Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért érzik magukat akkora...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért érzik magukat akkora főnyereménynek a "sikeres" nők?

Figyelt kérdés

Ez egy szemét kérdés lesz.

Vannak nők szép számmal (elsősorban a városi értelmiségiek körében), akik komoly figyelmet fordítottak a karrierjükre, sőt, általában a munka áll első helyen az életükben. Ebből kifolyólag anyagilag is jól állnak, van saját házuk, autójuk. Ez eddig rendben van, sőt, dicséretes. Viszont ahhoz, hogy ilyen sikereket érjenek el, gyakran le kell mondaniuk olyan dolgokról, amik hagyományosan a nőiességgel állnak összefüggésben. Bár ezek a nők általában adnak a külsejükre, gyakran sportolnak is, ami nőies, de a felszín alatt már egészen más a helyzet.

Túl határozottak, kérkednek az eredményeikkel, dominánsak, aranyosnak véletlenül sem nevezhetők, nem gondoskodók, gyakran nyersek, otrombák, nonszensz elképzelésük van a családról, gyakran nem is akarnak gyereket. Egyesek a főzés-mosás-takarítás témával is hadilábon állnak, főleg ha néha a párjuk után kéne takarítani. Összességében a személyiségükből fakadóan erős férfias vonásokat mutatnak, ami a kisugárzásukra is ráül.

Mivel azért mégis csak nők, általában olyan társat keresnek, aki legalább olyan sikeres, de inkább sikeresebb, mint ők. Ennek további következménye, hogy gyakorlatilag "versenytársai" lesznek a leendő párjuknak, a párjuk számára ez pedig nyilvánvalóan kellemetlen dolog.

Miért van az, hogy ezek a nők magukat mégis főnyereménynek tartva értetlenkednek és azt mondják, hogy nincs egy normális férfit sem a világon, mindig komoly gondjaik vannak a hosszú távú párkapcsolatokkal és végső soron megunva az egészet, egy macska társaságában öregszenek meg?

2022. júl. 14. 21:24
 71/91 anonim ***** válasza:
100%
Most olvasom néhány oldallal korábbról a kérdező hozzállását a nők munkájához :D Szóval csak azért dolgozzon hogy legyen egy kis pénze, de ne szeresse, ne akarjon sikeres lenni. Szeretni csakis a zura kiszolgálását szeresse, gyengéden, nőiesen :D A kis pénzéből még a kis hülyeségeit is megveheti amikre vágyik. Summa summarum, úgy legyen csicska hogy közben ne kerüljön pénzbe a zurának. Hát öcskös, rendezkedj be az örök incelségre ha ezt a sok hülyeséget nem vereted ki jó pénzért a tökfejedből valami dilidokival.
2022. júl. 15. 18:37
 72/91 anonim ***** válasza:
100%

#70! Ja, értem, tehát az a tény, amit te a kis mikro környezetedben tapasztalsz. Ok.Akkor az én tényem meg az, hogy a sikeres nők, köszönik szépen, jól megvannak a párjukkal és nem bánják, hogy te nem tudnád őket szeretni, meg tisztelni 😉

2022. júl. 15. 18:44
 73/91 A kérdező kommentje:

#71 Felkészültem, valószínűleg erre a sorsra jutok. Neked pedig ott lesz a macska. Az én kis mikrokörnyezetemben aki a rabszolga/cseléd kifejezést használta, mind egyedül maradt. Sajnos ebbe több közeli családtagom is beletartozik...

#72 A tények kifejezéssel speciel az átlagkeresetes nőre céloztam.

Amúgy mondjátok már el, hogy miért triggerel benneteket ennyire a véleményem? Bántó? Talán az önérzetetekbe hatol? Talán valami fájdalmas pontra tapintottam? El tudjátok mondani ezt nekem észérvekkel?

