Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichiátriàról is haza lehet...

Pszichiátriàról is haza lehet menni saját felelősségre?

Figyelt kérdés

Utána olvastam, és létezik olyan még mindig Magyarországon, hogy valaki saját felelősségre hazamegy a kórházból.

Rokonom van bent a pszichàtriàn, de nem bolond. Depresszióval vitték be. Napi egy kedélyjavítót kap, este meg egy szem nyugtatót. Azt mondta, hogy nem bírja a sok szó szerint bolond ember között. Az egyik Jézusnak képzeli magát, a másik valami versfélét szaval állandóan, a harmadik magában ordítozik, stb. Ő nem ilyen eset, abszolút. Az orvosa nem is törődik velük, 3 nap alatt bent volt az osztályon egyszer egy pár percet, akkor találkoztak, és ennyi. Tehát értelme sincs, hogy bent maradjon.

Az orvos egyébként is azt mondta, hogy ezt lehet kezelni kint is, csak hordani kell őt rendszeresen pszichiàterhez(ami nem okoz gondot, akkor hordani fogom).

Létezik olyan, hogy valaki pszichiátriàról megy haza saját felelősségre?

2022. márc. 27. 10:20
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

De tud utazni/jàrni hála az égnek, "csak" gerincre műtötték tavaly, és inkább így én vinném el saját autóval ahová csak szükséges. De természetesen elmegy a közeli boltokba, megcsinál itthon sok mindent, de besegítek neki amiben csak tudok.

10-es, ez mit jelent? Miután közli, hogy szeretne hazajönni utána 72 órán belül döntenek róla, vagy ezt, hogy képzeljem el? Lehet hülye kérdés. Elnézést!

2022. márc. 27. 12:14
 12/23 anonim ***** válasza:
78%

Nem hülye a kérdés.

Én úgy tudom, hogy a zárt osztályon a bekerülésed utáni 72 órán belül bírói szemlét kell tartani (ez egy 3 fős bizottság). Ők kikérdeznek. Ha megfelelsz, mehetsz át a nyíltra. Ha nem felelsz meg, maradsz a zárton és 72 órán belül ismét bírói szemle van. stb. stb. stb.

Legalábbis nekem így mondták el, ennyit fogtam fel belőle. Én rögtön az első bírói szemlén megfeleltem és átmehettem a nyíltra, pedig akkor még nagyon nagyon rosszul voltam (nem tudtam magamról, továbbra is voltak téveszméim, stb.)

Szóval ezért érdekes nekem, hogy ő még mindig a zárton dekkol...

2022. márc. 27. 12:21
 13/23 A kérdező kommentje:
Neki nem volt ilyen. Egy igazságügyi valaki jött, vele beszélgettek, de elvileg csak olyan kérdéseket tett fel, hogy mi a neve, hol lakik, stb. Már négy napja bent van, de nem volt kint újra ez a valaki. Elvileg azzal egyszer lehet beszélni, és mindig csak az újakhoz jön. Legalábbis ezt mondták nekem az osztályon.
2022. márc. 27. 12:39
 14/23 anonim ***** válasza:
Az első 3 napon jön és dönt. A döntést kellene megtudni. Később is van, úgy tudom, hogy 30 nap múlva.
2022. márc. 27. 13:05
 15/23 A kérdező kommentje:
Annyit sikerült ma kideríteni(bent voltam a kórházban), hogy valami határozatot fogunk kapni arról, hogy mit döntött az igazságügyi akárki. De, hogy mikor az jó kérdés...
2022. márc. 27. 19:26
 16/23 anonim ***** válasza:

Nem 72 óránként van utána. 30 nap. Kezelőorvos viszont kiengedheti előbb is.

Szóban is közölni kell a döntést. Kérdezzen rá az orvosnál.

2022. márc. 27. 19:31
 17/23 A kérdező kommentje:
Az orvos nem jár be hozzájuk, a nővérek meg nem hajlandóak semmilyen felvilágosítást adni. Öt napja van bent, és egyszer találkozott a kezelőorvosàval. Bement egy pár percre, megmondta, hogy milyen gyógyszereket kap, megkérdezte, hogy hogy van, és ennyi történt. Mikor kérdezte, hogy hány napot kell bent lennie nem válaszolt az orvos.
2022. márc. 27. 20:29
 18/23 anonim ***** válasza:
Vizit nincs?
2022. márc. 27. 20:40
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Vizitnek naponta kellene lenni. Ha 5 nap után is ott van, az arra utal, hogy szükségesnek ítélték az ottlétét.
2022. márc. 27. 20:41
 20/23 anonim ***** válasza:
0%
Én szívesen eltöltenék 1 hetet ilyen helyen. Biztos érdekes lehet ezeknek az embernek a viselkedése.
2022. márc. 27. 20:50
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!