Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Miert jo a Reinkarnacioban hinni?

Miert jo a Reinkarnacioban hinni?

Figyelt kérdés
2016. nov. 24. 15:14
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
38%
Mert félnek a haláltól.
2016. nov. 24. 15:25
 2/41 anonim ***** válasza:
88%

Nem jó, egyszerűen csak ennek látom értelmét, nem direkt csinálom. Nem elkezdtem benne hinni, hanem "rájöttem", a saját szemszögemből.

A halálfélelemre nem jó, hisz ha reinkarnálódsz, az már nem te leszel. A te lelked, de más személyiség, más élet... Kicsit segíthet, de nekem nem sokat.

Jó lenne évezredekig élni, kezelném az ebből fakadó nehézségeket... De hát ez van.

2016. nov. 24. 15:43
 3/41 anonim ***** válasza:
9%
De, pont a halálfélelemre ad nyugodalmat, mert az nyugtat meg hogy egy részed tovább él, a "valódi" részed. De ez csak mese.
2016. nov. 24. 16:25
 4/41 anonim ***** válasza:
90%

Mennyi szkeptikus van itt.... Király! Nem jó hinni vagy rossz.... Hanem a tanok vagy összeegyeztethetők az addigi tapasztalatokkal vagy nem. Legkèzenfekvőbb pèlda a gyerekzsenik... Az kizart hogy a testèben hordozott gènek öröklődèse miatt tud majdnem perfekt zongorazni, festeni, szobrászodni vagy barmi. Az öröklődött tehetséget is meg kell tanulni használni azok pedig évek alatt gyakorolhatók ki..

De a szkeptikusoknak pl mi èrtelme az èletnek? Van egy darab hús, ami gyorsabban tud mozogni mint mondjuk a növènyek, de ugyanoda jutnak? Azèrt születek meg hogy eggyel többen legyenek? Èn meg már azt nem tudom, hogy lehet azzal a tudattal èlni, hogy nem tart sehova az èlet....

2016. nov. 24. 16:35
 5/41 anonim ***** válasza:
9%
Hinni semmiben sem jó.
2016. nov. 24. 16:57
 6/41 anonim ***** válasza:

Jó, biztos van, akinek jó halálfélelemre, de nekem nem igazán. Részem, de nem ez az én, emlékeim jó eséllyel nem is lesznek... Igyekszem minél hosszabban élni :D

Nekem nem a gyerekzsenik ugranak be (igenis létezik tehetség, ami mellett gyorsabban jön a siker, persze akkor is dolgozni kell érte), hanem az, amikor valakinek igen fejlett gondolkodása, erkölcsi kódexe, miegymása van. Logikátlan, hogy az kipattan a semmiből, míg másban jóval alacsonyabb szinten van s egy élet alatt mindenkiben max. kicsit fejlődik. Nem hiszem, hogy sikerült jól leírnom... Mindenesetre sok dolog van az életben, ami a reinkarnációval kap értelmet. Ha elveszem, széthullik a világképem s jóval érthetetlenebbé válik a világ.

Bár az ember világképének azért lehet olyan része, ami csak poénos, kellemes a számára vagy bizonytalanságait nyugtatja meg... Nagyon nehéz megállapítani, mi az igazság (inkább lehetetlen). De a hit pont arról szól, hogy az ember biztos valamiben, amit nem tud bizonyítani.

2016. nov. 24. 17:26
 7/41 anonim ***** válasza:
10%

"Az kizart hogy a testèben hordozott gènek öröklődèse miatt tud majdnem perfekt zongorazni, festeni, szobrászodni vagy barmi. "

Meg a nagy lóf.szt kizárt. Amit ők csinálnak, az semmi más, mint a bevitt információ minimális feldolgozással történő visszaadása, nagyon könnyű művelet az agynak, vagy ha úgy érthetőbb, rágóta be tudunk szkenneltetni egy képet a számítógéppel, és azt akráhányoszor tökéletesen kinyomtatni. Sőt, még az is lehetséges, hogy szerkesztjük, automatikusan algoritmusokat alkalmazunk rá stb és úgy adjuk ki. Ellneben a mesteséges intelligencia olyasmi, amit hosszú évek fejlesztése után se nagyon tudunk élethűen utánozni.

Tökéletesen festeni nem kunszt ahhoz képest, amit a mindennapi információ feldolgozása jelent az agynak. Az se véletlen, hogy az említett "zsenik" jórésze soha nem is képes beilleszkedni a társadalomba vagy önálló életet élni.

2016. nov. 24. 17:44
 8/41 anonim ***** válasza:
42%

Mert a plebsnek nincs jobb dolga, mint az elmúlásán agonizálni naphosszat.

Hihetsz a mennyországban is, vagy a szellemekben, ugyan akkora sületlenség az egész.

2016. nov. 24. 18:34
 9/41 anonim ***** válasza:
95%

Másnak nem nagyon van értelme :)

Csak ugye itt az a gond, hogy a lelkeink más-más tapasztalati szinten vannak, és ebből következik az, hogy a kevesebbet tapasztaltak meg akarják mondani a többet tapasztaltaknak, hogy márpedig reinkarnáció nem létezik :)

Érdekes egy játszótér ez a Föld bolygó :D

2016. nov. 24. 20:34
 10/41 anonim ***** válasza:

Nem tartom kizártnak a reinkarnációt,de tulajdonképpen nem hiszek teljesen egyik nézetben sem,mert bármi lehetséges,nem tudhatjuk,hogy mi lesz velünk a halál után.Akkor minek higgyek egy adott dologban,ha nemis biztos,hogy az fog történni?Inkább elfogadom,hogy bármi lehet,megpróbálok a lehető legjobban élni,jó ember lenni,ez a legtöbb,amit földi életemben tehetek :) A haláltól félni felesleges,mert mindenképp bekövetkezik,akár félsz tőle,akár nem.

20L

2016. nov. 25. 13:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!