2022. júl. 15. 18:58
 74/91 anonim ***** válasza:
100%
#73! Nem tudom, kire gondolsz, de nálam például honnan veszed, hogy triggerelne? El nem tudod képzelni, mennyire nem érdekel, hogy mit gondolsz. Tisztelem a gondolatszabadságod. Mindenki azt gondok, amit akar. Te is. Az általad feltárt "problémában" meg semmilyen oldalon nem vagyok érintett. Szóval nem értem, miért kéne zavarnia a te tévképzetednek🤷🏼‍♀️
2022. júl. 15. 19:06
 75/91 anonim ***** válasza:
100%

71 vagyok, sajnos nincs cicám, nem illik az életmódunkhoz, pedig a fiam, én és a pasim is imádjuk őket :( De most is hetek óta alig vagyunk itthon, fesztiválok, koncertek (nem Magyarország), nemsokára hetekre elmegyünk nyaralni, szegény cicust sajnálnánk lepasszolni panzióba.

76/91 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, #72 voltam.

77/91 anonim ***** válasza:
100%

" A magadról adott leírásod alapján gondolom, hogy kivétel vagy, bár igaz, te is csak a házimunkához való hozzáállásodról írtál, máshol még lehetnek gondok."

Pedig pont olyan vagyok, mint leírtad. Eszem ágában nincs ganézni a párom után (kivéve, ha van valami érthető oka, pl. beteg, vagy valami különös szitu van), mert nő vagyok, a házimunka nekem egy szükséges rossz, amit megosztunk, mert együtt élünk. Azért takarítok a párom után (is), mert ő is takarít utánam. Az égvilágon semmi köze nincs a házimunkának a nőiességhez amúgy.

Az életem pedig nem azt mutatja, hogy máshol gondok lennének, mert engem legalább elfogad és szeret valaki, és én is őt, nem jövök ide hergelni "szemét kérdésekkel"

Ja, és nem dolgozom nőies munkakörben sem. Jelenleg egyetlen egy nőnemű kollégám sincs.

Kezdtem a karrierem egy átlagosan fizetett level 1 IT call centeres állásban, ahová leginkább a nyelvtudásaim miatt kellettem, jelenleg is IT támogatással foglalkozom, helyi IT-s is vagyok és távolról is segítek a cég külföldi munkavállalóinak is, magamra szedtem rengeteg technikai tudást. Sokkal többet keresek, mint az említett átlag 300.

Az első munkahelyemet szerettem, nyugodt környezet volt, kizárólag azért indultam el másmerre, mert fejleszteni akartam, magasabbra lépni és sokkal többet keresni. Biztos nagyon undorító és férfias dolog, sokkal aranyosabb dolog lett volna, ha maradok ott ahol voltam, mert a hagyományosan nőies dolog a kockázatkerülés, a ragaszkodás (hiszen jó kis cuki munkahely volt), meg ha nem vágyakozom többre. Vagy esetleg ha csak a pénz miatt csinálom, mert sajnika nem működik már az egykeresős modell, nem lehet megélni egy fizetésből.

2022. júl. 15. 19:08
 78/91 A kérdező kommentje:

"Túl határozottak, kérkednek az eredményeikkel, dominánsak, aranyosnak véletlenül sem nevezhetők, nem gondoskodók, gyakran nyersek, otrombák, nonszensz elképzelésük van a családról, gyakran nem is akarnak gyereket."

Ez a jellemzésem lényegi része. Ha ez igaz rád, akkor tévedtem. Ha nagyrészt nem igaz, akkor nem tudom miről beszélgetünk. Bár meglepődnék, ha ennek a a jellemzésnek a nagyrészét bárki is magára venné. Tulajdonképpen nem is értem ezt a sok felháborodott női kommentet. Most akkor ilyen vagytok, vagy nem? Ha nem, akkor meg minek hergelitek magatokat, a kérdés nem rátok vonatkozik. Alapvetően férfi kommentekre számítottam, amolyan Al Bundy féle No ma'am klub. 🤣

