Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek az mennyire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek az mennyire normális, hogy van egy haverbarátnőd vagy barátnőd, akiről a facebookon kell megtudnom, hogy ma volt az esküvője?

Figyelt kérdés

Teherbe esett, szó volt róla, hogy nagy esküvőt szeretnének, de kellenek az állami támogatások, ezért lehet, megházasodnak, eltelt 2 hónap kb., és most ezt látom. Vélhetően 2 tanú, szülök lehettek ott, de nem mondom, hogy nem esett jól.

Ugyanez volt egy másik barátnőmmel is, akit mi meg is hívtunk az esküvőre, viszonoztuk volna az ajándékukat is, ő vele rendes barátnők voltunk, mégis így kellett értesülnöm róla. Az eljegyzésről pl. nem tudtam nála, nem lógok a FB-on alapból, és mikor rá 1 hónapra találkoztunk, mutogatta a gyűrűjét, észreveszem-e, majd letolt, hogy miért nem tudok róla a FB-ról. Könyörgöm, nem kéne nekem személyesen elmesélni és megosztani a jó hírt? Őt ezzel a húzásával töröltem a FB-ról és az életemből is, mert szerintem ez minden, csak nem barátság.

2023. jan. 14. 13:59
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
60%

Pontosan, 26-os, és a 27-esnek is igaza van.

Amúgy, én Covid előtt zajos irodában dolgoztam, ahol muszáj volt felvenni a telefont.

Most képzeld el, hogy benne vagy egy feladat közepében, csöng a telefon, s valami totál mással kell elkezdened foglalkozni.

Most itthon dolgozunk, emailt tudnak írni, illetve üzenetrögzítő van, s az jön emailben - értsd, akkor tudok foglalkozni az üggyel, amikor ráérek, s nem akasztanak meg másik feladatban. Sokkal jobb.

2023. jan. 14. 15:42
 32/44 anonim ***** válasza:
68%

Kello intelligencia kell ahhoz is, hogy ne sajat magadbol indulj ki. Senki nem fel a telefonalastol es szerintem a fiatalok (ertsd a 30-as korosztalyt is ide) 80%-a (csak mondtam valamit a tapasztalataim alapjan) a chatet preferalja a legtobb helyzetben. A 80% introvertalt lenne? Az azert tulzas. En imadok eloben pofazni amugy, de telefonalni meg utalok, unalmas, nem tudok ugy figyelni, mert telefonalas kozben muszaj egyszeruen elfoglalnom magamat meg massal, nekem az nem megy, hogy bamulom a plafont es beszelek a telefonba, altalaban olvasok kozben, vagy chatelek valaki massal vagy tanulni probalok vagy barmi. Szoval ha nincs lehetoseg eloben beszelni, akkor inkabb a chat.

A munka nyilvan TOK MAS, az egy teljesen mas szituacio, mashogy mukodik az agy is olyankor, a feladatra koncentralsz, persze, hogy megy a telefonalas is rendesen.

2023. jan. 14. 15:43
 33/44 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt egy barátnőm, olyan volt a kapcsolatunk, hogy együtt jártunk edzésre, moziba, étterembe, nyaralni, biciklitúrára stb. Aztán bepasizott, a pasi tök bántalmazó volt, mindig nekem panaszkodott, de azért csak igent mondott neki, mikor megkérte a kezét.

Na, aztán egyszer csak látom Facebookon, hogy megvolt az esküvő. Nekem nem szólt, nem is hívott értelemszerűen. No, most jön a lényeg, Kérdező: én ráírtam, hogy látom, megházasodott, gratulálok. Megkérdeztem, mi az oka, hogy nem szólt az esküvőről, hiszen tudtommal azért volt olyan kapcsolat köztünk, hogy egy ilyen dolgot megosszon, esetleg meg is hívjon. Megkérdeztem, hogy esetleg megbántottam valamivel, vagy mi az oka ennek. Megírta nyájasan, hogy dehogy, semmi baj, csak kevés volt a budget és ezért nem tudtak annyi embert meghívni, mint amennyit szerettek volna, de így is háromszor annyit kellett sajna költeniük.

Én ezt tudomásul vettem, és azóta nem írtam neki, és ő sem nekem. Nem töröltem le, mert ennyire nem vagyok gyerekes, de elfogadtam, hogy ez a kapcsolat ennyi volt és bár rosszul esett, továbbléptem. Neked is ezt javaslom!

2023. jan. 14. 15:46
 34/44 A kérdező kommentje:

28-as: Most látom, előtte még írtál, köszönöm a kommented, reagálnék is rá.

