Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit nyújtanak egy párkapcsolat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit nyújtanak egy párkapcsolatban azok, akiknek a másik javai is számítanak?

Figyelt kérdés

Javai alatt értendő: Kereset, autó, lakás, stb....

(Direkt nem írtam nemeket, mert mindkét oldalról érdekel)

2023. júl. 13. 17:09
 111/134 anonim ***** válasza:
16%

Eszembe jutott egy vicc:

Összejön egy srác egy nála gazdagabb csajjal. A csaj bemutatja a szüleinek. Azt mondja az anyuka:

- Szia! Nekünk van egy házunk, ferrarink, nyaralónk az Adrián és egy luxus yachtunk. Nektek mi van?

A vicc utolsó mondatát nem írom le, mert amilyen bepróbálkozások voltak itt, nem akarok egy verbális szexuális zaklatás témájának kitenni magam, inkább a tanulság:

Ahol azt nézik, hogy kinek mije van, az üzlet, tehát kereskedelmi alapú párkapcsolat. Akármelyik nemnek van több. (Ezt muszáj volt kiírnom, mert itt már volt itt a hímsovizáson keresztül minden is)

2023. júl. 19. 10:37
 112/134 A kérdező kommentje:

Alapvető dolgokban valóban ugyanarról beszélünk, ezt én is észrevettem korábban is.

Akkor eltartás, ha semmit nem ad bele, csak élősködik. Nincs olyan hogy ugyanannyi fizetés, erre alapozni...

"Vagy az egyik járjon drága luxuskocsival, másik bkv-val ha külön mennek valahova? Menjenek külön nyaralni vagy ne menjenek sehova? Az egyik vegye meg a minőségi drága élelmiszert a másik meg nézze ahogy eszik?

Mert ha nem, akkor az bizony eltartás. És ebből feszkó lesz előbb-utóbb."

Hát ha így állnak hozzá, és nem jutnak közös nevezőre (amit LEHET!!!), és nem csiszolódnak össze, akkor igen. Felmenőink is ezt csinálták. Működött. Nem rugóztak hogy kinek mije mennyije van.

Meg van egy másik nagy előnye annak, ha nem számolnak a másik javaival: Nincs joguk tárgyként kezelni egymást.

2023. júl. 19. 10:45
 113/134 anonim ***** válasza:
3%
Beszéltem német, angol, holland ismerőseimmel, ott nem megy ez a s**rrágás. Mutattam nekik az itt írtakat is. Nem magyarul mielőtt kérdeznétek. Tudom a következő kérdés hogy google translate.
2023. júl. 19. 10:48
 114/134 anonim ***** válasza:
94%

Nem kell forintra ugyanannyit keresni, nem erről van szó. De engedhessenek meg maguknak hasonló életvitelt, hogy ne legyen feszültség abból, hogy nem tudják egymással tartani a lépést. De nem a pénzről szól ez elsősorban erről már leírtam a véleményem. Ha pl randiznék valakivel, aki 35 évesen ha akarna se tudna elköltözni otthonról, mert egy kauciónyi pénze sincs félretéve, abból sajnos levonom a következtetést, hogy nem egyezik a pénzügyi kultúránk, mert már diakmunkásként is úgy éltem, hogy olyan nem fordulhat elő, hogy nincs x összeg vésztartalékom bármi van. Ahogy egyre jobban kerestem, nőtt ez a limit is nyilván.

Ha valaki nem ilyen beállítottságú, azzal valószínűleg egymás agyára mennénk hamar. Nehezen viselné, hogyvl szekálom, hogy fejlődjön, üljön le nyelvet tanulni, sportoljon velem vagy bármi ha amúgy nincs erre igénye.

2023. júl. 19. 10:55
 115/134 A kérdező kommentje:

Itt lesz a probléma. Összecsiszolódás, közös nevezőre jutás. Létező dolgok. Működnek.

És ha mondjuk ugyanez el akarna költözni de nem tud, mert nem tudott félretenni? Vagy mondjuk otthon lakik mert olyan betegsége van a szüleinek, ami felügyeletre és ápolásra szorulnak, de nem terhel Téged vele semmilyen formában?

2023. júl. 19. 11:02
 116/134 anonim ***** válasza:
97%

Na, kezdjük érteni egymást szerintem. Egyébként pont az általad is preferált összecsiszolódás miatt nem szeretem a célzott társkeresést. Persze, lehet, hogy csak én nem találtam a tűt a szénakazalban, de sose éreztem azt a másik fél részéről, hogy össze akarna csiszolódni hosszú távú kapcsolatba, hanem jött a "kérdőívezés", viszonylag hamar az intim kérdések (jó, értem én, hogy fontos a szex is egy kapcsolatban, és nekem is jobb, ha tudom, hogy elvárás-e a mélytorok, és akkor hagyjuk egymást inkább), meg a kontrollmánia, a hogyan változzak meg (ne sportoljak például), gyakorlatilag egymás valódi megismerésére lehetőség sem volt így. Szóval egy idő után feladtam, és inkább önismeretbe, meg magam felépítésébe és fektettem az energiát, és lehet, hogy egy kutyasétáltatás közben fogok megismerni valakit, akivel működni fogunk hosszú távon.

