Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Akik bántalmazó kapcsolatból...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik bántalmazó kapcsolatból jöttek ki, tőlük szeretnék kérdezni? (!)

Figyelt kérdés
Kb 2 hónapja jöttem ki egy nárcisztikus bántalmazó kapcsolatból. Elvileg már biztonságban kellene éreznem magam, de a napjaim hullámzóak. Egyik nap vidám vagyok, és szabadnak érzem magam, másik nap konkrétan pánikrohamom és halálfélelmen van. Ez elmúlik, de amig tart, az alatt az van bennem, mi lesz ha újra kezdi az ördögi kört, (mindenhonnan le van tiltva, de mégis ez van a fejemben, ez a rettegés) és visszaránt, ahogy sok éven át tette? Az eszem tudja, hogy az ilyen nárcisztikusok valójában gyerek szinten vannak érzelmileg, és nincs empátiájuk, veszélyesek, viszont a fagyás és a döbbenet amit a kegyetlen hidegvérű tettei okoztak, még sajnos időnként bevillannak. Sosem tudhattam mikor mi lesz a gondja velem, miért fordul el tőlem hirtelen, a sok hallgatással való büntetése, a rettegés amit éreztem akkor, még időnként eluralkodik rajtam. Akik bántalmazó kapcsolatból jöttek ki, ők is hasonlókat éreztek miután már megszakadt a kapcsolat?
2022. jún. 6. 09:27
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:

7# te meg hulye vagy.mindent amit leirtam pszichologusok irnak rola. A bántalmazási kapcsolatokrol, arrol miert békulnek ki a nők, hogy a bantalmazasok fokozódnak az ido elorehaladtaval es a szakitas alatt tortenik a legtobb gyilkosság is ez a legveszelyesebb része.

Es arrol is irnak hogy javareszt a tarsadalom áldozathibaztato, lehulyézik a másikat es barmok az egészhez.

2022. jún. 6. 10:41
 12/42 anonim ***** válasza:

8

Igen,en egy ilyen ember vagyok, voltam.

3 évebe telt belátni, hogy érzelmileg bántom azt akit szeretek.

Mert szeretem, és senki nem hiszi el :(

Felfoghatatlan, hogy lehettem, lehetek ilyen szörnyű ember :'(

Most magamat gyötröm, amíg kilométereken át gyaloglom, amíg le nem jön a lábamról a bőr, és mikor haza érek, ha egy percre is, de jó érzés a lelkemnek. Most jött el az idő, hogy nekem fájjon :'(

Nem bírja el a lelkem, azt aki vagyok. A mozgásba fektetem minden erőm. Azt várom egyszer majd könnyebb lesz, de nem tudom. Most még messze az út vége.

Egyenlőre bekell látnom, elkell engednem, hogy boldog legyen. Saját magamnak kell dolgoznom egyedül ezen, hogy változzak.

És csak remélni tudom, egy szép napon elé tudok állni, és vissza tudom adni azt a sok önzetlen szeretetet amit ő adott nekem :'(

Szerintetek mi tevő legyek?

Változhat egy ilyen ember?

27f

2022. jún. 6. 10:43
 13/42 A kérdező kommentje:
10-es tudom hogy milyen a normális kapcsolat, ez előtt sosem voltam ilyenben!
2022. jún. 6. 10:47
 14/42 anonim ***** válasza:
100%

Traumás kötődésed van, idő kell hozzá, hogy ez elmúljon. Hogy kinél meddig tart a gyógyulási folyamat, az egyéni. Egy a lényeg, hogy ne menj vissza hozzá, bármi is történjen.

Ajánlani tudom ebben a témában Eva Vinter videóit. Részletesen elmagyarázza, hogy hogyan jutottál el eddig és mi lehet a megoldás.

