Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Miert jo a Reinkarnacioban hinni?

Miert jo a Reinkarnacioban hinni?

Figyelt kérdés
2016. nov. 24. 15:14
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:

Az a 9es:DDD Csak a reinkarnációnak van értelme:D

Lélek tapasztalati szint... asszem valakinek sikerült a kedvenc számítógépes játékában ragadni.

Kérlek cáfolj rá a szkepticizmusomra és bizonyítsd valamivel az állításod. Oda merem tenni a pötsöm az üllőre, hogy annyit tudsz rá kinyökögni : "nem akarok neked semmit bizonyítani". Vagy küldesz pár youtube videót tanulatlan és valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt álló személyek élménybeszámolóiról.:D

tryme.

2016. nov. 25. 16:18
 12/41 anonim ***** válasza:
#11 ha valamiben hiszünk,az pont azért csak HIT,mert nincs rá bizonyíték.Ha lenne,nem hit lenne,hanem tény.Innentől kezdve joga van mindenkinek abban hinni,amiben akar,csak ne akarja ezt másokra is ráerőltetni.
2016. nov. 25. 16:40
 13/41 anonim ***** válasza:
Én a magam részéről akkor kezdtem el hinni, amikor személyes élményeket éltem át (egyfajta hipnózis révén), amikre nem volt más magyarázat. Korábban nem hittem benne. Így is nehezen fogadtam el, hogy amit tapasztaltam, egy korábbi élet emléke, nem volt összeegyeztethető az addigi hitvilágommal. Aztán elkezdtem hozzáolvasni, és kiderült, hogy mások is hasonló élményekről számoltak be, ezek teljesen megegyeznek az enyémmel. Mivel ezáltal került minden részlet a helyére, nem volt okom tovább kételkedni.
2016. nov. 25. 16:48
 14/41 anonim ***** válasza:
# 11: Te mivel tudod bizonyítani a saját álláspontodat? Az is csak hit... semmivel sem tudományosabb, bizonyíthatóbb, vagy cáfolhatóbb, mint másoké.
2016. nov. 25. 16:49
 15/41 anonim ***** válasza:

#11, jó sokáig kellene ahhoz beszélgetnünk (személyesen), hogy elmeséljem, amin az elmúlt néhány évben keresztülmentem :) Már túl vagyok azon, hogy bárkinek bármit is bizonyítani akarjak. Ennek a megélése tökéletesen szubjektív, ha abban akarsz hinni, hogy nem létezik reinkarnáció - élhetsz eszerint is, ez a szabad akarat. Amikor viszont egyszer majd váratlanul találkozol a másik feleddel (tényleg létezik, mindenkié!), akkor a feje tetejére áll az egész világnézeted, a hited is, minden. Nem éppen evilági tapasztalás. Nem is érint mindenkit (ebben az életében), mert a szabad akarat mindenki számára adott, szent és sérthetetlen. Ha nem akarsz hinni benne, a te életednek nem lesz a része. Ennyire egyszerű :)

Aki viszont hisz benne (akár a reinkarnációban, akár az igaz szerelemben, akár a másik felének létezésében), az meg is kapja mindezt, hiszen az ő szabad akarata is szent és sérthetetlen :)

Gyönyörűséges világban élünk, csak nincs fogalmunk arról, hogy hogy működik ;)

(#9)

2016. nov. 25. 19:50
 16/41 anonim ***** válasza:
Szerintem ez a kollektív hit, hogy mindenki (tudatosan vagy öntudatlan) a lelki társát vagy a másik felét keresi a Földön, már önmagában is bizonyítja a reinkarnáció létezését.
2016. nov. 25. 19:59
 17/41 anonim ***** válasza:
Ez a kollektív hit ugyanis egyidős az emberiséggel :)
2016. nov. 25. 20:00
 18/41 anonim ***** válasza:

Tehát. Vegyük sorra.

#12: A hit az CSAK hit. Már a saját megfogalmazásod megmutatja, hogy ez mennyire életképes ez az életszemlélet. Hisz az ember az élete során sok dologban,de nem a hittől lesz valami valóságos.

Nincs joga senkinek semmihez.

#13-14 Tehát egy módosult tudatállapotban éltél át valamit. Csodálatos... biztos igaz, nagyon jó érv. Valakinek legalábbis. Az, hogy valamire te nem találsz más magyarázatot, az nem jelenti azt, hogy nincs rá más magyarázat. Biztos jó lehet azt hinni, hogy mindent tudunk és csak az a magyarázat létezik amit elhiszünk.

Azt állítottam, hogy nem fogjátok tudni épkézláb érvekkel alátámasztani az állításotokat. Bizonyítottatok ti helyettem.

#15-16-17 Te is csak arról beszélsz, hogy azt hiszel amit akarsz és már csak azért is ezt fogod. Sokmindenen mentél keresztül. Okot akarsz találni arra, hogy miért történik veled mindaz amit tapasztalsz. Ha szar azért, ha jó azért. Gondolom nehéz megemészteni azt, hogy az univerzum nem értünk van, hanem tőlünk totálisan független.

Amit te "kollektív hitnek" nevezel az meg nettó baromság. Az EGYETLEN igazit keressük több mint 7 milliárd ember között? Kérlek... ezt inkább válaszra sem méltatom.

tryme.

2016. nov. 25. 22:02
 19/41 anonim ***** válasza:

De pedig igen :) Az egyetlen Igazit keressük 7 milliárd ember közül. Platón is ír erről a Lakomában. Meg a nagy költők, írók mind-mind erről a szerelemről írtak. Ady, Márai, Puskin, Shakespeare, talán Petőfi is.. Rómeó és Júlia egy ilyen pár, Lancelot és Lady Guinevere is, Tatjana és Anyegin..

Freud is foglalkozott ezzel, bár ő a tudattalan (tudatalatti) szempontjából vizsgálta a kérdést, ami jogos is, ezek a dolgok a nem látható tartományokban vannak elrejtve. Ettől titkosak ezek a tanítások.

Igazából hiába mondok bármit, meggyőzni nem foglak tudni :) Kívánom, hogy tapasztald meg te is az Életed csodáját :)

Namaste :)

2016. nov. 26. 07:39
 20/41 anonim ***** válasza:

Miért jó?

- elveszted a halálfélelmedet, tudod csak a test hall meg, te tovább mész, kapsz új esélyt és jóvá teheted amit most vagy korábban elrontottál

- pontosan a fentiek miatt generál egyfajta pozitiv hozzáállást, egységnek tekinti a földet és benne minden lényt, és nem prédának amiket le kell vadászni

- önzetlenség és megbocsájtás, könyebben megbocsájt a másiknak az ember mert egyrészt testvérének tekinti, másrészt tudja, hogy mindenki más fejlettségi szinten van, és amit a másik hibázott azt lehet ő is elkövette előző inkarnációiban

- megpróbál mindenkit szeretni, mert lehet, hogy az akibe bele akarsz rugni az előző inkarnációjában pont az apád vagy a nagyapád volt, és forditva, miért bántanád a saját véredet?

ÉS lehetne még oldalakon át sorolni.....

2016. nov. 26. 12:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!