Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért érzik magukat akkora...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért érzik magukat akkora főnyereménynek a "sikeres" nők?

Figyelt kérdés

Ez egy szemét kérdés lesz.

Vannak nők szép számmal (elsősorban a városi értelmiségiek körében), akik komoly figyelmet fordítottak a karrierjükre, sőt, általában a munka áll első helyen az életükben. Ebből kifolyólag anyagilag is jól állnak, van saját házuk, autójuk. Ez eddig rendben van, sőt, dicséretes. Viszont ahhoz, hogy ilyen sikereket érjenek el, gyakran le kell mondaniuk olyan dolgokról, amik hagyományosan a nőiességgel állnak összefüggésben. Bár ezek a nők általában adnak a külsejükre, gyakran sportolnak is, ami nőies, de a felszín alatt már egészen más a helyzet.

Túl határozottak, kérkednek az eredményeikkel, dominánsak, aranyosnak véletlenül sem nevezhetők, nem gondoskodók, gyakran nyersek, otrombák, nonszensz elképzelésük van a családról, gyakran nem is akarnak gyereket. Egyesek a főzés-mosás-takarítás témával is hadilábon állnak, főleg ha néha a párjuk után kéne takarítani. Összességében a személyiségükből fakadóan erős férfias vonásokat mutatnak, ami a kisugárzásukra is ráül.

Mivel azért mégis csak nők, általában olyan társat keresnek, aki legalább olyan sikeres, de inkább sikeresebb, mint ők. Ennek további következménye, hogy gyakorlatilag "versenytársai" lesznek a leendő párjuknak, a párjuk számára ez pedig nyilvánvalóan kellemetlen dolog.

Miért van az, hogy ezek a nők magukat mégis főnyereménynek tartva értetlenkednek és azt mondják, hogy nincs egy normális férfit sem a világon, mindig komoly gondjaik vannak a hosszú távú párkapcsolatokkal és végső soron megunva az egészet, egy macska társaságában öregszenek meg?

2022. júl. 14. 21:24
 61/91 anonim ***** válasza:
100%

"9 év + 2 macska nő a leírása alapján a szerencsés kivétel."

Miért lennék kivétel? Vagy mi alól kivétel egyáltalán?

" Ő aranyos, kedves, gondoskodó, okos és sajnos sokat dolgozik, bár azért karrieristának nem mondanám, ugyanis csak a pénz miatt csinálja."

Az pozitívum, ha csak a pénz miatt dolgozik, és nem szereti igazán a munkáját, nem akar fejlődni? :D Az a nőcis, ha valaki csak a szörnyű mai világ nyomása miatt dolgozik, csak mert a pénz nem nő a kertben?

2022. júl. 15. 15:27
 62/91 A kérdező kommentje:

#61 A magadról adott leírásod alapján gondolom, hogy kivétel vagy, bár igaz, te is csak a házimunkához való hozzáállásodról írtál, máshol még lehetnek gondok.

Szereti a munkáját, csak nincs túlfizetve, ezért kell SOKAT dolgoznia, ami nem jó. Amúgy bónuszként hagyományos, nőies munkakörben dolgozik.

2022. júl. 15. 16:02
 63/91 A kérdező kommentje:

#60 Nem vagyok olyan, mint amilyennek az exedet leírtad, sőt. Pl. nem vagyok karrierista, épp ellenkezőleg, 18 éves korom óta lustább vagyok, mint bárki, akit ismerek. Mindig a minimum befektetésre törekszem a maximális eredményért. Eddig bejött, mert szerencsém volt és mert okos voltam.

A férfi, akit leírtál, legalább olyan gáz, mint a nők, akiket én leírtam. Kerülendő az ilyen. Nem is tudom milyen nők azok, akik összeállnak ilyennel. Vagy annyira meg tudja vezetni őket? Annyira sármos a kisugárzása, tudja mi kell a nőnek, közben meg a háttérben pedig komolyabb félemekkel/önbizalomhiánnyal küzd, mint az átlag nyomigyerek, akiket a nők leköpnek?

