Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A nők tényleg potenciális...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nők tényleg potenciális bátalmazóként néznek minden férfira?

Figyelt kérdés

Egy kicsit talán furának hathat a kérdésem, de ez a lényege. Az elmúlt időszakban többször is szembejött velem egy-egy írás, cikk hasonló témában, de a legutóbb olvastam valahol (félig szakmai, félig lazább hangvétellel), hogy a lakosság kb. fele férfiakból áll, így a nők potenciális bántalmazóként kell hogy tekintsenek a lakosság felére. Ez később taglalva is volt a cikkben, hogy egy férfi nem ismerheti azt a fajta félelmet, amit például egy sötétben egyedül hazasétáló nő át kell hogy éljen. Tehát ilyen értelemben kell bántalmazóként tekintenük a férfiakra, hogy pl. a sötétben sétálásnél nem tudhatja, hogy ki jön vele szembe, de ha férfi, az jó eséllyel fizikailag erősebb nála, stb...

Szóval a kérdésem az, és ez persze elsősorban a hölgyekhez szól ,hogy ti tényleg így gondolkodtok, tényleg belétek van ez kódolva? Ha például leszólít titeket egy srác, az is megfordul a fejetekben, hogy mi van ha bántani, zaklatni fog?

2020. nov. 23. 02:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/89 anonim ***** válasza:
100%

Senki nem írta, hogy minden férfi erőszaktevő vagy hogy azt hisszük pont róla. Csak azt, hogy van esélye, hogy az az ismeretlen, aki szembe jön, amikor tök egyedül vagyok, az lesz, mert tudjuk, hogy létezik ilyen is és nem akarok kockáztatni, mert az életem többet ér, mint az udvariasság. Ez a potenciális.

Emlékszem egyetemen az anatómia tanárunk (férfi) bejelentette egyszer, hogy ellopták a Samu nevű csontváz bal karját. És végignézett rajtunk és azt mondta, hogy mi mind olyan szimpatikusak vagyunk, hogy egyikünkről sem tudná feltételezni, de hát valaki mégis megcsinálta (úgyhogy az illető legyen szíves visszaszolgáltatni).

2020. nov. 23. 14:13
 62/89 anonim ***** válasza:
100%

Nekem erről mindig az a kép villan be, hogy mitől fél a férfi meg a nő az első randi előtt? A férfi attól, hogy a nő kövér, a nő attól, hogy a férfi megöli.

Láttam erről egy dokut, azt mondták, az emberek 3/4-ének a flight, a menekülés a reakciója vészhelyzetre.

Egyébként van egy nagyon jó könyv, remélem, magyarul is valahol. Gavin de Becker: The Gift of Fear. Bár lehet a bácsi nem rendelkezik akkora tudással, mint itt páran, de nagyon jó dolgok vannak benne a hétköznapi életről és merénylők, zaklatók pszichológiájáról.

2020. nov. 23. 15:32
 63/89 anonim ***** válasza:
93%

"hogy a nő esetleg csinálhatna kaját a férfinak, ott a pokol is elszabadul.."

Igen. Miért is? Csak mert farka van? Csak ezért ne várd.

2020. nov. 23. 15:38
 64/89 anonim ***** válasza:
100%

"Ha például leszólít titeket egy srác, az is megfordul a fejetekben, hogy mi van ha bántani, zaklatni fog?"

Ha nem ismerem, és nem az van, hogy valaki bemutatja, hanem utcán random odajön, akkor igen, megfordul a fejemben. Ismeretlennel nem megyek el kettesben sehova, kocsiba pláne nem szállok be (nem is tudom, hogy ki az az idióta, aki képes egy vadidegen kocsiba beszállni).

Persze vannak fokozatok. Nappal, forgalmas helyen egy "nem kösz" és meg sem állok, aztán tovább nem is agyalok ezen. De mondjuk éjszaka, kihaltabb helyen már parásabb.

Mielőtt én is kapnám az ívet: mindig van nálam CS-gáz. Ha este megyek haza és nem forgalmas hely, akkor eleve rajta van a kezem, hogy csak ki kelljen rántani. Azt mondják, hogy ez a legésszerűbb: a pisztoly fölösleges, ha nincs gyakorlatod. Stresszhelyzetben az ember nem tud úgy célozni, de spray-vel nem is kell olyan pontosnak lenni. Fújás és utána futás. Persze, ha 3-4 jön ellenem, akkor így sincs esélyem. De egy szatír kiiktatására megteszi.

Nyilván nem nézek mindenkit zaklatónak: akkor válogatás nélkül fújkálnám az embereket. :)) De úgy vagyok vele, hogy jobb az óvatosság. Meg a régi klasszikus szabály: "Ne állj szóba idegenekkel."

2020. nov. 23. 16:25
 65/89 anonim ***** válasza:
5%

Hat én ezt nem értem. 2 napja arról ment a téma hogy a férfi nem verekedett valami közértben vagy hol.

