Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért érzik magukat akkora főnyereménynek a "sikeres" nők?
Ez egy szemét kérdés lesz.
Vannak nők szép számmal (elsősorban a városi értelmiségiek körében), akik komoly figyelmet fordítottak a karrierjükre, sőt, általában a munka áll első helyen az életükben. Ebből kifolyólag anyagilag is jól állnak, van saját házuk, autójuk. Ez eddig rendben van, sőt, dicséretes. Viszont ahhoz, hogy ilyen sikereket érjenek el, gyakran le kell mondaniuk olyan dolgokról, amik hagyományosan a nőiességgel állnak összefüggésben. Bár ezek a nők általában adnak a külsejükre, gyakran sportolnak is, ami nőies, de a felszín alatt már egészen más a helyzet.
Túl határozottak, kérkednek az eredményeikkel, dominánsak, aranyosnak véletlenül sem nevezhetők, nem gondoskodók, gyakran nyersek, otrombák, nonszensz elképzelésük van a családról, gyakran nem is akarnak gyereket. Egyesek a főzés-mosás-takarítás témával is hadilábon állnak, főleg ha néha a párjuk után kéne takarítani. Összességében a személyiségükből fakadóan erős férfias vonásokat mutatnak, ami a kisugárzásukra is ráül.
Mivel azért mégis csak nők, általában olyan társat keresnek, aki legalább olyan sikeres, de inkább sikeresebb, mint ők. Ennek további következménye, hogy gyakorlatilag "versenytársai" lesznek a leendő párjuknak, a párjuk számára ez pedig nyilvánvalóan kellemetlen dolog.
Miért van az, hogy ezek a nők magukat mégis főnyereménynek tartva értetlenkednek és azt mondják, hogy nincs egy normális férfit sem a világon, mindig komoly gondjaik vannak a hosszú távú párkapcsolatokkal és végső soron megunva az egészet, egy macska társaságában öregszenek meg?
Amúgy nem értem, miért lennék kevésbé alkalmas párkapcsolatra attól, hogy nem takarítok alapjáraton a párom után. Bár ezt sem tudom, pontosan hogyan kell érteni. Nem vagyok hajlandó "vinni" a háztartást, hanem együtt csináljuk a párommal. Én írtam, hogy 9 éve vagyok vele. Működő rendszerünk van a házimunkát illetően. Én főzök heti 5x, 2x rendelünk, felváltva mosogatunk, ő viszi le a szemetet, ő cseréli, tisztítja a macskaalmot, ő pakolászik, porszívózik, ő takarítja le a macskaszőrt a bútorokról, én törlöm a port, én mosok fel, én húzom át az ágyneműt, én ganézom ki a fürdőt, általában én válogatom ki a ruhákat és teszem be a mosást, és az tereget, aki épp ráér. Nagyjából ugyanannyi időt töltünk házimunkával, bár a főzés miatt lehet, hogy én picivel többet.
Szóval akkor a te fogalomtárad szerint takarítok utána, vagy nem? Végülis az ő koszolását is felmosom, és azt a tényért is elmosom, amiből ő evett. De ugyanakkor meg ő is takarít utánam.
Nyilván ha beteg, vagy nagyon elfoglalt, akkor átveszem a feladatait. Olyan is volt, hogy már halogattuk kicsit a takarítást, már elkezdett nagyon zavarni a kosz, de ő éppen aznap bent volt az irodában, én meg otthonról dolgoztam, szóval fogtam, és az ebédszünetben összerámoltam, betettem egy mosást, felporszívóztam, felmostam. Amikor hazaért, neki már semmit nem kellett csinálnia. A fordítottjára is volt példa.
"Egyesek a főzés-mosás-takarítás témával is hadilábon állnak"
És te hogy állsz ezzel a témával? Takarítasz a párod után? Senki nem lesz az ingyen bejárónőd, mert valami lifeg a lábad között.
