Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valóban úgy megy, hogy bevitethet a saját párom a pszichiátriára?
Úgy, hogy azt hazudja, hogy öngyilkossággal fenyegetőztem, és tanút is mutat rá (egy haverja kamuzik a kedvéért).
Nehezíti a dolgokat, hogy 2 diagnosztizált mentális beteg családtagom van, neki pedig van egy pszichiáter főorvos ismerőse.
Valóban így megy ez, hogy bevitethet mentővel, ha ő úgy akarja?
Teljesen mindegy, hogy a 40-es hozzászóló történetében ki mond igazat és hogy volt, mivel nem tartozik ide. Itt szó sincs ilyenről.
Ja, és nem lehet 2 testvérem is bipoláris, mivel csak 1 testvérem van. Nagyjából így terjednek a pletykák. Azt írtam, hogy a családban 2 mentális beteg is van. Sem azt nem írtam, hogy mindkettő a testvérem, sem azt, hogy mindkettő bipoláris. Egyik kommentemben írtam, hogy a testvérem bipoláris (egyesszámban), a másikról egy szót sem szóltam.
Aki szerint meg jól tenné, hogy bevitet erővel... Miért is? Jogilag csak az tartható ott erőszakkal, aki ön- és/vagy közveszélyes, és ha ilyen embert bevisznek, ki kell 3 napon belül vizsgálni az esetét és bíróság dönt arról, hogy akarata ellenére ott lehet-e tartani továbbra is. A mi esetünkben pedig már az is hazugság amivel be akar vitetni, ugyanis én nem fenyegetőztem öngyilkossággal, eszemben sincs megölni magam! És természetesen senki mást sem bántottam.
ENgedd el ezt a témát és ne görcsölj rajta.
Exed már el is érte a célját, hogy kattogsz rajta.
A jövőre való tanácsként írom: Az, hogy "közigazgatásban dolgozol", SEMMIRE nem használható fel érvként, ettől nem lesz igazabb, amit mondasz. Mint ahogy ezt is rosszul tudod, amiről írsz.
Tessék, itt az erre vonatkozó törvény:
"199. § (1) * Ha a pszichiátriai beteg közvetlen veszélyeztető magatartást tanúsít, és ez csak azonnali pszichiátriai intézeti gyógykezelésbe vétellel hárítható el, az észlelő orvos közvetlenül intézkedik a beteg megfelelő pszichiátriai intézetbe szállításáról. A beteg beszállításánál szükség esetén a rendőrség közreműködik.
(2) A beteg felvételét követően a pszichiátriai intézet vezetője 24 órán belül a bíróság értesítésével kezdeményezi a beszállítás indokoltságának megállapítását és a kötelező pszichiátriai intézeti gyógykezelés elrendelését.
(3) * A bíróság az értesítés kézhezvételétől számított 72 órán belül határozatot hoz. A bíróság határozatának meghozataláig a beteg ideiglenesen az intézetben tartható. A bíróság a határozatot, annak meghozatalától számított legkésőbb öt napon belül írásba foglalja és az írásba foglalást követő kettő napon belül elrendeli annak kézbesítését."
Arra ugyanez a törvény vonatkozik, amikor valakit a mentő visz be a pszichiátriára, és akkor is, ha előzőleg nem diagnosztizálták smmivel.. Az öngyilkos szándék, fenyegetés és az öngyilkossági kísérlet is "veszélyeztető magatartásnak" számít.
Ahhoz, hogy értesítsék a bíróságot, egyáltalán nem kell az, hogy a személy büntetőeljárás alatt álljon, ilyenről szó sincs. Minden esetben értesíteni KELL, ha valakit akarata ellenére bevittek. Még akkor is, ha 10 ember szeme láttára őrjöngött, visongott késsel a kezében, és egyértelműen full őrült.
Jó, felfogtam, hogy nem fog tudni csinálni semmit.
De nem is rajta rágódtam, csak szóltam, hogy az előttem szóló hülyeséget beszélt, ennyi.
Csak a gyakorlatról fogalmad sincsen kedves kérdező. Ha te egyszer oda bekerülsz, senki nem fogja nézni azt mit mondasz, hisz elmebeteg vagy.
Ami látszik is. Nanem azért, csak csupán annyiból hogy normális ember az ilyen helyzetet kiröhögi. Te meg már tisztába tetted magad a -vélt- igazaddal. Biztos beteg vagy teis. Úgyhogy a véleményem mellett kiállok, zártosztály.
Hazudsz. Nem így van.
A testvérem bevitték és egy barátnőmet is. Mindkettőnek volt bírósági szemle, ahol döntöttek a továbbiakról. Pedig egyikük ellen sem folyt büntetőeljárás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!