2022. júl. 15. 19:17
 79/91 anonim ***** válasza:
100%
Én még mindig nem értem, ki hergeli magát? Szerintem rajtad kívül senki. Mindenki tök normálisan leírta, hogy miért nem ért veled egyet, és ennyi. Kicsit túlpörgöd. Lehet, inkább magadnak kéne feltenni a kérdést, vajon miért?🤔
2022. júl. 15. 19:33
 80/91 anonim ***** válasza:
100%

Mi az nálad, hogy valaki TÚL határozott? Ha valaki "túl határozott", azt én arrogánsnak, vagy akár nárcisztikusnak, erőszakosnak vélem, és nincs semmi jelentősége, hogy férfi vagy nő az illető, és mindenképp negatív.

Ha neked van olyan határozottsági szint, ami szerinted egy férfi esetében tök király, de ha nő az illető, akkor vissza kellene vennie, akkor nemcsak a kérdésed szemét, hanem te magad is.

Jó, ha határozott az ember, de azért kell, hogy legyen benne némi alázat, és jó, ha el tudja ismerni, hogy mondjuk nem elég a tudása valamiről ahhoz, hogy precízen és gyorsan tudjon dönteni.

Kérkedni az eredményekkel... Fene se tudja, hogy neked mi számít annak.

Én szeretem a munkám, szeretek beszélni róla, és büszke vagyok arra, amit elértem. Teljesen más területen van diplomám, és mégis én vagyok az ultimate "IT-s" egy nívós multinál, akihez azonnal fordulnak, bármi történik. És igen, örülök, hogy jól keresek, és ennél is szeretnék többet előbb vagy utóbb.

Lehet, hogy te kérkedésnek vennéd, holott szerintem csak van önbizalmam és szeretek a munkámról beszélni, mivel a napom elég nagy részét tölti az ember munkával, tehát fontos része az életnek.

Megint fene tudja, hogy neked mi az "aranyos".

Azt meg főleg nem, hogy mi neked a "nonszensz elképzelés a családról".

Lehet, hogy amit én normálisnak tartok, az neked nonszensz.

Én speciel sok esetben undorítónak tartom azt a felállást, amiben a szüleink/nagyszüleink generációja szocializálódott.

A lényeg a lényeg, hogy fogalmunk sincs, hogy a te mércéd szerint ki "olyan" és ki nem.

Az biztos, hogy sikeres vagyok, bőven átlag felett keresek, nemcsak a pénzért dolgozom, érdekel a szakmai fejlődés, határozott vagyok, sokat adok a külsőmre (edzés, smink, stb.), gyűlölök takarítani (de megteszem, mert nincs mese, meg kell tenni), nem vagyok "homemaker", és igen, használtam már én is a csicska meg rabszolga szavakat (pedig szerinted akik ezeket használják, mind szinglik, legalábbis a te környezetedben).

Én sértőnek tartom, ha valaki olyat akar ráerőltetni másokra, amilyen nem tud és nem akar lenni, és nem látok rá elfogadható indokot sem.

Tegyük fel, hogy valaki szerint már taszító, amennyire pl. én határozott vagyok. Sőt, tegyük fel, hogy a férfiak többségének az. Akkor mit csináljak, fogjam vissza magam? Pl. van egy szitu, amikor tudom mit szeretnék, akkor tegyek úgy, mintha bizonytalan lennék és hagyjak mást dönteni akkor is, ha nem felel meg nekem a végeredmény?

Vagy ugyanez a karrierrel... Ha már undorító mennyiségű pénzt keresek, annyit, amennyit nőnek "nem illik", veszélyezteti a nőiességet, és túl elismert a pozícióm, akkor vegyek vissza, hogy legyek nőiesebb? :D

Most nem a saját személyemre akarom terelni a témát, saját magamat csak példának szánom, hogy kicsit konkrétabban tudjunk beszélgetni.

Szerintem férfi és nő is lehet mindenféle személyiségű, és kifejezetten üdvös, hogy nem feltétlenül kell kitalált keretekbe szorítani.

2022. júl. 15. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!