Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Valóban úgy megy, hogy bevitet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valóban úgy megy, hogy bevitethet a saját párom a pszichiátriára?

Figyelt kérdés

Úgy, hogy azt hazudja, hogy öngyilkossággal fenyegetőztem, és tanút is mutat rá (egy haverja kamuzik a kedvéért).

Nehezíti a dolgokat, hogy 2 diagnosztizált mentális beteg családtagom van, neki pedig van egy pszichiáter főorvos ismerőse.

Valóban így megy ez, hogy bevitethet mentővel, ha ő úgy akarja?

2023. okt. 16. 20:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 anonim ***** válasza:
87%

Bárhogy is lesz, feltétlen készíts bizonyítékot! És minél előbb. Ez a te biztosítékod. És vagy ne tudjon róla, vagy legyen másolatod egy biztonságos helyen, amihez ő nem férhet hozzá.

Javaslom csapdázd be valahogy, hogy kikényszerítsd belőle újra ezt a vallomást, és rögzíts mindent.

Illetve tegyél előkészületeket, hogy legyen hova menned, ha hirtelen forró lesz a talaj.

2023. okt. 16. 21:37
 22/73 A kérdező kommentje:

Igazából már eljöttem tőle szó nélkül. Szóval már nem vagyunk együtt. Azért fogalmaztam úgy, hogy a párom, mert fél napja van így, és még nem szoktam hozzá az "exem" szóhoz.

Többek között ezért is zsarol.

Riasztott pár közös barátot is, hogy én eltűntem, meg stb.,előadja, hogy segítsenek gyorsan, merthogy ő aggódik nagyon, mert nem vagyok önmagam, és ugye a testvérem bipoláris, és az benne van a genetikában, és rajtam is már látta a jeleket. Nekik is azt hazudta, hogy én bántani akarom magam, és csak úgy a semmiből, ok nélkül kitaláltam, hogy elhagyom, nem is szóltam előre.

2023. okt. 16. 21:45
 23/73 anonim ***** válasza:
81%

A kötelező gyógykezelés A bíróság annak a betegnek a kötelező intézeti gyógykezelését rendeli el, aki pszichiátriai megbetegedése vagy szenvedélybetegsége következtében veszélyeztető magatartást tanúsít, de sürgősségi gyógykezelése nem indokolt. A kötelező gyógykezelés elrendelésére irányuló eljárást az annak szükségességét megállapító pszichiátriai gondozóintézet szakorvosa a bíróság értesítésével kezdeményezi, és javaslatot tesz a gyógykezelést végző pszichiátriai intézetre. A bíróság az értesítés kézhezvételétől számított 15 napon belül határoz a kötelező intézeti gyógykezelés elrendeléséről.

