A reinkarnáció csak a földön érvényes vagy az egész univerzumban?
Látom, jól elvagytok.... :D
- Nem.
- De.
- Nem.
- De.
- Nem.
- De.
stb...
Értelmes eszmecsere zajlik.
Nem is akarok zavarni, csak megkérdem, hogy üdítőt, ropit, szendvicset nem kértek?
Ha megfigyeled, szinte egyedül a kereszténységben van ilyen duális túlvilágszemlélet, kell az egyháznak a tömegeket megtartó erő, a fenyegetettségérzet keltése, hogy csak és kizárólag rajtuk keresztül lehet üdvözülni, bejutni az ún. mennybe, különben mindenki a pokolra kerül. Arra nem gondolsz, hogy olyan ember nem létezik, aki nem tett életében semmi rosszat, ergo a menny üres? :) És ha a menny az örök boldogsággal egyenlő, és esetleg te egyedül oda jutsz, de az összes családtagod, az összes barátod a pokolba, te tudnál boldog lenni így, egyedül?
A két fizikai lét közti élet egy átmenet, mint az alvás a két ébrenléti periódus között. A lélek ebben az időszakban dolgozza fel az elmúlt élete minden egyes mozzanatát, levonja a tanulságokat és tanul belőle. Összegzi a tapasztalatokat. Aztán, ha elérkezik a megfelelő időpont, kiválasztja a következő megtanulandó leckét, és az annak legjobban megfelelő helyre születik le, elzárt emlékeivel együtt.
Krisna követő
Angyal
•Elnézést, itt fog eldőlni, hogy mivé születek újjá?
➔Tévedésről van szó. Elrendeltetett, hogy az emberek egyszer meghaljanak, azután pedig ítélet következzék.
• De hát az élet egy körforgás, folytonos reinkarnáció, míg végül feloldódunk a világmindenségben.....
➔Ez újabb tévedés. Isten a maga képmására embernek teremtett téged, előtte soha nem léteztél, semmilyen formában, egyetlen földi életed alatt kaptál lehetőséget arra, hogy Jézus Krisztus követője legyél.
•Jézus Krisztus? Hallottam róla. Ő is egy próféta, az egyik út Isten megismerésére.
➔Nem. Jézus az egyetlen út Istenhez: Ő maga mondta: Én vagyok az Út, az Igazság, és az Élet. Senki se mehet az Atyához, csakis énáltalam.
•Hogy-hogy az egyetlen út Jézus? Gandhi azt mondta a vallások Istenhez vezető különböző ösvények. Én például Krisnán keresztül kerestem a .............
➔Álljunk meg. Megíratott a Bibliában: nincs más közbenjáró ember és Isten között, egyedül Jézus.
•Ezt nem értem... Hát nem az a fontos, hogy az ember higgyen? Mindegy, hogy Allahnak, Buddhának, Krisnának, vagy Jézusnak hívják az Istent, mind-mind ugyanazt imádjuk. A hit a fontos!
➔A világ legnagyobb csalása ez. Azok az emberek terjesztik ezt a tévhitet, akiknek csak felszínes ismereteik vannak a vallásokról és ezeknek a felszínes ismereteknek az alapján tesznek hamis kijelentéseket. Ha valaki komolyan megvizsgálja a vallásokat, hamar kitisztúl benne, hogy mennyire eltérőek egymástól. Legfeljebb csak egy lehet igaz, és mind szöges ellentétben áll a Biblia tanításával. Nem lehet együtt emlegetni Jézust és Krisnát. Jézus neve mindenek felett való, és nem adatott más név az ég alatt, amely által meg lehetne tartatni.
•Nézze én tisztelem amit, vagy akit maga képvisel, de azt hiszem nem látja amit én látok. Gondolkodjon már, hát olyan hasonlatosak a vallások által kialakított istenképek. Ebből következik, hogy az Isten jelentette ki magát különböző formákban.
➔Ez tévtanítás. Neked kellett volna összehasonlítani a vallások istenképeit. egyedűlálló a keresztyén abban, hogy az Isten azt mondja, szereti az embert, és ezt bizonyította azzal, hogy Jézus szenvedett és meghalt az emberek bűneiért a Golgotán, hogy ne az ember bűnhődjön vétkeiért. Milyen más egy szerető Isten képe, mint a zsarnok Allahé, vagy a pusztító Síváé...
•Ez is csak egy vallás.....
➔Nem, a kereszténység több mint vallás, egy élő személy követése. Jézussal való személyes kapcsolat. Az Ő megváltói kegyelme nélkül a bűneid terhét magadnak kell viselned, és soha nem lehet igazi békességed.....
•Milyen bűnről beszél. Mit számít az. A rossz gátol, a jó segít, de igazából....
➔Isten halálosan komolyan veszi a bűnt. ezt hirdeti a kereszt......
•Értse már meg, hogy az elmúlt földi életem során szinte teljesen meg tudtam tisztítani a szívemet mindenféle bűnös kivánságtól, és akkor ez a jutalmam?
➔Egyedűl Jézus vére tudja megtisztítani a szíveket.....
•De hát én ugyanúgy szeretem az Istent, mint bárki a .......
➔Nem abban van a szeretet, hogy te szeretted IStent, hanem hogy Ő szeretett téged, és elküldte az Ő Fiát engesztelő áldozatúl a bűnösökért.
•Akkor mindaz a bölcsesség, amellyel rendelkezem semmire sem elég? Elvesztem? Tényleg vége? Végül is mit kellett volna tennem?
➔Az egyetlen, amit tehettél volna, hogy Jézus mellett döntesz, és elfogadod az Ő megváltó kegyelmét
N: "Akié a Fiú azé az élet, akiben nincs meg az Isten Fia, az élet sincs meg abban"(1Ján.5,12)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!