Van ilyen férfi ismerősöm is, de a többség normális (és lám, tipikusan házasok, családosok). És ugyanez van a nőkkel is. Aki normális, az foglalt. Vajon miért?

És ez az én nagy gondom. Későn érő típus vagyok (erős eufemizmus...), kimaradtam, lemaradtam. Nincs normális szociális életem. A szakmámban csak férfiak vannak. Ha évente megismerek 1 új nőt, aki normális és korban is hozzám illő, tetszik is, már felfelé kerekítettem. És az az 1 is foglalt. Marad nekem az internet, ahol csak ilyen selejtes emberek vannak, nők és férfiak egyaránt. Bizonyos szempontból nyilván én is közéjük tartozom, hiszen hiába vagyok oké minden más szempontból, ha nincs normális szociális életem.

2022. júl. 15. 16:18
 64/91 anonim ***** válasza:
100%

#63:

"Nem is tudom milyen nők azok, akik összeállnak ilyennel. Vagy annyira meg tudja vezetni őket? Annyira sármos a kisugárzása, tudja mi kell a nőnek?"

Értettem a célzást, köszi. Azt most nem fogom leírni, hogy milyen nő vagyok... Ehhez ismerned kellene.

És ahogy írtad, az akiről írtam, tapasztalt férfi, tudja mi kell a nőknek. Sosem volt nő nélkül. Jól néz ki, tanult intelligens ember. De van az a defektje, hogy a tökéletesre törekszik, mindig mindenben. Tehát nőben is a tökéletest keresi, ami nem lenne baj, csak olyan nincs. Ahogy férfiban sem.

És az is nagy baj, hogy az érzelmeit sem meri megélni, hanem azt is racionális döntések alapján akarja "kivitelezni". Tehát mindig kontrollálni akarja az érzelmeit, és emiatt nem is tudja megélni azokat.

Agyalás és kontroll. Hogy mindig minden tökéletes vagy ahhoz közeli legyen. A precízség nála szakmai ártalom.

Lehet, hogy gáz szerinted az a pasi, de neki van szociális élete, kiterjedt kapcsolatrendszere, baráti köre, és folyamatosan nők veszik körül (munkájából adódóan) és mindig is sikeres volt a nők körében.

Ebből látszik, hogy mindenkinek van valamilyen defektje, senki sem tökéletes, én meg pláne hogy összejöttem vele. :)

Neked meg kellene szerintem valamilyen hobbi. Pl: túrázás, bicajozás, valamilyen sport amit másokhoz csatlakozva tudnál csinálni. Én személy szerint jobban hiszek a személyes ismerkedésben, ahol rögtön látod a másikat, és nem randi címszó alatt találkoztok, hanem mert szeretitek azt az adott dolgot ami összeköt mint pl. a túrázás. Aztán idővel majd alakulnának a dolgok...

2022. júl. 15. 16:43
 65/91 A kérdező kommentje:

#64 Nem megbántani akarlak, de nekem ez annyira nyilvánvaló. Talán mert jobban ismerem a férfiak gondolkodását. Pedig aztán nem nehéz felmérni, hogy mennyire hűséges, mennyire alkalmas hosszú távra egy férfi. Nyilván kicsit mindig zsákbamacska lesz, de elég jól előre jelezhető.

Például az exed esetében teljesen egyértelmű a kép. Ha jól értem voltak közös ismerőseitek, akik elmondhatták neked az ember hátterét. De ha nem, akkor is tiszta ügy. Ha egy férfi feltűnően magabiztos, sármos, tudja mitől döglik a légy, az csak úgy lehet, hogy előtte számtalan nőn gyakorolt. Valószínűleg tini kora óta cserélgette a nőket x időközönként. Ha pedig számtalan nője volt előtted, akkor garantált, hogy nem te leszel az utolsó. Ennyire egyszerű.

