Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van itt olyan sorstársam, aki...

Van itt olyan sorstársam, aki középkorú és az elmúlt évek (sőt, évtizedek) alatt annyira elhatalmasodott rajta a pszichés (pszichiátriai) betegsége, hogy már nincsen semmi reménye?

Figyelt kérdés
Jártam terápiába, rengeteg pszichiáterhez, nagyon sok gyógyszert szedtem, jó párszor voltam pszichiátrián (kétszer hosszú hónapokig) és csak egyre romlok és romlok. Mondanom sem kell, minden egyes nap önsajnálat és dühroham keverékével kelek fel, hogy miért kell még mindig élnem.

febr. 1. 09:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Itt még ugyan nem tartok, de néha picit félek, tartok attól, hogy nem jó az irány.

52 éves, tehát középkorú F vagyok, aki a korom ellenére inkább afféle kicsit bohókás csávó vagyok, az egész imázsom, habitusom sosem volt ilyen "papás" vagy boomeres, inkább laza, életvidám, életigenlő. Aztán egy éve megy ellenem egy pereskedés, az egzisztenciám is hanyatlott és azt veszem észre magamon, hogy lassan semminek nem tudok örülni, nincs meg az a flash, az a nap elején korábban mindig érzett hihetetlen tettvágy és élniakarás és öröm, hogy itt egy új nap, megannyi lehetőség az élményekre, élvezetekre, kreativitásra, valami jót és fontosat tenni, stb. Minden idegesít, minden zavar, nyűgös és mogorva vagyok, a nagyvonalú lazaságot kezdni felváltani egy kritikus attitűd, ha rossz az idő, akkor azért nem szívesen mozdulok ki, ha jó az idő, akkor meg nincs ötletem, mivel használjam ki. Sok haver, barát van, párkapcsoalt is van, nem vagyok magányos, de mégsem érzem magam felhőtlenül a bőrömben. Én is sokszor önsajnálok, olyan panaszkodhatnékom van és méltatlankodom sokat. Mindezt azért írtam le, mert a párom, korombéli nő ugyanígy van. Neki egyik rokona psziciáter és ő mondta, hogy sajnos sok negatív történés, rossz tapasztalat fizikálisan is elindít egy olyan hormonális változást, amiből depresszió lesz. A párom sincs még nagyon mélyen, de egyikünk sem akarja, hogy bármelyikünk lesüllyedjen. A pszichiáter sógornője a páromnak azt mondta, hogy ismervén a hatását, óvva inti az antidepresszáns gyógyszerektől és az összes ilyen kemikáliától, mert bár hivatalból nekik fel kell mindenféle ilyet írniuk, de ő személy szerint csak akkor tesz ilyet, ha már annyira kritikus a helyzet, hogy nincs más megoldás. Nekem picit bullshitnek tűnik, hogy azt mondta, hogy minden vidám dologba kapaszkodjon bele, kényesen ügyeljen, hogy csak pozitív és csak jó dolgok érjék és ez ki fogja tudni hozni. Nekem is az a nyűgöm, hogy néha úgy érzem, hogy az elmúlt év történései valamit eltörtek bennem is, valamit, amit nem tudok visszahozni.

Rólad mit tudni Kérdező? Mennyi idős vagy és mióta tart ez, mióta súlyos?

febr. 1. 09:29
 2/12 A kérdező kommentje:

1

Köszönöm, hogy leírtad. 50 körüli vagyok én is. Én azért úgy érzem, hogy egészen más cipőben járunk, ahogy írtam a kérdésben, nekem évtizedek óta fennáll a szorongás és depresszió, ami egyre romlik. Nagyon sokat jártam terápiába, pszichiáterhez, rengeteg gyógyszert szedtem, többször voltam pszichiátrián, stb. stb. Milyen súlyos? Nagyon. Agorafóbiás vagyok (nem tudok otthonról elmenni), bipoláris (szinte csak depressziós fázissal, hipomániában és mániában viszont megőrülök), vmilyen személyiségzavarom is van. Mindezt tetézi a menopauza. Most éppen kiderült, hogy a pajzsmirigyem is leállt. (Ilyen már volt egyszer, akkor nem volt ilyen rossz a helyzet.) Izzadok, remegek, a pulzusom az egekbe szökik, a hajam hullik, a fogaim tönkrementek, nagyon sokat fogytam. Ráadásul köldöksérvem van, amit már nem is tudom, hogy meg akarok-e egyáltalán műttetni, így viszont sportolni se nagyon tudok (max. úszni, de nem tudok elmenni uszodába).

Neked azt tudom javasolni, hogy tarts ki bátran, szerintem nem olyan rossz a helyzet. Sportolsz? Jártok kirándulni? Van valami hobbitok?

Kérlek ne érezd úgy, hogy nem értékelem, hogy írtál, mert örülök neki.

febr. 1. 09:45
 3/12 anonim ***** válasza:
27%

Mindig a probléma gyökeréhez kell fordulni hogy rendbejöjj.

Lehet nem tűnik rossznak de lehet ez egy okozó: voltál valaha jövendőmondónál, ezoterikusnal esetleg halottidézőnél esetleg?

Mert ha igen akkor megvan az ok.

Ami ezt tetézheti az már csak az ha beadtál magadnak pár c@vid@ltást (direkt írtam így)

Tehat ha igen ezekre a válasz akkor írj , mert hiába próbálod orvosolni más iranyba a bajt mert ezek elég sokat nyomnak a latba, szellemi téren az első amit írtam, a masik főleg egészségügyi téren..

Milyen más nehézségeid vannak? Írj róla hatha tudok segíteni

febr. 1. 10:26
 4/12 A kérdező kommentje:

3

Van oltásom, az égvilágon semmi bajom nincs tőlük. Szép is lenne, ha lenne bajom tőlük, ti. gyerekkorunkban mindannyian kaptunk orosz oltásokat és egyelőre úgy tűnik, hogy életben maradtunk. (Az más kérdés, hogy a kanyaró oltástól kanyarós lettem, de hát túléltem, itt vagyok. Sajnos.)

febr. 1. 10:38
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
Mondtam hogy C@vid oltás az teljesen más. Nem ugyanolyan nézz utánna ha nem hiszed. Volt akkor? Úgy értelmezem igen.
febr. 1. 11:53
 6/12 anonim ***** válasza:

"Jártam terápiába, rengeteg pszichiáterhez, nagyon sok gyógyszert szedtem, jó párszor voltam pszichiátrián és csak egyre romlok és romlok."

Látom sokat segítettek.

febr. 1. 20:02
 7/12 A kérdező kommentje:

6

Köszönöm az igazán helyénvaló és segítőkész válaszodat.

febr. 1. 20:10
 8/12 anonim ***** válasza:
Miért, segítettek?
febr. 1. 20:12
 9/12 A kérdező kommentje:
Volt, hogy igen. Amúgy ha egy rákos beteg kemoterápiát és sugárkezelést kap és mégis meghal, akkor mi a helyzet?
febr. 1. 20:36
 10/12 anonim ***** válasza:
Ezt csak azért írtam mert számos ilyen esetet írtak már itt hogy voltak 50 pszichiáternél és annyit ért mint halottnak a csók! Ha ugyanúgy vergődik akkor mennyit ért?! Én nem tömöm a dilidokik zsebeit, nekem is vannak tapasztalataim. Lehet hogy segítenek, de a fele nem szükséges.
febr. 1. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!