Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért érzik magukat akkora főnyereménynek a "sikeres" nők?
Ez egy szemét kérdés lesz.
Vannak nők szép számmal (elsősorban a városi értelmiségiek körében), akik komoly figyelmet fordítottak a karrierjükre, sőt, általában a munka áll első helyen az életükben. Ebből kifolyólag anyagilag is jól állnak, van saját házuk, autójuk. Ez eddig rendben van, sőt, dicséretes. Viszont ahhoz, hogy ilyen sikereket érjenek el, gyakran le kell mondaniuk olyan dolgokról, amik hagyományosan a nőiességgel állnak összefüggésben. Bár ezek a nők általában adnak a külsejükre, gyakran sportolnak is, ami nőies, de a felszín alatt már egészen más a helyzet.
Túl határozottak, kérkednek az eredményeikkel, dominánsak, aranyosnak véletlenül sem nevezhetők, nem gondoskodók, gyakran nyersek, otrombák, nonszensz elképzelésük van a családról, gyakran nem is akarnak gyereket. Egyesek a főzés-mosás-takarítás témával is hadilábon állnak, főleg ha néha a párjuk után kéne takarítani. Összességében a személyiségükből fakadóan erős férfias vonásokat mutatnak, ami a kisugárzásukra is ráül.
Mivel azért mégis csak nők, általában olyan társat keresnek, aki legalább olyan sikeres, de inkább sikeresebb, mint ők. Ennek további következménye, hogy gyakorlatilag "versenytársai" lesznek a leendő párjuknak, a párjuk számára ez pedig nyilvánvalóan kellemetlen dolog.
Miért van az, hogy ezek a nők magukat mégis főnyereménynek tartva értetlenkednek és azt mondják, hogy nincs egy normális férfit sem a világon, mindig komoly gondjaik vannak a hosszú távú párkapcsolatokkal és végső soron megunva az egészet, egy macska társaságában öregszenek meg?
9 év + 2 macska nő a leírása alapján a szerencsés kivétel. Nem is értem miért van így rákattanva erre a kérdésre, akinel nem inge, ne vegye magára. Amúgy sem a házimunkára hegyeztem ki a kérdést, persze mindenki ezen van fennakadva, ezt elég csak megemlíteni és mindenki triggerelve érzi magát. Ez úgy látszik a női elnyomatás szimbóluma, vagy mi.
A többiek viszont valószínűleg tipikus példái annak, amit írtam. Sok szerencsét a társtaláláshoz!
Ezt a 1,5 milliót pedig nem értem. Az átlagkereset jócskán 300 alatt van, az két fővel számolva is csak 600 ezer. Én nem beszéltem luxus életkörülményekről, sőt, arról sem, hogy a nő ne dolgozzon. A háztartásbeli és a karrierista közt azért még van átmenet, úgy tudom. A kettő között az ideális, mert a nők otthon bekattannak. Ezt az ismerőseim terhes/gyesen lévő feleségeikkel kapcsolatos sztorijaiól tudom.
"Sok szerencsét a társtaláláshoz!"
Nyugi, nem minden férfi olyan abnormális, mint te.
Még mindig a házimunkán kattognak, hát besza-behu... :D
Ez alapján szinte biztos, hogy abba a kategóriába tartoztok, amit én messze elkerülnék. Ugyanis azok a nők, akik nekem megfelelnek, még talán örülnének is neki, hogy így gondolkozom, mert ők is hagyományosabb gondolkodásúak és eszükbe sem jut ez a rabszolga/cseléd hülyeség. Az egyik lány barátom is ilyen. Gyakran elmondja, hogy mennyire nem kedveli a mai nőket. Ő aranyos, kedves, gondoskodó, okos és sajnos sokat dolgozik, bár azért karrieristának nem mondanám, ugyanis csak a pénz miatt csinálja. Más hasonló nőket is ismerek. Közös vonásuk, hogy mind vagy házasok, vagy párkapcsolatban élnek.
A pofam leszakad bazdmeg! Tehát, ha jol értem, csináljam én a házimunka 100%at, szolgaljalak ki, dolgozzak 8 orában, es persze "pakoljak" is "utánad", mindeközben keresel, havi 300 ezer forintot, (ami megsugom, átlag alatti) az atlag inkább 5-600) miközben, én nőként keresek (nem olyan jól) netto 500at!
Te hülye vagy??? 😁😁Nekem ebben mi a biznisz???