#29, 30, 32. Akinek nem inge, ne vegye magára. Ezt azért így nagyon nehéz lehet megvalósítani, kell hozzá egy jó partner és munkát kell belerakni. Nem tudom mennyire köt le a munkátok, mennyi időtöket veszi el, de nagyon energikusak lehettek, ha ezután még helytálltok otthon is. Figyelemreméltó a hozzáállásotok.
A #30-asnál viszont nem bírnám elviselni, hogy ennyivel jobban keresel nálam. Ez az én gyengeségem....
#33 Én kis túlzással pedáns rendet tartok magam után. Nagy ritkán még főzök is, de utálom.
De pont az ilyen típusú nők szokták rögtön előadni, hogy ők aztán senki rabszolgái nem lesznek. Mert az már rabszolgaság, ha valakinek a kedvében jársz és értékeli is az áldozataidat.
Én is értékelem az áldozatait, ha valaki a kedvemben jár.
"Ez az én gyengeségem...."
Ezek szerint nem is a sikeres nőkkel van bajod, hanem magaddal, mivel kisebbségi komplexusos vagy velük szembern.
Tipikisan az a fajta hisztis pasi vagy, aki, ha talal egy nem karrierista nőt, akkor most a fenti kérdés arrol szól, hogy "a barátnőm alig keres valamit, az egész pénzkeresés az én nyakamba van, ő meg csak otthon végzi a házimunkát!"
Egyébként, nekem oké, szívesen csinálok minden házimunkát, de akkor ugye keresel minimum 1.5 M ft.ot! Ugyanis, el kell hogy tarts, minimum azon a szinten, amit magamnak amigy tudnék biztositani! Tehát az én fizetésem duplájat kell megkeresned.
A női kommentek alapján, ha ennyire élvezitek a multis létet meg a vállalkozást, csináljátok. Szerintem a multiknál van amúgy a legtöbb pszichopata.
Én szívesen lennék helyettetek otthon és főznék, míg ti dolgoztok.
#35 Ez azért jócskán komplikáltabb annál, mint hogy sérti a férfi önérzetemet, ha egy nő jobban keres nálam. Ahogy írtam, ennek az életmódnak gyakran (nem mindig), komoly mellékhatásai vannak a nők személyiségére nézve. Olyan mellékhatásai, amik hosszú távon, párkapcsolati szempontból nem kívánatosak. Sajnos én nem tudok olyan nőt szeretni, sem tisztelni, aki a nőiességét csak a külsejében éli ki. Szerintem sokan vagyunk még így férfiak.
Ugyanúgy ti nők sem olyan férfit képzeltek el magatok mellé, aki azt sem tudja mit akar az élet tőle, de mondjuk otthon elvan és a noszogatásotokra pár dolgot meg tud csinálni, magyarán egy papucs.
#37 Ez nem igaz, ez volna a hagyományos és egyben ideális felállás. Viszont kifejezetten jó, ha a nő dolgozik egy munkahelyen, akár teljes állásban is, ha valami könnyebb munkáról van szó. Egyrészt nem kattan be otthon az egyedülléttől, másrészt biztonságot ad neki, higy van saját keresete. Így kevésbé van kiszolgáltatva a férjének, ha rosszra fordulnak a dolgok.
“ Sajnos én nem tudok olyan nőt szeretni, sem tisztelni, aki a nőiességét csak a külsejében éli ki. Szerintem sokan vagyunk még így férfiak.”
Az élet viszont nem körülötted és a vágyaid körül forog. Az hogy te mit vársz el egy nőtől az egy dolog, nekünk nem kell ahhoz igazodni.
Miért legyek más mint amilyen szeretnék lenni? Hogy megfeleljek valaki másnak? Csak magamnak szeretnék. Ha senki nem fogad el úgy ahogy vagyok akkor így jártam, de nem fogok eljátszani egy szerepet ami nem én vagyok csak hogy elfogadjanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!