Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mitől ilyen hiper érzékeny ez a generáció?
Régen természetes volt, hogy az emberek kitartanak egymás mellett egy párkapcsolatban. Ma már jönnek ezek a nyafogások, kifogások, hogy "már nem vagyok boldog" és társai. Őszintén, mit gondolnak az ilyenek? Elmúlt a szerelem drog, ami köztudott, hogy nem tart örökké, és már egyből megyek tovább, hogy megint azt érezzem valaki mással, aztán ha elmúlik megint megyek tovább? Milyen gyáva hozzáállás ez?
Mit gondolnak az ilyenek, hogy majd talál valakit, akivel örökké tart ez a bedrogozott, egyébként abnormális állapot, amit szerelemnek hívnak? Mert ha ez a kifogás, hogy "már nem vagyok boldog", csak szólok, hogy senkivel sem lesztek mindig boldogok. Egyedül se vagytok mindig boldogok, ennyi erővel az első komolyabb lelki megpróbáltatás után mehetnétek eret vágni, hogy már nem akartok élni, mert nem vagytok boldogok. Nem mindent rózsaszín szemüvegen keresztül látsz és nem csillámpónik repkednek az égen és egyből szar minden, ki kell lépnem a kapcsolatból, menekülni kell egy másikba🤣🤣🤣
"Régen" nemigen volt párkapcsolat, házasság volt. Manapság az a baj, hogy keverik a kettőt, pedig nem kéne. Az egyikben csak nyilvános infó, hogy együtt dugtok/laktok/nyaraltok stb éppen, aztán tart ameddig tart, nem jár senkire nézve kőbe vésett kötelezettséggel. A házasság nem ilyen. A házasságban esküt teszel, ami úgy hangzik, jóban rosszban, egészségben betegségben...r.o.k.o.n.o.k lesztek baxxátok alásan. Pont úgy mint egy örökbefogadásnál. A hetekben láttam egy cikket, ahol egy jóemberkedő pár a gyerek örökbefogadása után kb egy évvel lemondott a gyerekről. Mondanom sem kell, a kommentmezőben habzott az epe és a vér. Ha valaki befogad majd elhanyagol vagy kitesz egy menhelyi állatot...epe és vér újra. Fura miért pont a házasság más.
Persze, hogy vannak hitvány és alkalmatlan emberek ugyan úgy, ahogyan az "elmúlt a szerelem" és a fizikai erőszak között is fokozatok. De mire fel az egész felhajtás, ha az Isten vagy törvény vagy mindkettő előtt, a nekünk fontos és hozzánk közelálló személyek előtt tett ünnepélyes eskünket s így saját magunkat köpjük arcon?! Isten jobbat érdemel, a szeretteink és barátaink is jobbat érdemelnek, ahogy mi magunk is. A törvények meg....addig ne is csodálkozzunk, hogy úgy változnak akár a nap meg az éjszaka, hogy pitiánerek, ellentmondásosak és igazságtalanok, míg azokat olyan emberek hozzák, kik hiszik és vallják "szavaim akár a fing szállnak tova szeszélyes érzelmeim suhogó szárnyán". Csak mesélem, a törvényhozók is felesküdnek.
De előhúzhatjuk a nyelvészkedést is kicsit a farzsebünkből. Mire lehet asszociálni a házas szóból...van egy házad(normális esetben) egy épület ami megvéd az elemektől és otthont ad a családodnak(régiesen házadnak). Mit csinálsz a házaddal, ha rossz a tető? Ha betört az ablak? Ha koszos a padló? Mi mocsok és csapás kell ahhoz, hogy lemondj egy házról ami a sajátod, véreddel es verítékeddel építettél a két kezeddel?! Nem véletlen, hogy nem albérleteseknek hívják a házasokat. Nem véletlenül nem zsoldosnak a férjet és a feleséget.
Nem vagyunk boldogok? Mégis ki a búbánaton múlik, ha nem rajtunk? Mi a pék oka van egy down szindrómásnak boldognak lenni vagy egy kis bozótnégernek aki még csirkecombot sem látott életében? Vagy akik átéltek 2 világháborút és mégsem depressziósan élték le az életüket? Bizony az első világban a boldogság ezüstkanala gyakran a látóterünkön kívülre esik és hajlamosak vagyunk azt máshol keresni, pedig gyakran csak tövig szaladt a seggünkbe.
"Joga van, csak akkor nem is kell kapcsolatba kezdeni senkivel, hiszen ezt lehet előre tudni, hogy a boldogság nem fog örökké tartani🤣"
De, az örökké tarthat, hogy úgy összeségében boldognak érzi magát valaki, akkor is, ha néha vannak problémák. AZt az ember érzi, tudja, hogy erről van szó, vagy nem tudja tovább a másikkal képzelni az életét.
Nem is értem, mit akarsz? Talán házasodjak össze olyannal, akivel már előtte sem vagyok boldog? Te magadnál vagy amúgy?
""nem is kell kapcsolatba kezdeni senkivel,"
Ó, szóval kötelező lenne leélni az első kapcsolatban az életünket?
Nem volt még barátnőd, ugye? Vasgy egyet nagy nehezen összeszedtél és lelépett, és most itt pitsogsz, hogy hogy tehet ilyent, veled kellett volna maradnia.
#40:
Basszus, igen, anarchiára gondoltam😂
Hogy a francba jön ehhez a témához a diploma?
Meg láttam, hogy valaki kérdezett a páromról is, hol írtam, hogy van?
És igen, senki nem vitatja, hogy joga van az embernek belemenni egy kapcsolatba vagy kilépni belőle, nem lett írva sehol hogy fel lesznek keresve és következményei lesznek. Csak az egy vállalás, hogy én kitartok a másik mellett és ha emberileg nem vagyok képes erre, akkor mit szeretnék egy kapcsolatban?
Boltba se megyek el, ha nincs pénzem, mert úgyis üres kézzel távozok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!