Temetőben fotóztam, mik ezek? (kép lent)
Éjszaka fotóztam a temetőben. Csináltam vagy 20 képet, de abból csak kettőn volt valami. Ezek mik lehetnek?
Az első túl tömör fényjelenség látható. Szabad szemmel nem is láttam, előttem sem repkedett semmi, ja és ne írja senki hogy az porszem, mert az másként néz ki és a többi kép között voltak visszatükröződő porszemes képek, szóval felismerem őket.
A második képen tényleg nem tudom mi az, olyan mint egy hosszúkás tüzes fényjelenség.
A képek fölső sarkába beillesztettem a nagyításukat. Kísértetek jelei vagy mik?
Nem csak temetőben,akárhol lehet ilyen képet csinálni
Írd be googleba hogy "orb"
Közvetlen fényű, erősebb infra fényforrást gyengébben-bátrabban valóban érzékelnek a fényképezőgépek szenzorai. Alapvetően szélesebb spektrumot "látnak" mint az emberi szem, de szűrőkkel vissza vannak vágva nagyjából a látható tartományra.
Ha ezek a jelenségek infra fényforrások, amiket szabad szemmel nem látunk, de erős fényük miatt áthatolnak a képérzékelő előtti infravágó szűrőn, akkor egyrészt nem ilyen színben, hanem nagyjából mályva-lila foltként kéne látnunk őket a képen. A gépben lévő szűrő erősségétől függően egyre gyengülve.
Illetve, ahogy előttem írták, vaku nélkül is láthatók lennének. Úgyhogy tök egyszerű az ellenőrzés. Ki kell menni este a temetőbe, és vaku nélkül kattogni pár tucatot. Ha lesznek a képen foltok, akkor már elgondolkodhatunk a továbbin.
Addig ezek nagy valószínűséggel a levegőben lebegő, lehulló, szálló porszemek, vízcseppek, egyéb apró darabkák a világból, amiken visszacsillan a vaku fénye.
Igen gyakoriak a hasonló képek nyári kerti bulik, vagy pl. a Sziget színpadok előtti poros placc vakus képeinél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!