A nárcisztikus emberek sokszor lelkileg sérült embereket vagy empatákat választanak maguk mellé, mert őket jól lehet irányítani, manipulálni. Ezért fontos hogy a saját működéseddel is legyél tisztában, ne csak a másikéval. Így tudni fogod, hogy hol vannak a gyenge pontjaid, amit még fejlesztened kell, hogy még egyszer ne ess bele egy ilyen szituációba.

Traumás kötődésről:

https://www.youtube.com/watch?v=imd4xXBZAq0

2022. jún. 6. 11:03
 15/42 anonim ***** válasza:

12#

Amiket olvastam a témában terápiák sem segítenek, a bántalmazas megszüntetése csak szakítassal lehetséges.

Amerikai terapiák, csoporterápiák számolnak csak be sikerekről, de börtönviselt embereknél,(akik gondolom nem akarnak visszakerülni mint visszaesők) ill az ha valakinek felfüggesztettje van, az is visszafogja magát.

Ezekről vannak eddig infok hogy jé ők már nem bantalmazók, sikeresen visszailleszkedtek a társadalomba.

A probléma ott kezdődik, hogy NEM pszichológiai a baj, nagyon is eszesek, racionálisak, tudatosan bántalmazók, azaz pszichologusok es terápia max akkor segít ha a bántalmazónak van valamilyen agybaja, de általában nincs.

Hanem az ő megítélésükbe, a normájukba tartozik bele a bántalmazás, hogy annak jár is, aki megérdemli! Alap normájuk! Mert igy vannak nevelve.

A féltékenység ami ezt kiváltja bennük párkapcsolatban,gyermekkori traumának köszönhető, aminek feldolgozására lehet ugyan kísérleteket tenni, de javarészt értelmetlen. (Hanyagoló anyák a gyereknek azt szimbolizálta hogy nem számithat az anyára, nincs biztonságérzetuk, es minden nő r.banc, nem nyujt biztonságérzetet, a nők ezek. A nők megérdemlik. Gyakorta nézik le a női nemet az anyjuk miatti trauma eredményeképpen)ez mellett ha az anyja verte is vagy az apja az anyját, kész is egy beteg féltékeny bántalmazo aki nem bízik a párjában(ahogy anno az anyjában sem tudott) és egészséges párkapcsolatra képtelen. Pedig éhezik a biztonságot szeretetet, a párjukat szeretik, de állandoan kattog bennük hogy de megcsal megcsal megcsal megcsal.

Ha vkit rendőr stb vissza tud fogni, az még jót is jelent. De vannak azok, akik a jogtól sem tartanak.

A bántalmazók valóban szenvednek önmaguktol nem akarnak olyanok lenni, de amikor vélt sérelmek alatt dühöngenek, jogosnak tartják a bántalmazást. Mint a gyereket pofozó szülők és gyerekek is. Hany ilyet olvasni itt is, hogy megérdemeltem azt hogy apám lekevert akkor nekem egyet, valoban rossz voltam. Es ők is ugyanugy pofozni fogják a gyereküket mert az megérdemli. Es az ő gyerekük is azt fogja hinni hogy megérdemelte. Es igy tovább generaciókon át.

2022. jún. 6. 11:05
 16/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Empata vagyok. Ezt rendesen ki is használta. A legrosszabb a csenddel verés volt, mert olyankor 100 % gyereknek éreztem őt, de én meg nem vagyok az anyja, és felnőtt embertől ezt a nem szólok hozzád bizonytalan ideig helyzettel sosem találkoztam. Minden jobbitó javaslatomat gondolkodás nélkül lesöpörte, de csak azért hohy az legyen amit ő akar. Egy nap leültem magammal, és azt mondtam magamnak: nekem felnőtt férfi kell, nem pedig egy felnőtt testben élő neveletlen kisfiú. Szóval nehéz volt, és meg mindig döbbenten állok azzal szemben, hogy egy felnőtt ember hogy lehet ennyire infantilis, hogy napokig nem szól a másikhoz, ahelyett hogy a megoldásra törekedne.
2022. jún. 6. 11:07
 17/42 anonim ***** válasza:

Szoval a bántalmazást a legjisebb fokon (felkéoelni egy gyereket pl mert 1-est hozott haza), szinte az egész tarsadalom elfogadottnak tartja.

