Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan küzdjem le a vezetéstől...

Hogyan küzdjem le a vezetéstől való félelmemet karambol után?

Figyelt kérdés
Már nem most történt, azóta félek mikor autóban kell ülnöm, viszont már nagyon unom a tömegközlekedést és praktikusabb lenne számomra ha megcsinálnám a jogsit és inkább vezetnék. A balesetről annyit, hogy nemsokára lesz 5 éve hogy ez történt akkor még csak 14 éves voltam és eléggé brutális jelenet volt. Ennek ellenére maradandó sérülésem nem lett ebből, viszont azóta ha csak az anyósülésen ülök valaki mellett, és meglátok egy autót szembe vagy mellettünk elhaladni folyton elhúzom a fejemet és újra lejátszódik bennem az egész, így képtelen lennék vezetni tanulni egyáltalán. Viszont nagyon szeretném ezt leküzdeni, és nem a félelmem árnyékában leélni az életem. Ha elmennék pszichológushoz, vagy terápiára az segítene? :( 19/L

ma 13:44
 1/3 anonim ***** válasza:
76%

Lehet egyébként, hogy pont a vezetés segítene legyőzni. Amíg nem próbálod ki, nem tudhatod.

Nem voltam úgy mint te, de lehet azt mondogatnám magamnak, hogy a buszon is érhet baleset, sőt gyalogosként is.

ma 13:50
 2/3 anonim ***** válasza:
77%

#1-es, ikább ne próbálja ki a vezetést, amíg ennyire görcsöl, nem szeretném, ha pont belém rántja a kormányt, mert megint lepereg a fejében a mozi... -_-

Kérdező, menj el szakemberhez, nem normális, hogy ennyire beléd égett

ma 13:59
 3/3 anonim ***** válasza:
47%

2

A kérdező nem kipróbálná a vezetést hanem elmenne egy tanfolyamra ahol az oktató megtanítja vezetni.

Aki karambolozik, annak minél előbb volán mögé kell ülnie, hogy tudjon vezetni.

Nem értem miért rántanà bele valakibe a kormányt.

Az oktató mellett lehet feloldódna a félelem, vagy pont azért szűnne meg mert saját maga vezet, nem más.

ma 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!