Miert jo a Reinkarnacioban hinni?
"Ezt a részét sajnos nem értem. Ki tudnád fejezni egy kicsit másképpen? Miben nem tudunk számottevő változást okozni, illetve mi számítana annak?"
- Ez alatt azt értettem, hogy a világ komplexitása nem borulna fel, ha az élőlények eltűnnének a világból. Nem képezik szerves részét az egésznek, mint pl a periódusos rendszer elemei. Ha abból kivennénk csak a hidrogént, a világ megszűnne létezni. Ha más elemeket távolítanánk el, talán létezhetne valamiféle világegyetem, viszont merőben más összeállítású lenne, kicsit sem hasonlítana a jelenlegire.
Ezzel szemben, ha mi, élőlények eltűnnénk, semmi sem változna.
Valahogy úgy kellene elképzelni, hogy ülünk egy autóban és ha kiszállunk az autó még autó maradna ugyan úgy, de ha az összes műanyag részt, vagy ötvözetet eltávolítanánk, az már számottevő változást okozna. Autó használóként nem igazán befolyásoljuk a konstrukciót, csupán azt tudnánk meghatározni merre menjen, az összetétel nem változna.
Ugyan így, van a világgal is, kis mértékben hatással vagyunk rá, viszont nem számottevően. Nem részesei vagyunk, inkább felhasználói. Ahogy az autó szolgálatot tesz nekünk azzal, hogy eljuttat egyik helyről a másikra, úgy a világ segít megérteni az őt mozgató természeti erők működését. A mi létezésünk értelme pedig ezek megértése és elsajátítása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!