A sulyosabb bántalmazók meg a súlyosabb bántalmazásokat tartják ugyanilyen termeszetesnek.

2022. jún. 6. 11:09
 18/42 A kérdező kommentje:
15-ös azt meg tudom erősíteni, hogy a bántalmazás részéről tudatos volt. Mondta hogy nem akar bántani, de VALAHOGY mindig megtörténik... szerelem bombázáskor fura mód nem volt bántalmazás... úgyhogy tudatos a bántás. Plusz a külvilágnak a jó ember színjáték, aki empatikus. Holott a valóságban teljesen az ellentéte annak, amit kifelé mutat.
2022. jún. 6. 11:11
 19/42 anonim ***** válasza:

#18:

Az exedre is igazak azok az dolgok amiket ilyenkor szoktak leírni, hogy tőled idősebb, vezető beosztású vagy olyan akinek fontos a munkája amivel jól is keres? A munkahelyén megszokja hogy az ő szava számít, ő "parancsol" és ezt a magánéletében is elvárja. Az ilyen emberek általában sikeresek, befolyásos kapcsolati rendszerük van. Mások nem látják a hibáit, mert szívességeket tesz nekik, így mindenki azt hiszi, hogy egy jó fej, segítőkész emberről van szó. Mindig meg tudják magyarázni hogy nem velük van a baj, hanem veled, mert őket mindenki szereti és tiszteli (persze mert a munkája révén szívességeket tesz másoknak, azért hogy jó színben tüntesse fel magát, de csak használja az embereket). Aki nem ért egyet vele azokat lehülyézi vagy kizárja az életéből. Téged folyamatosan leépített az önértékelésedben?

Honnan tudod hogy nárcisztikus az illető? Volt pszichológusnál?

Ezek a te exedre is jellemzőek?

2022. jún. 6. 11:23
 20/42 A kérdező kommentje:
Vezető beosztás igen, de a munkavégzés az csak akkor volt "lendületben" ha dicsekefni, villogni tudott az eredménnyel. Neki nem munkatársai vannak, hanem valójában rajongói. Nem kell ahhoz semmilyen szakember, hogy megallapitsd, ez az ember durván nárcisztikus, a rejtett fajtából. Másokat nem dicsér, mert akkor az azt jelentené, hogy azonosak vele, jók mint ő. Az érzelmeket, a szexualitást módszeresen megtagadta, a konfliktusokat csenddel veréssel "oldotta meg", nincs benne tárgyállandóság, tehát x ideig ha ellátod minden egyes nap dicsérettel, megertéssel, akkor jó vagy neki (a te gondjaid old meg magad, sőt el is távolodik, hiszen egy szomorú embertől nem várhat dicséretet önmagára vonatkoztatva, majd ha ujra vidám leszel, akkor jó leszel megint) es te pl ma agyon dicséred, de ő még ma talál vkit a külvilagban, aki nálad "jobban" ajnározza, akkor te naookig nem kellesz, majd vmilyen agyament kifogással vissza akar rántani, de mindig úgy, hogy magasról tesz arra, hogy te mit érzel ha hanyagol, csenddel ver. Mindennek róla kell szólnia. Ha beteg vagy, ő nálad betegebb. Ha szomorú vagy, akkor ő szomorúbb mint te. Viszonzás, empatia, kölcsönösség? Felejtsd el! Nagyon sokszor hintett port a szemembe, emiatt sajnos sok idő volt mire "felébredtem" akkor meg teljesen érthetetlenül álltam a dolgok előtt, hogy hiszen tegnap minden okés volt, ma meg azt sem tudja ki vagyok? Pfu iszonyat komolyan.
2022. jún. 6. 11:33
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!