Miert jo a Reinkarnacioban hinni?
Nem jó, egyszerűen csak ennek látom értelmét, nem direkt csinálom. Nem elkezdtem benne hinni, hanem "rájöttem", a saját szemszögemből.
A halálfélelemre nem jó, hisz ha reinkarnálódsz, az már nem te leszel. A te lelked, de más személyiség, más élet... Kicsit segíthet, de nekem nem sokat.
Jó lenne évezredekig élni, kezelném az ebből fakadó nehézségeket... De hát ez van.
Mennyi szkeptikus van itt.... Király! Nem jó hinni vagy rossz.... Hanem a tanok vagy összeegyeztethetők az addigi tapasztalatokkal vagy nem. Legkèzenfekvőbb pèlda a gyerekzsenik... Az kizart hogy a testèben hordozott gènek öröklődèse miatt tud majdnem perfekt zongorazni, festeni, szobrászodni vagy barmi. Az öröklődött tehetséget is meg kell tanulni használni azok pedig évek alatt gyakorolhatók ki..
De a szkeptikusoknak pl mi èrtelme az èletnek? Van egy darab hús, ami gyorsabban tud mozogni mint mondjuk a növènyek, de ugyanoda jutnak? Azèrt születek meg hogy eggyel többen legyenek? Èn meg már azt nem tudom, hogy lehet azzal a tudattal èlni, hogy nem tart sehova az èlet....
Jó, biztos van, akinek jó halálfélelemre, de nekem nem igazán. Részem, de nem ez az én, emlékeim jó eséllyel nem is lesznek... Igyekszem minél hosszabban élni :D
Nekem nem a gyerekzsenik ugranak be (igenis létezik tehetség, ami mellett gyorsabban jön a siker, persze akkor is dolgozni kell érte), hanem az, amikor valakinek igen fejlett gondolkodása, erkölcsi kódexe, miegymása van. Logikátlan, hogy az kipattan a semmiből, míg másban jóval alacsonyabb szinten van s egy élet alatt mindenkiben max. kicsit fejlődik. Nem hiszem, hogy sikerült jól leírnom... Mindenesetre sok dolog van az életben, ami a reinkarnációval kap értelmet. Ha elveszem, széthullik a világképem s jóval érthetetlenebbé válik a világ.
Bár az ember világképének azért lehet olyan része, ami csak poénos, kellemes a számára vagy bizonytalanságait nyugtatja meg... Nagyon nehéz megállapítani, mi az igazság (inkább lehetetlen). De a hit pont arról szól, hogy az ember biztos valamiben, amit nem tud bizonyítani.
"Az kizart hogy a testèben hordozott gènek öröklődèse miatt tud majdnem perfekt zongorazni, festeni, szobrászodni vagy barmi. "
Meg a nagy lóf.szt kizárt. Amit ők csinálnak, az semmi más, mint a bevitt információ minimális feldolgozással történő visszaadása, nagyon könnyű művelet az agynak, vagy ha úgy érthetőbb, rágóta be tudunk szkenneltetni egy képet a számítógéppel, és azt akráhányoszor tökéletesen kinyomtatni. Sőt, még az is lehetséges, hogy szerkesztjük, automatikusan algoritmusokat alkalmazunk rá stb és úgy adjuk ki. Ellneben a mesteséges intelligencia olyasmi, amit hosszú évek fejlesztése után se nagyon tudunk élethűen utánozni.
Tökéletesen festeni nem kunszt ahhoz képest, amit a mindennapi információ feldolgozása jelent az agynak. Az se véletlen, hogy az említett "zsenik" jórésze soha nem is képes beilleszkedni a társadalomba vagy önálló életet élni.
Mert a plebsnek nincs jobb dolga, mint az elmúlásán agonizálni naphosszat.
Hihetsz a mennyországban is, vagy a szellemekben, ugyan akkora sületlenség az egész.
Másnak nem nagyon van értelme :)
Csak ugye itt az a gond, hogy a lelkeink más-más tapasztalati szinten vannak, és ebből következik az, hogy a kevesebbet tapasztaltak meg akarják mondani a többet tapasztaltaknak, hogy márpedig reinkarnáció nem létezik :)
Érdekes egy játszótér ez a Föld bolygó :D
Nem tartom kizártnak a reinkarnációt,de tulajdonképpen nem hiszek teljesen egyik nézetben sem,mert bármi lehetséges,nem tudhatjuk,hogy mi lesz velünk a halál után.Akkor minek higgyek egy adott dologban,ha nemis biztos,hogy az fog történni?Inkább elfogadom,hogy bármi lehet,megpróbálok a lehető legjobban élni,jó ember lenni,ez a legtöbb,amit földi életemben tehetek :) A haláltól félni felesleges,mert mindenképp bekövetkezik,akár félsz tőle,akár nem.
20L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!