Temetőben fotóztam, mik ezek? (kép lent)
Éjszaka fotóztam a temetőben. Csináltam vagy 20 képet, de abból csak kettőn volt valami. Ezek mik lehetnek?
Az első túl tömör fényjelenség látható. Szabad szemmel nem is láttam, előttem sem repkedett semmi, ja és ne írja senki hogy az porszem, mert az másként néz ki és a többi kép között voltak visszatükröződő porszemes képek, szóval felismerem őket.
A második képen tényleg nem tudom mi az, olyan mint egy hosszúkás tüzes fényjelenség.
A képek fölső sarkába beillesztettem a nagyításukat. Kísértetek jelei vagy mik?
Aszongya:
"Flash fired, auto mode"
Az EXIF nem hazudik. Szerinte vakuval készült képek.
Az asztal árnyéka elég élesen látszik a földön. Ha nap süt a szobába, még ha erősen is, sokkal szórtabb fény, lágyabb az árnyék.
Az SSPRS (Déli Államok Paranormális Kutató Szövetsége - vagymi) cikke az orb-jelenségről. Ez egy amerikai szellemvadász társaság.
Konklúziójuk:
"SSPRS a továbbiakban nem fogad el semmilyen fénygömböt (orbs) tartalmazó fotót, mivel ezzel kapcsolatban már kialakult álláspontunk vagy, és álláspontunk szerint ezek a fénygömbök nem természetfeletti jelenségek. Ha elolvasta ezt a cikket, kérjük ne küldjön nekünk több ilyen képet, mert ahogy fent elmagyaráztuk, a fénygömbök NEM paranormálisak. És nem létezik különleges fénygömb."
Ugyan az előttem szóló is 75%-os, én voltam az aki kérte a képeket. És hát igen, ez bizony vakus kép...
Nem vagyok egy fotómágus, de néha én is kattintgatok és tudom mire képesek a por, vízszemcsék és egyéb visszatükröződések.
Keresgéltem videókat is, de érdemit nem találtam(már itt sántított a történet).
Szóval miután még a szellemvadászok sem veszik ezt komolyan, én hogy tudnám?
Napkiraly: Te most vagy trollkodsz, vagy eléggé szhar vagy szkeptikusnak :D
Nem rég még azt állítottad, hogy csak temetőben lehet ilyet fotózni. Vagy ez a ház egy ősi indián temető fölé épült? :)
Amúgy ezek szerintem repülő bogarak. Légy, szúnyog, akármi. Nem olyan ritka lakásban, és nagyon hasonlóan cikázva repül.
Érdekes módon, ahogy kiér az infra fény hatóköréből egyre halványodik és eltűnik. Ez nem világító, hanem megvilágított dolog.
De ha ezek holt lelkek, akkor ha kimegyünk egy zsúfoltabb temetőbe egy infra kamerával, akkor százával ezrével repkednek majd? Ez az éjellátók és infra videók korában nem lenne már természetfölötti jelenség. Milliószám lenne a youtube-on cáfolhatatlan lélekvideó, nem csak egy-egy kósza légy, bögöly, vagy porszem...és társaik. Sőt tudományos cikkek tömkelege, szépen levezetve, hogy a lelkek bizony az infra tartományban élnek.
" Nem rég még azt állítottad, hogy csak temetőben lehet ilyet fotózni. Vagy ez a ház egy ősi indián temető fölé épült? :) "
Hol ? Sehol sem írtam ilyesmit én.:D
"Amúgy ezek szerintem repülő bogarak. Légy, szúnyog, akármi."
Nagyíts már rá a képre! Hol látod a bogárka testét lábait? Teljesen más ha egy bogarat fotózol le, tudom, mert már fotóztam legyet véletlenül. Vagy átalakult fényes gömbé?:D
A 34-es komment képén tisztán látszik, hogy nem porszem, főleg hogy három gömb is van együttesen.
A billiárdos képek is elütnek a porszemes képektől, mint színben, mint tömörségben. Aztán hogy lehet hogy egyik billiárd képen nincs az állítólagos porszemek?
"...ne írja senki hogy az porszem, mert az másként néz ki"
Pedig de. Azért fehérek, mert a vaku megvilágítja őket és visszatükrözik a fényét; azért tűnnek nagynak, mert közel vannak a lencséhez, viszont az élességi tartományon kívül vannak.
(Tipikus kompaktgépes probléma, mert annál a vaku közel van az objektívhez.)
Az, hogy ezek a fehér (néha áttetsző) körök energiagömbök/szellemek lennének, már csak azért is ostobaság, mert nagyon könnyű ilyeneket "előállítani" megfelelő körülmények között. Fotózz sötétedés után, vakuval, kissé nyirkos időben még jobb.
Napkiraly
"Tehát követett a jelenség."
Mondjuk mert az objektív lencséjén volt valami (porszem, páracsepp etc.)
Napkiraly: ez neked hiteles videó? De köszi, jót tesz a reggeli röhögés :D
Nem azt mondom, hogy szellemek nem léteznek, de hogy ezek az orbok vagy akármik nem tudhatók be többnek, mint egy porszem vagy fénycsóva, az tuti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!