Olyan embert keresek, aki látott már szellemet, vámpírt, stb. És van is rá bizonyítéka! Ha van ilyen ember, az kérem válaszoljon!?
Kedves 20. Hozzászóló!
Azt írod a 19-esnek: "A kérdező külön kérte, hogy csak olyan írjon, akinek van bizonyítéka is arról, hogy látott már ezt vagy azt."
Érdemes lenne esetleg elolvasnod, hogy a 4. hozzászólásban feltett kérdésemre, illetve mások észrevételeire reagálva mit fogalmazott meg maga a Kérdező azzal kapcsolatban a 7., illetve 9. hozzászólásában, hogy Neki milyen elképzelésre van ilyen tekintetben a bizonyíték fogalmáról.
Utolsó, egy értelmes, higgadt ember nem sikítozni kezd, hanem megtalálja a jelenség okát. Amikor gyerekként egyik este arra ébredtem, hogy leesett rólam a takaró, benyúltam az ágy alá, ahol egy szempár meredt vissza rám. Megijedtem, de nem sikítozni vagy riadozni kezdtem, hanem megnéztem jobban. Kiderült, hogy az üveggolyó készletemből kettő pont a lehető "legjobb" módon állt meg. Rémisztő volt, de nem berezeltem, hanem megvizsgáltam a problémát.
16-os: Ahogy már huszas írta, kell bizonyíték. Még ha kézzelfogható nincs is, kell hogy legyen gondolati, ami tényekkel van alátámasztva. Az egyik legyakoribb érvelési hiba, hogy az emberek hallomás alapján megismert történetre hivatkoznak, mint forrásra. Az igazi forrás pontosan dokumentált, bizonyítékokkal alátámasztott írás. Bizonyíték lehet fotó, videó, vagy több független ember azonos beszámolója. Amíg ilyen nincs, addig az eset nem számít megtörténtnek. Ami miatt rossz még ilyen dologra hivatkozni, hogy az emberi agy csalóka. Volt olyan, hogy egy kommentben azt olvastam, hogy: "Most komolyan, nem hisztek a saját szemeteknek?"
Ez a kinyilatkozás több szempontból is hibás:
1) Az ember nem a szemével lát. A szemével csak képeket észlel, amit idegek továbbítanak az agyba, de megfordítva. Az agy rengeteg fordítással a képet rendes állásba rakja, és elraktározza. Emiatt az agyunkkal látunk, hiszen az dolgozza fel a látott információt, és rakja helyre a torzított képeket.
2) Gondolom már mindenki hallott optikai csalódásról. Emiatt az ember nem hihet az agyának, hiszen az képes a látott információt félreértelmezni. Emellett egy sajátos túlélési ösztön miatt gyakran veszünk észre teljesen véletlenszerű formákban arcokat, alakokat. Ez a már említett ösztön amiatt alakult ki, hogy a vadonban észrevegyük a minket fenyegető veszélyeket. Ez az ösztön ugyanannyira természetes, mint például a pislogási ösztön.
3) A kommentelő nem tudhatta, hogy mit láttak a többiek, ezért nem is állíthatta, hogy azok bármilyen "természetfeletti" dolgot észleltek volna.
A másik dolog, ami miatt nem lehet szellemre fogni a sztoridat, hogy egy tálca nem csak szellem vagy macska miatt eshet le. És az, hogy egy tálca leesésére ébredtél, közel sem jelenti azt, hogy egy szellem volt.
Emelett pedig a kérdező azt kérdezte, hogy valaki látott-e már SZELLEMET, VÁMPÍRT, STB. A satöbbi pedig nem foglalja magában a Harry Potteres tálcákat(ha már itt tartunk, lehet hogy kviddics meccset tartott az étkezőkészleted, és a tálca meg pont leesett a seprűjéről).
Kérdező: Nem hiszem, hogy olyan sok ember lenne, akinek ilyesféle dologra lenne bizonyítéka.
Nagyon sokan sértő megjegyzést tettek! Én láttam!
Amikor meg jelent egy vámpír, akkor nagyon elkezdett fújni a szél, sárgán világítani a hold. Csakhogy a vámpírok este jönnek elő... már akinek!
Nem viccelek, láttam! És nem vagy bolond. Szellemt még nem láttam, de ha vámpírok vannak, akkor szellemeknek is kell lennie szerintem! :D
Ja, és a fekete varjukat kihagytam! ;)
Egyszer éjfél körül kinyitottam az ablakot, és felhúztam a redőnyt, hogy szellőztessek. Az ablak az utcára néz, a szobában csak egy kis lámpa égett, így jól láttam, mi történik odakint. A ritkásan húzódó sövénynél egy emberi árnyékot vettem észre, amint haladt a járdával párhuzamosan. Gondoltam, valaki ott botorkál a bokrok között, biztos valami részeg. De aztán az árnyék végighaladt a földön, a feje beért az egyik növény alá, a teste is követte majd a lábak, mondom mindjárt meglátom, ki az. Megdöbbenésemre az árnyék gazdáját sehol sem láttam, a jelenés pedig eltűnt. Mindez pár másodperc alatt játszódott le. A kísértet gondolom kiszúrta, hogy megláttam, ezért elillant.
Nővérem egyszer ugyanilyet látott, emberi árnyékfejet csak test nélkül.
16. válaszoló: Amikor leesett a tálca a polcról, miért húztad fejedre a takarót? Ilyenkor a legjobb a villanykapcsolóért nyúlni, és szétnézni a szobában. Volt velem is olyan, hogy rosszat álmodtam, és mivel nem akartam, hogy az esemény megismétlődön, égő lámpánál aludtam el. De ez már rég volt.
Én már láttam szellem-lepkét. És bizonyítom hogy ugyanolyan látomás volt ahogy bármilyen más szellem amit látni vélnek az emberek.
De vámpírhoz hasonlóan viselkedhetnek egyes betegek. Az utóbbiról most nem találom a linket, de nyugodj meg, nem sírból kelnek ki.
A szellemek bizonyítéka az lenne, ha megérinted és a kezed bele is ütközne. De én is hiába akartam megfogni a lepkét, amit egyik magyarul is tudó indián származású ismerősöm látomásként idézett elő. Úgy ahogy egyik orosz tudós Telepátia című könyvében leírta.
De ha valaki mond egy szellemjárta helyet Nyugat-Magyarországon vagy netán Burgenlandban hogy ne kelljen Győrből messze utaznom, szívesen elmegyek és felderítem az igazságot, leülök akár temetőben is az éppen gyászoló "szellem" mellé. De sajnos még senki sem tudott meglepni és mindig a tudománynak lett igaza, vagyis max látomás. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!