Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Exemnek elkerülő kötődési...

Exemnek elkerülő kötődési stílusa van?

Figyelt kérdés

Nem rég megszüntettem a kapcsolatot kettőnk között teljesen, ő persze felszínesen folytatni akarta volna még, de részemről ennyi volt. Ahogy ez megtörtént - mint égi jelként - megjelent rengeteg videó erről a kötődési stílussal kapcsolatban. Megpróbálom megfogalmazni a hasonlóságokat. Az exbarátnőm minden kapcsolata felszínes, érzelmekről sohasem lehetett beszélgetni vele, akár a szex terén is. Ahogy összejöttünk ő már visszakozott, nem érintett meg annyit, túl sok voltam neki sokszor - állítása szerint. Viszont a kapcsolat előtt ez teljesen normális volt. Bókokat nem tudja fogadni, számára nem jelentenek semmit - ahogy ez is, a kapcsolat előtt normális volt. Intimitás mind érzelmileg mind fizikailag nagyon rossz volt, szinte semmit nem csinált. Minden problémát nyugodtan próbáltam, célratörően megbeszélni, de semmire nem jutottunk, kb. mindig az volt, hogy "okés" "rendben", de igazából semmit nem csinált, semmit nem mondott. Ez is egy alapja az elkerülő kötődési stílusnak. Észre vettem, hogy miatta szorongó kötődési stílus alakult ki bennem, lesem online platformokon sokszor - erről már kezdek leszokni. Éheztem a szeretetre alatta, amit sosem kaptam meg. Amikor megismertem, egyáltalán nem ilyen voltam, a kötődési stílusom teljesen rendben volt. Mondtam, hogy beszélgethetünk komolyabb témákról is, fel is hoztam sokat, de szerinte ez azért van, mert már mindent megbeszéltünk. Mindennap kb. abból állt, hogy elmeséltük kivel mi történt, erre fel igyekeztem hozni más témákat, de egyáltalán nem érdekelte, ahogy az sem, hogy ezt felhoztam. Illetve, szerinte ez a normális, hogy egy idő után nincs miről beszélgetni. 10+ éve vannak más kapcsolataim, a mai napig találunk új témákat, nem értettem, hogy miről beszélt. Voltak dolgok, amikben minimálisan megnyílt, de ez sem róla szólt, hanem, hogy ki mit tett vele, nem az ő érzelmeit tudtam meg, hanem csak a történetet igazából. Minden kapcsolata egyébként fél évig tartott. Ahogy a szüleimnek be akartam mutatni, kb. onnantól leépült az egész. A vicces, hogy ő akarta legjobban az egész kapcsolatot.

Sok videót megnéztem, olvastam ezzel kapcsolatban és számomra ez jön le. Még fontos személynek tartom az életemben, és gondolkodtam elküldeni egy videót, hogy már legalább a következő embereket ne bántsa akaratlanul - mert tudom, hogy nem tenné direkt, de mégis megteszi. Viszont, ajánlották, hogy ne keressük őket, amíg ők nem keresnek. Szerintetek mi a helyes megoldás, valamint "diagnózis?"

ma 16:22
 1/1 anonim ***** válasza:

Valamilyen kötődési zavar valóban jelen van, de a pontos diagnózist pszichológusnak kell megállapítania.

Vannak emberek, akik kerülik az intimitást. Többnyire gyerekkori pszichés traumák vannak a hátterében.

Mivel az illetőnek is gondot okoz ez, szeretne kapcsolódni, de nem tud, nagyon ajánlott lenne neki egy pszichoterápia.

ma 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!