunk ki vele. Élvezzük amíg teljesíti az érdekeinknek megfelelő dolgokat, majd amikor már nem teljesíti azokaz, akkor meg eldobjuk.

Ez az őszinte szeretet?

2024. febr. 27. 01:39
 54/97 anonim ***** válasza:

51, kb., de, ettől a szerelem, szeretet (ami egy agyi kémiai folyamat) még valós. Csak, nem örökérvényű.

Az adott pillanatban valóban feláldozná magát egy szerelmes a társáért, de, ez nem jelenti azt, hogy ezt, 10 év múlva is megtenné. De nem értem ebben mi olyan szörnyű.

A szeretet, a kötődés jellemzően változik, leépül. Ritkák azok a barátok, vagy szerelmek, amik kibírnak évtizedeket, hát még, amik egy egész életet.

Ha valami már nem jó, azt el kell tudni engedni. Ha már nem jó, más érzelmi mintázat kezd kötődni az illetőhöz az agyban, mivel rendre más (negatív) érzelmet vált ki és az érzelmi szál, kötelék elszakad.

Pavlov, meg a kutyája. Ha valaki rendre bánt, félni kezdesz tőle. Ha jellemzően jó vele, kötődni fogsz, szeretet alakul ki. Inger-válasz.

Ha szeretsz valakit, igyekszel te is jó lenni neki. Hogy a kapcsolat fenn maradjon. Mert ez az érdeked.

De, ez mindkét félnek jó. Ez a legjobb opció. És, ha ez sokáig fönn marad, akkor lesz egy szuper párkapcsolat, házasság, család a végén.

A linkelt cikkben is írják, hogy akik régóta házasok, nagyobb valószínűséggel tartanak ki. Mert, több időbe telik átírni a meglévő, régóta futó érzelmi mintázatot, mint egy frissebb, éppen kialakult érzelmi köteléket, viszonyulást.

2024. febr. 27. 01:43
 55/97 A kérdező kommentje:

"Vajon erről tudnak a kukába dobott, inkubátorba hagyott, vagy otthon meggyilkolt csecsemők is? A prostituáltak csemetéi? Azok, akiket kéregetésre használnak? Vagy akiket gyermek prostitúcióra adnak, vesznek? Ők mind tudnak erről?"

Saját frusztrációidat vetíted ki. Szó sem volt itt elhagyott gyerekekről, átmentél negatívba.

"Ami a fellengzős dumát illeti arról, micsoda magaslatokban vagy, már tudom ki vagy és nem várok egyenes válszt."

Tudod ki vagyok? Gyere és mondd meg, várlak privátba!

2024. febr. 27. 01:43
 56/97 anonim ***** válasza:

53, őszinte, mert abban a pillanatban 100%ig igaz. Mert abban a pillanatban az illető csak ezt érzi. Hamis akkor lehetne, ha tudatos választ ad, ha tudatosan viselkedik úgy, mint aki szeret, valami egyéb célért.

De, mikor csak arra vágysz, hogy a másik is szeressen, hogy a másik is úgy szeressen, ahogy te őt, az őszinte. Amikor csak ő van a fejedben és tényleg hiszel benne, hogy működni fog, hogy amíg a világ, meg két nap, ti együtt lesztek. Ez őszinte. De, tenni kell érte, hogy meg is maradjon. Időről időre történik olyan, mikor kicsit tudatosabban kell ott lenned, tudatosan kell tenni, hogy az érzelmi kapocs megmaradjon, figyelni a másik igényeire, több, minőségi időt tölteni, jobban odatenni magad. Aztán kilábal belőle a kapcsolat és újra őszintén hiszel benne.

De, ehhez mindkét fél kell.

2024. febr. 27. 01:49
 57/97 A kérdező kommentje:

"Egy adott pillanatban valaki megfelel az érdekeinknek, akkor nyitottak leszünk arra, hogy szeretet kapcsolatot alakítsunk ki vele. Élvezzük amíg teljesíti az érdekeinknek megfelelő dolgokat, majd amikor már nem teljesíti azokaz, akkor meg eldobjuk."

Pont arról van szó, ha nem felel meg az érdekeidnek akkor is erősebb lehet a szeretet, már ha működik, egy-két embernél biztos. Nem csak párkapcsolatra értem hanem családi kapcsolatokra is.

2024. febr. 27. 01:52
 58/97 anonim ***** válasza:

"Nézz meg egy kisbabát. Ő neki tényleg semmije sincs, mégis milyen sokan szeretik."

Ezt te írtad. Én csak rávilágítottam, hogy van néhány száz millió gyerek, akire ez nem igaz a világban. De, persze, ettől még jól hangzik.

Nem vagyok frusztrált. Szeretem az életem. Csak az ilyen Szabó Péter féle negédes féligazságokat szeretem tisztázni.

Sok kisbabát várnak és szerető közegbe születik. És közel ugyanennyi megszívja.

2024. febr. 27. 01:52
 59/97 anonim ***** válasza:

54

"Ha valami már nem jó, azt el kell tudni engedni."

Lefordítom: ha már nem felel meg az érdekeimnek, akkor ki kell dobni az illetőt.

Önzök vagyunk. A fogyasztó társadalom elhitette velünk, hogy embereket is eldobáljunk, mint a tárgyakat.

2024. febr. 27. 01:53
 60/97 A kérdező kommentje:

"De, mikor csak arra vágysz, hogy a másik is szeressen, hogy a másik is úgy szeressen, ahogy te őt, az őszinte. Amikor csak ő van a fejedben és tényleg hiszel benne, hogy működni fog, hogy amíg a világ, meg két nap, ti együtt lesztek. Ez őszinte. De, tenni kell érte, hogy meg is maradjon. Időről időre történik olyan, mikor kicsit tudatosabban kell ott lenned, tudatosan kell tenni, hogy az érzelmi kapocs megmaradjon, figyelni a másik igényeire, több, minőségi időt tölteni, jobban odatenni magad. Aztán kilábal belőle a kapcsolat és újra őszintén hiszel benne. De, ehhez mindkét fél kell."

És megmaradt? Gondolom ez a saját tapasztalatod és most is működik ez a kapcsolat, csak mert nagyon meggyőzően írod.

2024. febr. 27. 01:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!