Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nők tényleg potenciális bátalmazóként néznek minden férfira?
Egy kicsit talán furának hathat a kérdésem, de ez a lényege. Az elmúlt időszakban többször is szembejött velem egy-egy írás, cikk hasonló témában, de a legutóbb olvastam valahol (félig szakmai, félig lazább hangvétellel), hogy a lakosság kb. fele férfiakból áll, így a nők potenciális bántalmazóként kell hogy tekintsenek a lakosság felére. Ez később taglalva is volt a cikkben, hogy egy férfi nem ismerheti azt a fajta félelmet, amit például egy sötétben egyedül hazasétáló nő át kell hogy éljen. Tehát ilyen értelemben kell bántalmazóként tekintenük a férfiakra, hogy pl. a sötétben sétálásnél nem tudhatja, hogy ki jön vele szembe, de ha férfi, az jó eséllyel fizikailag erősebb nála, stb...
Szóval a kérdésem az, és ez persze elsősorban a hölgyekhez szól ,hogy ti tényleg így gondolkodtok, tényleg belétek van ez kódolva? Ha például leszólít titeket egy srác, az is megfordul a fejetekben, hogy mi van ha bántani, zaklatni fog?
70.-re, a kérdezőnek.
Kövér? Öööö...izé...azt nem látom, már akkor, amikor meglátom, és leszólítom
Megöli? Ja, de mégsem visel önvédelmi eszközt...meg ilyen alapon repülőre se üljön, mert mi van ha lezuhan?
72.-re, a kérdezőnek.
HA, jó nő, akkor igen, férfiként gondolok rá, hogy megrakjam.
De ettől nem lenne semmi baja, élvezne egyet.
Ha meg neki ez a gondolat félelmetes, akkor lépcsőzzön!
"HA, jó nő, akkor igen, férfiként gondolok rá, hogy megrakjam.
De ettől nem lenne semmi baja, élvezne egyet."
Kivéve ha nem akarja. Ugyanis akkor nem tágul ki a hüvely és nem is nedvesedik, cserébe viszont szakad, sérül, zúzódik. Gondolod akkor is "élvezne egyet"?
Na ez a gondolat pont elég ijesztő. Nem azért mert "megraknád", ha lehetne, hanem mert evidens a fejedben, hogy te megraknád (már eleve a szóhasználat...) ő meg élvezné. Te ezt előre tudod, eldöntötted és kész, mindössze azért mert neked megtetszett. Az, hogy neki saját véleménye is lehet a dologról fel sem merül.
Ami meg az étel készítést illeti, ha a párodnak jó így, az szupi. Nekem kevés lenne az, hogy már volt olyan, hogy te is főztél neki. Én nem gyűlölöm a férfiakat, de elvárom, hogy egyenjogú partnerként és emberként kezeljenek. Ha csak azért enyém a főzés, takarítás, gyereknevelés, vagy bármi, mert nő vagyok és a másik félnek leesik a karikagyűrű a kezéről, vagy külön hálát vár, mert olykor megtalálja a felmosót, akkor nem vagyok egyenrangú félként kezelve. És ezzel marhára nem egyenrangú feladat, hogy évente kétszer gumit cserél, meg nyáron hetente/két hetente lenyírja a füvet.
Ha pedig eleve evidencia, hogy ha random idegennek feláll rám és neki kedve lenne megdugni én élvezném, akkor embernek se tekint. Mert ha egyenrangú fél vagyok, vagy legalább önálló jellemmel és gondolatokkal rendelkező ember, akkor már egyértelműen nem ennyiből áll az aktus, hogy jól megdugnak én meg tuti élvezem.
De nem vagyunk egyformák. Én figyelem a férfit aki a sötét utcán körülöttem lebzsel, te meg azt gondolsz erről amit akarsz. Cserébe, én az alapján keresek párt ami alapján akarok, (csak, hogy visszakapcsoljak a főzéshez és egyéb megnyilvánulásaidhoz) te meg azt gondolsz erről amit akarsz.
Szerencsére, minimális az esélye, hogy bármilyen más fórumon, vagy élőben összeakadjunk, így mindenki boldog.
4#
A statisztikáid xart sem érnek.Máris megmondom miért.Azert kedves,mert egy ferfi a társadalmi elvárásnak megfelelöen egy erös,mindent kibìró,bátor harcos,kell hogy legyen.Ugye te is egy ilyen ferfi után vágysz/tál,aki legény a a gáton!Nos éppen ezert nem fogja a haveroknak elmeselni,vagy a rendòrségen,a napi blickben hogy bántalmazták.
Mìg nallatok. a nép felhorkanva kaszára,villára kap ,addig egy ferfit max jól kiröhögik.Hát ezért.
75: de olvass el több hozzászólást, a bantalmazottsag vagy erozlszakossag érzése is annak számít. Akar emailben is.
Tehát ha én megyek ejjel az utcán és az utam arra vezet amerre egy nőnek akkor ha en elmegyek oda ahová indultam akkor én megfelemlitettem a letezesemmel és az uticelommal.
"Természetesen nem normális, hogy ha egy nő kettesben marad a liftben egy férfival, akkor ilyen gondolatai vannak."
Leírta utánad a pasi, hogy nemi erőszakra gondol. Tehát teljesen normális félni.
Nagyon rosszul magyarosítok, előre elnézést. Az említett könyvből.
"Egy nő nem tudna nagyobb együttműködést tanúsítani a jövőbeni támadója felé, minthogy azt mondogatja magának: 'Dehát annyira normálisnak tűnik.' Pedig pontosan ez az, amit a legtöbb ember csinál.
A nő várja a liftet, és mikor az ajtó kinyílik, a bent álló férfi valamilyen rossz előérzetet ébreszt benne. Mivel a nő általában nem fél, lehet ez amiatt, mert késő este van, a férfi méretei miatt, vagy ahogy a férfi végigméri, esetleg a környéken elkövetett betörések megnövekedett száma miatt - mindegy, hogy miért. A lényeg, hogy félelemérzete van. Hogyan válaszol a természet legerősebb túlélő jelzésére? Elnyomja, azt mondva magának, 'Nem fogok így élni, nem fogom megsérteni ezt a férfit azzal, hogy nem szállok be mellé."
Melyik hangzik butábban? Várni pár percet egy másik liftre vagy beszállni egy hangszigetelt fémdobozba egy idegennel, aki félelmet ébreszt benne?"
"gyakorlatilag nincs olyan férfi ismerősöm, akinek ne kellett volna legalább egyszer verekedni élete során."
Szóval minden második férfi ismerősodet megtámadták az utcán és önvédelemből verekednie kellett?
Szerintem meg a balhé kedvéért verekedtek meg valami beszolasert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!