Az anyagiakban az egál, ahogy más is írta, nem a fillérre pontos vagyont meg jövedelmet jelenti. Egyébként a szüleim úgy jöttek össze, hogy anyagilag azonos szinten voltak kezdetben, lakást is közösen vettek, aztán apámnak a karrierje feljebb ívelt, ő jött egyébként szegényebb családból, és ha jól tudom, valami középvezető pozícióig jutott el a munkahelyén, anyám meg pedagógus a közszférában, ott meg szerintem mind ismerjük a lehetőségeket, szóval nagy lett a különbség, csak azért, mert teljesen más a szakmájuk, de ettől nyilván együtt maradtak, hiszen addigra már rég megvolt a kötődés, mire nyílt az olló. De ők jóval fiatalabbak voltak, mikor összejöttek, mint én most.

2023. júl. 19. 12:30
 117/134 anonim ***** válasza:
10%

Írtad lehet tanulni és átképezni. Had írjak egy "kifogást" erre, meg ilyen "életképtelen önigazolást", ahogy te mondanád:

Tudtad e hogy sok munkahelyen olyan szinten leterhelik az alkalmazottat, hogy nincsen sem szellemi ereje, sem fizikai ereje tanulni mást? Hallottál ilyenről? Persze ott lehet hagyni a munkahelyet hogy tanuljon mást, csak akkor meg pénze nem lesz rá.

A Grönlandos iróniám túl találóra sikerült, amibe ügyesen sikerült a politikát belemagyarázni, amivel csak az a baj, hogy nincs dolgunk Grönlanddal politikailag (sem), tehát ez nem volt túl hiteles.

2023. júl. 20. 09:17
 118/134 A kérdező kommentje:

Pedig létező és működő dolog az összecsiszolódás, csak manapság nincs az embernek türelme hozzá. Vagy gátat szab neki ezotérikus csacskaságokkal, horoszkópos csacskaságokkal, vagy munka és anyagi különbséges csacskaságokkal. Egyetértek azzal, aki azt írta, hogy az a minimum, hogy ne legyen a másik hajléktalan. Én sem hozok fel nyilván az alúljáróból senkit. Munkapozíciói különbségek: Nem kell a munkáról beszélni, hanem a közös témáról, és senkinek nem lesz kellemetlen. Olyan alapvető dolgokon buknak el néha a dolgok, mint mikor valaki azzal mentette meg a betegeket, hogy azt mondta az orvosoknak, hogy kezet kell mosni.

Értem én hogy nem a fillérre pontosan ugyanannyi keresésről szól a dolog, de nem azon múlik az ember személye, hogy ki mennyit keres. Mondok egy példát:

Van valaki, akivel nagyon passzolunk, egy hullámhosszon vagyunk, jól érezzük magunkat egymással, kb. befejezzük egymás mondatait is, de egy 50-60 ezerrel kevesebbet keres mint én, és rosszabb autója van mint nekem, vagy tömegközlekedéssel jár, és van egy másik, aki ugyan tetszik is külsőre, talán még szexuálisan is vonzzuk egymást, viszont piszkosul elviselhetetlen, vagy ha nem is elviselhetetlen, de nincs közös témánk, felszines kommunikáción kívül nem találjuk meg a hangot, nem tudunk összecsiszolódni mert annyira különbözünk, de viszont ugyanannyit keres mint én, ugyanannyi javai vannak mint nekem, kb. ugyanolyan szintű pozícióban is dolgozik mint én, ugyanolyan szintű járműve van mint nekem. Mégis melyiket kéne a kettő közül válasszam? (Én tudom melyiket választanám, de szerinted/szerintetek, és az átlag értékrend szerint?)

2023. júl. 25. 20:01
 119/134 anonim ***** válasza:
23%
15-ös ne beszélj hülyeségeket! Egy nőnek nem értékei vannak hanem egy nő eleve érték. És ez válasz a kérdésre is.
2023. júl. 25. 20:12
 120/134 anonim ***** válasza:
100%

A te példáddal működhet. Mondok másik példát, amikor nem.

Van két ember, azonos jövedelműek, de az egyiknek kifolyik a kezéből a pénz, albérletben él, hónapról hónapra, a másik spórol, átgondolja, mire költ, saját lakást tud venni idővel hitellel, de jelentős családi segítség nélkül. Működne köztük szerinted hosszú távú párkapcsolat? Szerintem nem.

2023. júl. 25. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!