Igen, vélhetően kihasznált téged, sajnálom. :( Nem kapsz gyerekes vagy kommentet, mert pont azok szokták írni, akik úgy viselkednek. :)

Ezzel a haver/ismerőssel is félig ez lehetett: Sokszor kért tanácsot tőlem, főleg karrier témában, illetve mivel idősebb vagyok nála, ezért a régi kapcsolataimra is nagyon kíváncsi volt, milyen tapasztalatokkal lettem gazdagabb.

Egyetlen egy dolognál éreztem, hogy besértődhetett: mikor felhívtam, mert volt meló közben 10 percem, gondoltam addig megkérdezem, hogy van, és mondta, neki most nem annyira jó, meg hívja épp egy pasi haverja is (aki azóta felszívódott, ennyire lehetett fontos), beszéljünk este ekkor és ekkor, mikor vonaton van. Mondtam, hogy sajnos nekem meg akkor nem lesz jó, mert fogorvoshoz megyek, és utána meg zsibbadni fogok. Éreztem, hogy megsértődött, hogy nem ugrottam úgy, mint szoktam, és nem értette. Ugyanis ha hívott, mindig mindent félredobtam, és megoldottam, hogy beszéljünk, bármi is volt. Hát könyörgöm, egyszer hadd ne érjek már rá én se. Azt hiszem, ezt a szitut nem kell magyaráznom. Majd tudta, hogy rá 2 hétre műtétem lesz, de ő a beszélgetés után eltűnt. Majd előkerült fél év után, hogy amúgy pepasizott, és 2 hónap után teherbe is esett tőle. Ezért is házasodtak most össze. Mondta is, nem csodálná, ha annyira utálnám, hogy nem állnék szóba vele többet. Megmondtam neki, haragudtam rá igen meg főleg nem értettem, hova tűnt. A legjobb barátnője persze napi szinten tudott róla, de én nem is akartam ebbe a pozícióba kerülni, mert nem éreztem, hogy akkor összhang lenne.

Nálunk inkább a közös érdeklődési kör hiány volt a gond. (Mi volt kolléganők voltunk.)

Szóval summa-summárum elméletileg minden ok velünk, csak távoli lett a kapcsolatunk. Nincs sok közös téma, illetve most, hogy jön a baba, kismamákkal fog beszélgetni, nyilván ez lesz a fő téma, ami tök érthető.

Ha nem keres a másik, vagy háttérbe sorol, annak mindig oka van.

Nálunk szerintem az igazán közös érdeklődési kör hiánya, mivel pasitémában megtalálta remélem az igazit, karrier téren pedig szintén helyreálltak nála a dolgok. Igazából inkább lehettem neki ingyen pszichológus, mint barát. Férjem is ismeri jól, ő kezdettől fogva érdekembernek gondolja. Lehet, azért került elő, mert tudja, hogy jobb munkát váltottam, és kellenek a szakmabeli kapcsolatok. Ki tudja...

2023. jan. 14. 15:47
 35/44 anonim ***** válasza:
40%
Igen, utolsó, ezt is akartam írni, a telefonnal nekem is ez a bajom, hogy az sokkal kötöttebb, tartom a kezemben, s közben csak állok, s bámulom a plafont? Az üzenet sokkal szabadabb.
2023. jan. 14. 15:47
 36/44 anonim ***** válasza:
84%

35 Ne tudd meg, hanyszor zone outoltam mar telefonalas kozben, amikor percekig csak hummogtem meg ahaztam a masiknak, mert kozben tok mas dolgokkal voltam elfoglalva, aztan mikor kapcsoltam, kellett visszakerdeznem, hogy “Amugy mit mondtal, bocs nem figyeltem?”😂😂

Eloben ilyen nincsen soha, maximum ha nem nagyon erdekel epp a masik. Chatnel sem :D A teloval kevesebb bajom van, miota vettem egy bluetooth fulest es azzal beszelek, nem kell tartanom, de attol meg neha ugyanugy nem tudok ra odafigyelni annyira, mint kene, mert egyszeruen van mas dolgom mindig, amit csinalni kell, nem szoktam csak ugy hevereszni itthon. Egy uzenetre viszont boven tudok reagalni mondjuk ket dolog kozott.

2023. jan. 14. 15:56
 37/44 A kérdező kommentje:

30-as: igen, felsőbbrendűnek érzem magam. :DDDD

Egy szóval is említette itt bárki is, hogy milyen gyakorisággal tartja egyik egyik ember a másikkal a kapcsolatot? Nem hiszem. Ki beszélt itt napi találkákról meg telefonálásokról? Én biztos nem. Nálam a 2-3 hetente legalább telefon, havi 1 tali jó lenne alapon működnek a dolgok.

Ha telefon, akkor szoktam, mikor utazom, vagy épp úton vagyok, és az üresjáratot kihasználom, hogy hasznosan töltsem.

