Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem furcsa, hogy a nőknek nem kell bevonulniuk Ukrajnában?
Persze az lenne a jó, ha senkinek se kéne. De ebben mikor lesz a két nem helyzete egyenlő?
Csak így elképzeltem, hogy csak azért mert valaki nőnek született, egyszerűen átsétálhat a határon, és biztonságos országba távozhat. De mondjuk a testvére, csak azért mert férfi, meg mehet golyófogónak a háborús övezetbe.
Én azt értem, hogy évezredek alatt ez a dolog így alakult, hogy a férfiak harcoltak. De elvileg ez a dolog is megváltozhatna, és a nemi egyenlőség jegyében harcolhatnának a nők is. Vagy inkább senki se harcoljon. Ez lenne a legjobb.
A nők manapság szavazhatnak, munkát vállalhatnak, egy csomó hátrányos helyzetű dologban előreléptek. Mikor kerül sor a férfi hátrányok felszámolására is?
Nem emlékszem hogy a férfiak kapcsán szóba kerülne, hogy a történelem során hány akár csak 18-20 éves fiatal fiú halt éretlmetlen halált?
Megemlékezünk a nőnapról. Felköszöntjük azokat a nőket, akik manapság már nincsnek elnyomva. Közben meg rengeteg férfi halt meg a történelem során a háborúkban, de a férfiakat ezért nem köszöntik fel. Nekik nem jár tisztelet. Olyan természetes mindenkinek, hogy adja csak életét a harcokban mert ő férfi.
150
Ó annyi tűntetés volt már mindenért. Nem az használ általában a társadalmi változások esetén, hanem ha a tömegek gondolkodása megváltozik egy kérdéssel kapcsolatban.
De úgy látom ez nehezen megy.
151
Na jó persze de ha többség ezt tenné akkor az már elég lenne.
Ha a férfiak nagy része azt mondaná hogy dehogy megyek. A nők nagyrésze meg nem siránkozna hogy a párja elmegy, hanem nem engedné.
Meg nem megszégyenítenék azt aki egyáltalán szeretne változtatni ezen a rendszeren hanem támogatnák.
152
A fejfájás nem volt a célom :)
Ja, majd a nok megtudjak akadalyozni. Jaj szivem ne menj inkabb maradjunk itthon es nezzunk valami filmet!
Aztan majd kopogtatnak az ajton.
Na jó köszönöm a vitát. Tényleg nem akarom a végtelenségig húzni.
Nem fogadom hogy ilyen a világ, amikor lehetne jobb is. Pont ezért ilyen a világ mert mások beletörődnek.
Nem csak a nőkre hegyeztem ki a dolgot. Ha a férfiak nem mennének nagy többségben, a nők ebben támogatnák őket és kiállnának a férfiak mellett akkor esetleg elindulhatna valamilyen változás közösen.
De ehhez tényleg a gondolkodásunknak kéne megváltozni.
Ha valami nem jó, azon érdemes elgondolkodni és változtatni. Már pedig a háború senkinek sem jó. Ideje elkezdeni ezen is változtatni.
Kedves Kérdező!
145. vagyok, aki a kérdés elején már írt ide. Egészségügyis vagyok, én se maradnék ki belőle, hidd el. Mikor a munkahelyemen (magán eü szolgáltató) le kellett adnia a főnökömnek Cilikének a behívható egészségügyisek listáját 2020 nyarán a covid berobbanása miatt, akkor felszólítottak minket, ha nem megyünk a behívó ellenére, akkor megkeresnek és letöltendő börtönbüntetésre számítsunk. Szerintem, ha megkapod a kötelező sorozásról a behívót, nem lesz választás az, hogy mész vagy nem. A TEK fogja rád rúgni az ajtót és ha kell erőszakkal fognak elvinni. Ezt nem te, nem én, nem a közember fogja eldönteni. Nekünk ebbe nincs beleszólásunk. Racionálissan elgondolva az egészet Orbinak azért van annyi esze, hogy ne kössön bele Putyinba, mi azért igyekszünk ebben a konfliktusban semlegesek maradni. Ha Putyin akarja Magyarországot, akkor elfoglalhatja, úgy ahogy Ukrajnát is bármikor letörölheti a térképről. Én szerintem ez egy nagy hatalmak szórakoztató játéka ez. Most jön mindenki és kipróbálhatja a legújabb fejlesztésű katonai játékait. Háború mindig is volt, csak nyilván más, hogy itt van a szomszédban, nem pedig Afrikában vagy Afganisztánban. Ez nem tabu feszegetős téma szimplán csak egy ostoba hülye kérdés tőled. Lehet még egy 56,de úgyis halomra fognak lőni mindenkit. Itt nincs szava senkinek sem sajnos.
Vagy ha besoroznak, közös megegyezés alapján majd leteszitek a fegyvert és instant megadjátok magatokat, ennyi. Majd azt teszed, ami szerinted a szituációdhoz mérten a legkedvezőbb.
"Hazádnak rendületlenûl
Légy híve, oh magyar,
Bölcsõd az 's majdan sírod is,
Melly ápol 's eltakar.
A' nagy világon e' kivûl
Nincsen számodra hely,
Áldjon vagy verjen sors' keze,
Itt élned, élned' halnod kell."
Én nő vagyok, de nem megyek sehova. Nem bújkálhat mindenki, a halál meg az élet vele járója, ezt el kell fogadni, akármikor meghalhatsz. Fel se eszmélsz, és már meghaltál, ha atomot dobnak ránk. Azt ne hidd hogy ez a rongy élet annyit számít. Sokszor kívánod inkább lennél halott, mint szenvedj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!