Egyebiránt, azt irod, hogy dolgozzon a nő! Ok! De, ha tőlem elvarod, hogy kivegyem a részemet a pénzkeresésből, akkor te miért nem veszed ki a részedet a házimunkából! Abba meg már bele sem megyek, hogy, mi van, ha szétmegyunk??? Akkor majd keresek havi rongyos 300 ezer forintkt, mert nincs se munkatapasztalatom, se semmim, mert őfelségét szolgaltam??????? 🖕🖕🖕
Ezt az 5-600-at honnan szoptad? A programozó informatikusok keresnek ennyit, vagy szerencsés esetben kicsit többet. Mérnökök keresnek 350 és 600 között beosztástól függően. Én csak azért keresek ennél többet, mert szerencsém volt. A KSH szerint nem tudom mennyi az országos átlag, de 300 alatt van, az biztos, amúgy kb ennyit költök 1 hónapban, plusz 150 albérletre. Bőven meg lehet belőle élni.
Közben már legyetek kedvesek idézni, hogy hol írtam, hogy elvárás, hogy a nő csinálja a házimunka zömét? És még mindig a házimunkán kattogtok, holott, jelentőségét tekintve a házimunka a kérdéses női tulajdonságok kb. 15%-át teszik ki...
Kérdező!
Ismerek valakit (férfi) aki akár te is lehetsz, mert szóról szóra így gondolkodik ahogy te.
Soha nem jön össze egyetemet végzett nőkkel, csak olyannak akinek középfokú végzettsége van. Max. egyszer megdugja akinek ennél magasabb a végzettsége. Neki egyetemi diplomája van és nem szereti a karrierista nőket. Azt szokta mondani, hogy elég egy kapcsolatban egy karrierista (mert ő az).
Ő nem érezné magát elég férfiasnak ha a nőnek hasonló végzettsége és fizetése lenne mint neki. Állandó versenyhelyzetként élné meg. Ezeket ő maga mondta nekem. Neki mindig "egy lépcsőfokkal feljebb kell állnia", mint ahol a nő van. Szerinte így fel tud rá nézni a nő (nem szó szerint).
Konzervatív gondolkodású a női szerepekkel kapcsolatban.
Anyaság, gyermeknevelés, háztartással kapcsolatos feladatok elsősorban női munkák, ő csak besegít, ha van ideje (de nincs, mert karrierista+sport).
Ebben az egészben az a pláne, hogy mivel magam is konzervatív nevelést kaptam, nekem ez nem lett volna probléma.
De az ilyen típusú embereknek semmi sem elég. Ha azt mondtam, hogy természetesen dolgozom, vállalom munka után a házimunkát, ő mehet ahová akar munka után (ügyet intézni, edzeni, haverokhoz stb) de mindig volt valami ami neki nem volt jó. Állandó agyalás az élete. Folyamatosan fejben van jelen, az érzelmeit is "kimatekozza".
Tetszenek neki a szép nők, mert ez elvárás, az is hogy legyen a nőnek pénze, de mindezt úgy, hogy közben ne legyen karrierista. Retteg, hogy egy nő nehogy lehúzza anyagilag. De a csaj állandó "feladata" az ő lelkének és testének "ápolása" (amikor neki megfelel a programjai mellett), gondoskodás, finom nőiesség, kellem, báj feltétlen meglegyen a nőben, de mindezt úgy, hogy mellette sportos is legyen (de ne túl izmos)....
És még sorolhatnám...
És amikor felajánlottam, hogy OK, mindez meglesz, akkor mi volt a válasz?
NEM!
Mert neki akkor ki kellene mozdulni a komfortzónájából (összeköltözés).
Elvárások vannak, de mindenki igazodjon hozzá.
Ezt a NEMet én elfogadtam, nem haragszom rá.
De jobb az ilyen embernek egyedül, összejárós barátnővel, akit lehet időnként k*rogatni, aki ilyenkor meghallgatja a gondját baját, de utána hazamegy. Viszont akkor meg nem kell véleményt alkotni a karrierista nőkről.
Én nőként azt mondom, hogy már jobban jár egy nő ha folyamatosan képzi magát, legyen csak nyugodtan karrierista, ha olyan beállítottságú, akkor nem baj ha macskás néni marad. Mert jobban jár mintha átvágnák, kihasználnák, kiszolgáltatott lenne anyagilag és érzelmileg a faszinak. Egy kutya vagy macska, nem fog kihasználni és átvágni.
De egyébként én mindenkinek tiszteletben szoktam tartani a véleményét, így a tiédet és a válaszolókét is. Csak leírtam, hogy én mit tapasztaltam.
Szóval ha minden úgy lenne ahogy megálmodtad, akkor is lenne valami bajod. Mert tökéletes nő nincs, mindig lesz valami amibe bele lehet kötni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!