Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik bántalmazó kapcsolatból jöttek ki, tőlük
szeretnék kérdezni? (!)
Figyelt kérdés
Kb 2 hónapja jöttem ki egy nárcisztikus bántalmazó kapcsolatból. Elvileg már biztonságban kellene éreznem magam, de a napjaim hullámzóak. Egyik nap vidám vagyok, és szabadnak érzem magam, másik nap konkrétan pánikrohamom és halálfélelmen van. Ez elmúlik, de amig tart, az alatt az van bennem, mi lesz ha újra kezdi az ördögi kört, (mindenhonnan le van tiltva, de mégis ez van a fejemben, ez a rettegés) és visszaránt, ahogy sok éven át tette? Az eszem tudja, hogy az ilyen nárcisztikusok valójában gyerek szinten vannak érzelmileg, és nincs empátiájuk, veszélyesek, viszont a fagyás és a döbbenet amit a kegyetlen hidegvérű tettei okoztak, még sajnos időnként bevillannak. Sosem tudhattam mikor mi lesz a gondja velem, miért fordul el tőlem hirtelen, a sok hallgatással való büntetése, a rettegés amit éreztem akkor, még időnként eluralkodik rajtam. Akik bántalmazó kapcsolatból jöttek ki, ők is hasonlókat éreztek miután már megszakadt a kapcsolat?
Ja es akkor áldozat elemzes. A gyerek egyszer fél a szuleitol mégis szerezi nem akarja elhagyni, az érzelmei ambivalensek. Ugyanez megy az aldozatokban is.
2022. jún. 6. 12:06
32/42 anonim válasza:
30 ahogy a szülők is tudatosan pofozkodnak. A jellemük.
2022. jún. 6. 12:07
33/42 anonim válasza:
#31, #32
Ne keverd már ide ez a szülő-gyerek példát!
Az igaz hogy a nárcisztikusság gyerekkorban alakul ki, egy bizonyos kötődési probléma, más néven személyiségzavar. Amit a kérdező leírt azok tényleg jellemző tünetek. De ez a szülő pofozza a gyereket példa ide egyáltalán nem illik. Hagyjuk ezt. Csak összezavarod a kérdezőt, bár látom hogy mára már jól felismerte hogy milyen kapcsolatban volt eddig.
Itt felnőtt emberekről van szó, tehát egy felnőtt és gyerek alá-fölé rendeltségét ilyen szempontból ne keverjük már ide, mert az egy teljesen más történet.
2022. jún. 6. 12:13
34/42 A kérdező kommentje:
33-as annyi az azonosság, hogy ez az ember engem gyerek pozícióba akart helyezni. Pl kommunikációcsak ha ő úgy gondolja, arról amiről ő gondolja, csenddel veresek. Teljesen ertetlenül alltam ezek előtt, mert gyerekkoromban sem tettek velem ilyet. Azt éreztem hogy valójában ő a gyerek, akinek anya kell, aki feltetel nélkül szereti. No de ahogy mondtad felnőtt emberről van szó, aki elvárta, hogy a bántalmazásait a feltetel nélküli (egyoldalú!) szeretet nevében egy szó nélkül elviseljem hát nem. Kilépni a kognitív disszonancia miatt volt nehéz.
2022. jún. 6. 12:17
35/42 anonim válasza:
Bizonyára hasonlót éreznek szegénykék. Látványos ahogy visszanyalt a fagyi ennek szegín ártatlan apácának. Vajon hány jóravaló férfit utasított el, alázott meg, nézett dölyfös pofával levegőnek vagy éppen használt ki? Neki a vezető beosztású, magas státuszú lapátállú köcsög kellet. Tessék kapott erre egy gonosz pszichopatát aki terrorizálta évekig. Igazságszolgáltatás történt.
2022. jún. 6. 12:22
36/42 A kérdező kommentje:
35-ös tessék? Miről beszélsz?
2022. jún. 6. 12:23
37/42 anonim válasza:
25 komment alátámasztása:
"Azért hívogatják, azért gyötrik a párjukat, mert nem ismerik a biztonság megnyugtató érzését, mert a másik nem a stabilitást, a megbízhatóságot szimbolizálja, hanem a bármikor elveszíthető kapaszkodót."
Nem kell összemosni a párkapcsolati felfogásukat a társadalmi szocializaltságukkal.
2022. jún. 6. 12:25
38/42 anonim válasza:
35 is nőgyülőlő. Sokan pártolják a bántalmazó férfiakat. Sokan állnak mellettük, köztük az áldozathibaztatók is. Ez a "megérdemelte" felfogás jelzi hogy tarsadalmunk javarésze bantalmazó egyébként.
2022. jún. 6. 12:27
39/42 A kérdező kommentje:
Gondoltam valami gondja van, mert eleggé frusztraltan adta elő magat, plusz árulkodó az általánosítása. No de ez legyen az ő gondja.
2022. jún. 6. 12:29
40/42 anonim válasza:
38,Én is bántalmazó vagyok, szóban bántottam sokat :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!