A bíróság a határozat meghozatala előtt meghallgatja a beteget és a meghallgatásra idézett független – a beteg gyógykezelésében részt nem vevő – igazságügyi elmeorvos-szakértőt, valamint az eljárást kezdeményező szakorvost. Ha a beteg a bíróság idézésére nem jelenik meg, a bíróság elrendelheti elővezetését. Egyéb kényszerítőeszköz azonban nem alkalmazható. Ha a bíróság elrendeli a beteg kötelező intézeti gyógykezelését és a beteg a jogerős határozat kézhezvételétől számított három napon belül nem jelenik meg a végzésben megjelölt pszichiátriai intézetben, az eljárást kezdeményező orvos intézkedik a beteg beszállítása iránt. A beteg beszállításához a rendőrség szükség esetén közreműködik. A bíróság a kötelező intézeti gyógykezelés szükségességét a 30 naponként időszakonként felülvizsgálja. A kötelező intézeti gyógykezelésre kötelezett beteget a Pszichiátriai Klinika elbocsátja, ha intézeti gyógykezelése a továbbiakban nem indokolt. A pszichiátriai betegek jogainak korlátozása A pszichiátriai betegségek sajátosságai miatt olykor szükség lehet a pszichiátriai intézetben kezelt személyek jogainak korlátozására. Ezeket az eseteket a jogszabályok rendkívül szigorúan szabályozzák. Személyes szabadságában bármely módon (fizikai, kémiai, biológiai vagy pszichikai módszerrel, illetve eljárással) csak a veszélyeztető vagy közvetlen veszélyeztető magatartású beteg korlátozható. A korlátozás csak addig tarthat, illetőleg olyan mértékű és jellegű lehet, amely a veszély elhárításához feltétlenül szükséges. A korlátozás elrendelésének oka a beteg önmaga, illetve mások életét, testi épségét, egészségét különösen veszélyeztető, környezetét súlyosan fenyegető, támadó magatartása lehet, továbbá ha a beteg engedély nélküli eltávozása másként nem akadályozható meg, valamint ha a beteg a vizsgálattal, gyógykezeléssel szemben aktív ellenállást tanúsít. A korlátozás elrendelésére és módjára vonatkozóan az egészségügyi törvény és a klinika korlátozó intézkedésekre vonatkozó szabályzatának utasításai az irányadók. A pszichiátriai beteg esetében kivételesen korlátozható a betegnek az egészségügyi dokumentáció megismeréséhez való joga, ha alapos okkal feltételezhető, hogy a beteg gyógyulását nagymértékben veszélyeztetné, vagy más személy személyiségi jogait sértené az egészségügyi dokumentáció megismerése. A korlátozás elrendelésére kizárólag orvos jogosult.

2023. okt. 16. 21:46
 24/73 anonim ***** válasza:
88%
Ha megkeresnek, mondd el az igazat, mást nem tudsz tenni. Ne foglalkozz vele. Minden csoda 3 napig tart. Megszokják, hogy nincs itt látni való és leszáll rólad mindenki.
2023. okt. 16. 21:48
 25/73 anonim ***** válasza:
91%
Ezt a jómadarat meg tiltsd le, hogy ne tudjon idegesíteni.
2023. okt. 16. 21:52
 26/73 anonim ***** válasza:
88%

Ha alaptalanul hívta ki a mentőt, akkor fizetheti ki a költségeket. Ha látják, hogy rendben vagy, nem visznek be. És mentot ok nélkül hívni nem lehet következmények nélkül.

Miért vagy egy ilyenneo?

2023. okt. 16. 21:59
 27/73 anonim ***** válasza:
17%

Azért én a helyedben elmennék egy maszek pszichiáterhez, készítenék diagnózist hogy semmi bajom.

Ha meg azt állapítja meg hogy bipoláris vagy akkor tényleg kezelésre szorulsz.

Ennek a betegségnek az a tünete hogy jól érzed magad és ninics betegségtudat. Te azt hiszed hogy szuper vagy, mindent jól csinálsz, csak a környezeted látja hogy valami nem okés. Pörögsz ezerrel, keveset alszol mégis fitt vagy, mindenbe belekezdel de semmit nem fejezel be, nem tudsz k9ncentrálni sokáig egy feladatra, erős a figyelemelterelés, stb.

Te azt hiszed hogy ez nincs így csak a kúlső környezet látja hogy DE, NAGYON IS

2023. okt. 16. 22:03
 28/73 A kérdező kommentje:

Már nem vagyok, írtam is az előbb.

És akkor mi van amúgy, ha valaki tényleg őrült, de a mentőknek játssza, hogy minden rendbn? Ezt csak úgy érdekességnek kérdezem.

2023. okt. 16. 22:03
 29/73 A kérdező kommentje:
Nem pörgök, jelenleg is hulla fáradt vagyok...
2023. okt. 16. 22:04
 30/73 anonim ***** válasza:
0%

29

Èn azért elmennék kivizsgálásra és kérnék igazolást hogy m8nden okés velem.

Innentől kinyalhatja mindenki.

10 ezer Ft ot megér hogy nyugodtan aludj.

2023. okt. 16. 22:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!