Ha egyes emberek nem hisznek a vámpírokban stb, akkor Istenben miért hisznek?
Sziasztok!
Már sokat gondolkodtam ezen a kérdésen, hiszen ha a vámpírokra, szellemekre és egyéb földöntúli lényekre sincs semmi bizonyítéka senkinek, és ezért senki se hiszi el, Isten létezését miért hiszik el? Hiszen arra sincs senkinek se bizonyítéka? És miért hiszi el mindenki hogy van mennyország és van pokol? Hiszen ezeket a dolgokat csak az láthatja aki már egyszer eljutott oda és látta hogy tényleg van pokol és mennyország. De ha már eljutott oda nem tud visszajönni elmesélni hogy milyen volt a pokolba. És amint a legtöbb ember mondja, amihez nincs bizonyíték az nem is létezik. Mégis az emberek 90%-a elhiszi hogy van Isten, menny, pokol, paradicsom, stb.
"Igen, megkérdőjelezhető, de mi értelme? Ha Mari néni azért gyógyul meg, mert hisz Istenben, és minden nap imádkozik, és elhiszi, hogy ez segít, az kinek fáj?"
Ha néhány tini feldobja azzal az unalmas, sivár, hétköznapi életét, hogy "elfogadja" a vámpírok és egyéb lények létezését, az kinek fáj?
Isten egy tudat! Se látni,meg fogni nem lehet, úgy mint szellemet vagy démont!
És sok olyan vallás van ahol ,hisznek Istenben,szellemben,angyalban,démonban, Valószínüleg a Biblia miatt! Ha vámpírról is írnának akkor azokban is hinnének!
Amúgy meglehet ,hogy régen a vámmpír-t egy láthatatlan dolognak ábrázolták ,mint egy démont!ÉS csak a 3ik szemmel lehetett látni. Ez csak feltevés,úgy mint a mitologiai lényekre is ez vonatkozik, hogy csak a másik síkon lehet őket látni.
Én nem hittem a vámpírokban...aztán meg kellett látnom, hogy tévedek...de ez mindegy
Egyébként könnyű...Istenhez imádkozik segít...tehát hisz benne...de próbáltál már vámpírhoz imádkozni?
Logikusan tömören összefoglalva:
Ha bárkit megkérdezel szerinte léteznek-e vámpírok azt mondja: vámpírok nincsenek
Megkérdezed: Miért?
-Mert még senki nem látta őket.
-És isten? Őt látta bárki az egész világon?
-Nem.
-Akkor isten sincsen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!