Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichiátriàról is haza lehet...

Pszichiátriàról is haza lehet menni saját felelősségre?

Figyelt kérdés

Utána olvastam, és létezik olyan még mindig Magyarországon, hogy valaki saját felelősségre hazamegy a kórházból.

Rokonom van bent a pszichàtriàn, de nem bolond. Depresszióval vitték be. Napi egy kedélyjavítót kap, este meg egy szem nyugtatót. Azt mondta, hogy nem bírja a sok szó szerint bolond ember között. Az egyik Jézusnak képzeli magát, a másik valami versfélét szaval állandóan, a harmadik magában ordítozik, stb. Ő nem ilyen eset, abszolút. Az orvosa nem is törődik velük, 3 nap alatt bent volt az osztályon egyszer egy pár percet, akkor találkoztak, és ennyi. Tehát értelme sincs, hogy bent maradjon.

Az orvos egyébként is azt mondta, hogy ezt lehet kezelni kint is, csak hordani kell őt rendszeresen pszichiàterhez(ami nem okoz gondot, akkor hordani fogom).

Létezik olyan, hogy valaki pszichiátriàról megy haza saját felelősségre?

2022. márc. 27. 10:20
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem zárt osztály, igen. Én is mentem már úgy haza, alá kellett írni egy papírt.
2022. márc. 27. 10:34
 2/23 A kérdező kommentje:

Zárt osztály, de ezzel kapcsolatban is össze-vissza olvastam sok mindent. Valahol azt írják haza lehet menni, valahol azt, hogy nem. Eddig amit olvastam az az, hogy úgy lehet kérni, hogy a kezelőorvossal kell ezt közölnie a betegnek, és ha az osztályvezető főorvos engedélyt ad, akkor mehet haza saját felelősségre.

Elvégre ő nem kényszergyógykezelés alatt áll (mert ugye azt csak, és kizárólag bíróság rendelhet el, de ilyenről ebben az esetben szó nincs).

2022. márc. 27. 11:18
 3/23 A kérdező kommentje:
Legalábbis én ezt olvastam, nem tudom igaz-e. De nyilván, ha itt nem kapok választ, akkor felkerestem a betegjogi képviselőt, és felteszem neki is a kérdéseim. Csak hétvége van, meg a betegjogit nem is lehet mindennap elérni, ahogy néztem.
2022. márc. 27. 11:19
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy 1-es írja. (Pszichiátrián ki is van rakva erről tájékoztató + ott a betegjogi képviselő elérhetősége is, stb. De szerintem elég annyit mondani, hogy "haza akarok menni" és mehet is isten hírével.)
2022. márc. 27. 11:25
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, pont nem olvastam a 2-est és 3-as, mielőtt elküldtem a válaszom.

Zárt osztályon sima depivel nem fognak bent tartani. Ahhoz, hogy ott legyen valaki, elég nyomós indok kell, hidd el.

4-es voltam

2022. márc. 27. 11:26
 6/23 A kérdező kommentje:
Öngyilkossági kísérlete volt. Megállapította az orvos, hogy depresszió, meg közölte velem, hogy hát ezt lehetne kezelni kintről is, csak el kell járni vele pszichàterhez. Meg fentebb írtam miket kap. Ennyi.
2022. márc. 27. 11:43
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Akkor persze, vidd haza.
2022. márc. 27. 11:47
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha már nem indokolt a zárt osztály, elmehet.
2022. márc. 27. 12:00
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Miért kell hordani? Nem tud utazni, járni?
2022. márc. 27. 12:04
 10/23 anonim ***** válasza:
51%
Bíróság ott 72 órán belül dönt. Addig meghallgatják.
2022. márc. 27. 12:06
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!