A nők hajlamosak ebben (is) a megérzéseikre hallgatni, pedig itt aztán nagyon jól jönne az a racionalizálás, amit az exed túlzásba is vitt. Az igazság itt is valahol a kettő között lehet.

Igen, gáznak tartom őt, de hát tulajdonképpen én is az vagyok, csak más okból. Csak annyi lehet a különbség, hogy ő valószínűleg nem ismerte fel, hogy magában keresendő a probléma elsősorban. Az ilyen férfiaknak a felszín alatt, nagyon jól álcázva komoly gondjaik vannak. Amilyen magabiztosak a munkában és a szociális életükben, olyan bizonytalanok a saját értékükkel kapcsolatban, kötődési gondjaik vannak és még ki tudja mi. Pszichológus tud talán segíteni rajtuk.

Ami a társaságot illeti, az utóbbi időben próbálok valamit bevinni az életembe, de alapvetően fárasztanak az emberek. Nagyon megválogatom a környezetemet (gondolom látszik az eddigiekből), a felszínes bájcsevej fáraszt és kimerít. Ha valaki nem kifejezetten szimpatikus, vagy nem látom rajta a közös vonásokat és az érdeklődést az irányomba, akkor kínszenvedés a kommunikáció. Szóval egy konkrét társaságban ha egyáltalán megtalálnám a helyem, garantáltan "klikkesednék" és csak 1-2 emberrel kommunikálnék. Szóval nem nekem való a társaság...

2022. júl. 15. 18:02
 66/91 anonim ***** válasza:
100%

Na...te aztán hatalmas főnyeremény vsgy viszont! Eltaláltam? 😅🤣 az átlag alatti kereseteddel, a nőkhöz való hozzáállásoddal!

Csakhát, milyen már, hogy egy nő sem akar utánad pakolni, és egy sem akar kiszolgálni! 🥺😞Szomoru

2022. júl. 15. 18:05
 67/91 anonim ***** válasza:
100%

"csak úgy lehet, hogy előtte számtalan nőn gyakorolt"

Vannak átlag feletti szociális képességekkel rendelkező emberek.

2022. júl. 15. 18:11
 68/91 anonim ***** válasza:
100%

LOL azért ehhez már pofa kell, hogy itt nyűglődik ez a szerencsétlen incel a komplexusaival és a kisebbrendűségi érzésével, de a nyűglődése tárgyait akarná pszichológushoz küldeni 😅 Apám mekkora bohóc vagy 🤡

Amúgy nem zavar te nyomorult, hogy nemcsak a sikeres, karrierista nők nem cselédkednek, hanem pl az olyanok is akik fizikai munkát végeznek, aki 12 órázott a Lidlben ő se játszik stepfordi feleséget otthon egy ilyen herének aki szerint a cseléd a nőies nő.

2022. júl. 15. 18:12
 69/91 anonim ***** válasza:
100%

"Sajnos én nem tudok olyan nőt szeretni, sem tisztelni..."

Ööö...ez rajtad kívül kinek sajnos?🤔

Én az általad leírt nőtípusból nem sokat ismerek, de akik igen, mind tartós kapcsolatban élnek. Nem értem, mi a gond.

2022. júl. 15. 18:23
 70/91 A kérdező kommentje:

Hát itt komoly szövegértési gondjai vannak az utolsó néhány kommentelőnek, de nem írom le megint, amit már 5x leírtam.

Azt mondják a nálam okosabb, tapasztaltabb, sikeresebb, sármosabb férfiak, hogy nővel nem érdemes vitatkozni, mert az észérvek de még a tények is teljesen leperegnek róluk.

De úgy látom, szerencsére nektek jó az önismeretetek és igen fejlett az érzelmi világotok! Sok boldogságot kívánok! 🤣

2022. júl. 15. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!