Most arról megy a téma hogy a férfiak verekednek.

Elmentek ti a fenébe, most akkor legyen bunyó vagy se ?

2020. nov. 23. 17:01
 66/89 anonim ***** válasza:
100%

65 az alapos indok kifejezéssel találkoztál már?

Ha hajnali 2 kor kiállsz a teraszra és artikulálatlanul üvöltesz a szomszédok rád fogják hívni a rendőrt és lehet másnap meg is vernek. Ha azért üvöltesz mert ég a ház, még meg is dicsérnek. Akkor most kell üvölteni, vagy nem?

2020. nov. 23. 17:18
 67/89 anonim ***** válasza:
100%

Erről eszembe jut egy sztori. Egy amerikai professzor megkérdezte először a férfi hallgatóit arról, hogy ők mit tesznek az ellen, hogy megerőszakolják őket, a srácok meg csak néztek egymásra, nem értették a kérdést, az ő életükben ez sosem merült fel. Utána megkérdezte a női hallgatókat, akik kapásból felsoroltak vagy 20 dolgot: paprikaspray, ha egyedül sétál, azt színleli, hogy felhív valakit, mindig megkéri, hogy vigyázzanak az italára, stb.

Nem azért félünk, mert "minden pasi disznó", viszont nagyon sok olyan pasi van, aki szereti kihasználni a nőkkel szembeni erőfölényét, illetve egy kapcsolaton belül is elhiszi, hogy bizonyos dolgok neki járnak, akkor is, ha a másik fél nem akarja. És ami még szerintem óriási dolog, hogy senki sem vonja őket ezért felelősségre, konkrétan a bántalmazás ha bírósági ügyig is eljut, akkor sem lesz belőle semmi, a nőket viszont ízekre szedik (Minek ment oda? Miért sétált egyedül? De biztos valahol ő is élvezte! Ilyen ruhában ne is csodálkozzon...), úgyhogy társadalmi szinten is totál védtelenek vagyunk.

Én voltam már ilyen helyzetekben, a legdurvább az volt, amikor az osztályfőnököm zaklatott szexuálisan 12-15 éves koromban, amit 10 évvel később se dolgoztam fel, de volt már olyan, hogy utcán követtek, szexuális kommentekkel illettek, illetve volt olyan is, hogy hobbira szánt internetes oldalon negyvenes palik akartak felszedni tizenéves koromban, de egyébként lehetne még sorolni. Ha mondjuk fényes nappal meglátok az utcán egy férfit, vagy mondjuk az egyetemi csoportomban van férfi tag, vagy férfi tanár, akkor természetesen nem rémülök tőle halálra, de igen, amikor kiszolgáltatott helyzetben vagyok (egyedül maradok a buszon/liften/vonatfülkében egy férfival, férfi munkatárs visz el kocsival a két munkahely között, sötétben sétálok az utcán, és szembejön egy férfi), akkor igen, sokkal óvatosabb és parásabb vagyok, mint az átlag. És egy kapcsolatban is nehezebben tudom magam elengedni.

(Egyébként járok pszichológushoz a traumáim meg a bizalmi problémáim feldolgozására - nem csak pasik terén -, de nyilván pár évet nem lehet egy szempillantás alatt kitörölni.)

2020. nov. 23. 22:14
 68/89 anonim ***** válasza:
2%

"Igen. Miért is? Csak mert farka van? Csak ezért ne várd."

Ti tényleg ennyire betegek vagytok? Sehol sem volt arról szó, hogy azért kéne egy nőnek kaját csinálni, mert a férfinak farka van.

Amúgy nekem normális, értelmes barátnőm van. Nem, nem az itteni férfigyűlölő átlag, akik tényleg képtelenek a szövegértelmezésre. És igen, sokszor MAGÁTÓL csinál nekem kaját. Nem azért, mert farkam van. És én is csináltam már neki kaját. Én sem azért, mert esetleg neki farka lett volna...

Amúgy, arra itt senki sem gondol, hogy férfiakat is bántalmaznak? Jöttök itt azzal, hogy a nők felét már bántalmazták. És a férfiak felét szerintetek nem? Gyakorlatilag nincs olyan férfi ismerősöm, akinek ne kellett volna legalább egyszer verekedni élete során. Ők valamiért mégsem félnek minden férfitől vagy nőtől... Miért?

2020. nov. 23. 23:11
 69/89 anonim ***** válasza:
0%

Ezért IS, szereti sok férfi a prostikat. Velük nincs ilyen agyalás.

Komolyan fel sem fogom, hogy mennyi hülye nő van.

2020. nov. 23. 23:19
 70/89 A kérdező kommentje:

"Nekem erről mindig az a kép villan be, hogy mitől fél a férfi meg a nő az első randi előtt? A férfi attól, hogy a nő kövér, a nő attól, hogy a férfi megöli."

Ez elég jó megfogalmazás.

2020. nov. 23. 23:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!