Elutasító elkerülő kötődés? Mit lehet ezzel kezdeni? Könyvek, írások, amik segítenének megérteni magamat?
Életem első párkapcsolatában vagyok és nem érzem azt a nagy bumm szerelmet. Sőt, néha kifejezetten érdektelennek érzem magam felé, pedig jó ember, méltó egy szerető kapcsolatra. Annyira szeretném szeretni, megnyílok neki lelkileg (bár ez alapból sem esik nehezemre), jól érzem vele magam, de nem tudok igazán kötődni. Nem érzem magam szerelmesnek és nem érzem hogy igazán szeretném, vagy hogy egyáltalán jobban, mint egy barátomat. Annyira se érzem magam hozzá közel, mint a legjobb barátaimhoz. Nem érzem iránta a rajongást. Pedig szeretném, tényleg. Van valamennyi igényem az intimitásra és a szeretetre, bár eddig egyébként jól meg voltam nélküle (mármint, amíg nem találkoztam vele). És ő tényleg odaadó, de én folyamatosan bizonytalanságban vagyok (kell e ez nekem? Nem volt jobb egyedül? Minden egyszerűbbnek tűnt akkor stb) Ez összességében egy elég nagy szorongást okoz nekem, látszólag neki olyan könnyen megy, ő gyorsan kötődött hozzám, belém szeretett, annak ellenére, hogy neki már volt egy nagy csalódása. Nekem mégsosem. Én még sosem voltam szerelmes. 22 vagyok. A barátaim azt mondják, próbáljak ne kiborulni, lehet nekem több idő kell a mélyebb érzésekhez. 3 hónapja vagyok vele együtt, lehet igazuk van. De ha nem? Ha csak vesztegetem mindkettőnk idejét? Nem akarom megbántani őt sem. Azért fontos nekem annyira, hogy törődjek vele, ezt ki is váltja belőlem. Ha mégtöbb időt és energiát fektetek bele, ő méginkább belémszeret, de bennem vajon el fog indulni valaha ilyesmi?
Kicsit utánaolvastam a kötődési típúsoknak (de nem mélyedtem el túlságosan benne) és rájöttem hogy az elutasító elkerülő típus rám jellemző. Pszichológusra nincs pénzem, úgy tudom kb 10 ezer körül vannak óránként. Az most nem megy. Hasznos könyveket keresek. Kérlek ne írjatok bántó dolgokat, nagyon tanácstalan vagyok és nem tudom mit tegyek. Köszönöm.
Nem tudod helyén kezelni a kapcsoltaidat.Nem tudsz szeretni,illetve nem jól szeretsz.
Ha három hónap után így van, ettől már ne várj többet,semmilyen téren.Se tőle,de főleg se magadtól !
Nem ő az embered, nyilvánvaló,de a magány miatti félelmük miatt millió és millió ember van benne hasonló kapcsolatokban,sajnos ezzel a saját és a társa idejét és türelmét is feleslegesen rabolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!