31: Igen, a home office sokkal jobb, egyetértek. Én se szeretem, ha mindig csörög, vagy zizeg a telefon, e-mail sokszor a legjobb, és van nyoma hivatalosan, de ha nincs időben reakció, és emiatt áll meg egy szerződés, na akkor hatékony tud lenni az az általatok szidott telefon.

32: egyetértünk sok mindenben, elfogadom, hogy utálsz telefonálni természetesen. Én ezt ahogy fentebb írtam, akkor intézem, mikor úton vagyok, vagy épp főzök, sminket mosok le, stb. :) Persze ha a másiknak is alkalmas.

35: bluetooth headsettel beszélek. Igaz, megvan a veszélye, mikor még mindig azt hiszik, magamban beszélek, melóban meg nézik, miért bambulok, mert a hosszú hajam takarja. :) Fogni én is utálom, teljesen kiidegel, de a csetelés is. Néha mikrofonba diktálok, az elég jó alternatív megoldás, csak néha igen érdekes dolgokat ír helyettem. :)

2023. jan. 14. 15:57
 38/44 anonim ***** válasza:
64%
36-os, ugyanez, s ugyanezért nem jöttek be az audikönyvek sem, se semmi olyan, ahol csak hallgatni kell, nekem elkalandozik a figyelmem, én arra tudok odafigyelni, ami le van írva. Hosszú videókat, filmeket se tudok nézni, én olvasni akarom az infót.
2023. jan. 14. 16:01
 39/44 A kérdező kommentje:

33: Esküvő témában végre! :)

Köszi a HSZ-t, nos, ahogy írod, kegyesen hazudott. Volt oka vélhetően, hogy ghostingolt, csak meg se próbálta ezt megbeszélni veled. Én azt gondolom, hogy a ghostingolás a gyerekes viselkedés, nem az, hogy esetleg még adsz esélyt egy kapcsolatnak, elmondod, hogy mi a baj, min lehetne változtatni.

Az a tapasztalatom, hogy (na most megint megkapom, hogy felsőbbrendűnek érzem magam...), az emberek többsége egyszerűen képtelen egy vitába beszállni úgy, hogy ne veszekedés vagy sértődés legyen belőle. Pedig a vita hasznos, többféle vélemény ütközik, és akár újabb vélemények, tapasztalatok megosztása, érzések, a másik szempontjának, szemszögének megismerése kerülhetnek elő általa. Ehelyett megy a konfliktuskerülés, és a legegyszerűbb megoldás, cseten írunk valami kamut, még pókerarc se kell hozzá, mert a másik úgyse látja. Ilyen világot élünk. Ezt addig csináljuk, míg nem velünk fordul elő, ott aztán meg megy az értetlenkedés, a lezáratlanság és értetlenség érzése. Akkor már bánt, de amikor a másikkal csinálja az ember, akkor persze nem? Nyilván nem vagyok ezzel a véleménnyel népszerű, mert 10/9 ember biztosan így reagál a nem tetsző kapcsolatai lezárására, és aztán ez alapján adja is a tanácsot: ne foglalkozz vele, lelépett, az okát biztos nem tudod, de hagyd. Ez viszont káros, olvassatok utána. (Én spec. 15 éves barátságnál próbáltam megbeszélni, mik a gondok, de ebből nárcisztikus hozzáállás lett, hazudozás, végül törlés. Örülök, hogy ezt végigvittük, mert így kibeszéltük a dolgokat és végleg lezártuk, nincsenek kérdések, tovább lehetett lépni. Egy barátság érjen már annyit, ha volt olyan szintű mélységű, hogy legalább megbeszélésig eljussunk, ha meg nem, akkor úgyis kuka. Egyik barátnőm 15 évig tartó barátainak az eltűnését a mai napig pl. nem tudta feldolgozni, mert nem tudja a miérteket, és mivel csak eltűntek, a mai napig velük álmodik. Nyilván nem hülye, vannak tippjei, de ez akkor se egészséges, amit pl. így vele tettek.

Az miért gyerekes, ha törlöd a másikat? Engem ha valaki megbántott, akár azzal, hogy több éves barátságot sutba dob, és pont szembejön FB-on az adatlapja, simán törlöm, nem vagyunk egymásra kíváncsiak, akkor nem is kell többet tudni pletyka szinten se a másikról semmit.

2023. jan. 14. 16:12
 40/44 A kérdező kommentje:

Még egy dolgot akartam írni: azért azt tisztázom újra és újra, bár már úgy érzem, kisregényt írtam ide lassan...,szóval hogy a cset ok, de egészen addig, míg nem ott tárgyaljuk meg egymással az egész életünket kb. Nekem. Neked, neki, nekik meg kinek hogy szeretik, ti dolgotok, a ti véleményetek.

Viszont ez a fő kérdésemhez már régen nem tartozik. ;) Erre esetleg nyissatok új topicot. ;)

2023. jan. 14. 16:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!